зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

27.09.10

У РФ поліція буде вибачатися перед громадянами, якщо порушить їхні права

Міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв заявив, що поліцейський повинен буде вибачитися перед громадянином у разі, якщо порушить його права.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі Воскресное время на Першому каналі.

"Я думаю, різні форми будуть. Або це може бути приїзд керівника безпосередньо в колектив (за місцем роботи громадянина - ред.), або це зустріч керівника безпосередньо з конкретним громадянином у присутності співробітника (поліції - ред.), який порушив права громадянина, і будуть принесені вибачення", - сказав Нургалієв.

Він також повідомив, що громадянин, що доставляється до органів внутрішніх справ за підозрою у скоєнні злочину, буде проходити медичний огляд двічі: при надходженні у відділення і на виході з нього.

Це, зі слів міністра, дасть змогу виявляти випадки застосування насильства співробітниками правоохоронних органів відносно затриманого громадянина.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Дмитро Медведєв запропонував перейменувати російську міліцію в поліцію. Пізніше законопроект Про поліцію був викладений на громадський суд на сайтi zakonoproekt2010.ru. Буквально за годину громадського обговорення на ресурсі з'явилися сотні коментарів. Раніше Медведєв заявляв, що термін вступу закону Про поліцію переноситися не буде.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Янукович - це наш невивчений урок історії, - Забужко

У Берліні на X Міжнародному літературному фестивалі Оксана Забужко презентувала переклад свого роману “Музей покинутих секретів”. Україну на форумі представляли Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Євген Сверстюк, історик Володимир В’ятрович та інші.

Під час презентації Забужко запитали, чому на вирішальному етапі минулих президентських виборів вона не підтримувала жодного з кандидатів, закликавши голосувати проти всіх, тобто як проти Януковича, так і проти Тимошенко, повідомляє Німецька хвиля.

«Янукович - це наш невивчений урок історії. Тимошенко - це новий виклик, до якого Україна не була готова. Неготова розпізнати «гламурний авторитаризм у жіночій версії». Найближча аналогія - Роза Отунбаєва з її запрошенням російських миротворців. В цьому сенсі для “кремлівського сценарію” - чи “А” чи “Б”, бо Москві однаково було, чи виграє Тимошенко чи Янукович», – пояснила Оксана Забужко.

Нагадаємо, що під час цьогорічних квітнево-червневих сутичок у Киргизстані глава тоді ще тимчасового уряду Роза Отунбаєва, як відомо, звернулася до Росії з проханням надати Киргизстану військову допомогу з метою зупинити етнічні протистояння.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/