зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.04.10

Важливо, щоб українці самі визнали Голодомор геноцидом, – Євген Сверстюк

Для України важливо, щоб український народ зрозумів і визнав, що Голодомор був геноцидом. А визнання в світі залежатиме від того, наскільки авторитетним буде голос України. Про це сьогодні, 29 квітня, ЗІКу повідомив український письменник і літературознавець Євген Сверстюк, коментуючи вчорашнє рішення ПАРЄ про невизнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

«Але я не думаю, що це буде впливати на наше юридично визначене поняття про голодомор», – зазначив Євген Сверстюк.

Письменник та громадський діяч Іван Драч у коментарі ЗІКу висловив думку, що причина такого рішення ПАРЄ полягала в тому, що українські дипломатичні служби були не готовими і недостатньо попрацювали в цьому плані. Крім того, на ПАРЄ вплинув виступ українського Президента, який сказав, що визнавати Голодомор геноцидом «несправедливо», а також тиск російської делегації.

«Ми переконані, що це був геноцид. Я можу про своє село сказати, де більш як 300 людей загинуло від голоду. Так що це правда є», – зазначив Іван Драч і додав, що ті українці, які були переконані, що це був геноцид, не змінюватимуть своєї думки.

«Ми просто далі будемо продовжувати ту роботу, яку ми робили. І врешті-решт я думаю, що прийде такий час, коли все це буде визнано», – зазначив Іван Драч.