зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

27.09.10

У РФ поліція буде вибачатися перед громадянами, якщо порушить їхні права

Міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв заявив, що поліцейський повинен буде вибачитися перед громадянином у разі, якщо порушить його права.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі Воскресное время на Першому каналі.

"Я думаю, різні форми будуть. Або це може бути приїзд керівника безпосередньо в колектив (за місцем роботи громадянина - ред.), або це зустріч керівника безпосередньо з конкретним громадянином у присутності співробітника (поліції - ред.), який порушив права громадянина, і будуть принесені вибачення", - сказав Нургалієв.

Він також повідомив, що громадянин, що доставляється до органів внутрішніх справ за підозрою у скоєнні злочину, буде проходити медичний огляд двічі: при надходженні у відділення і на виході з нього.

Це, зі слів міністра, дасть змогу виявляти випадки застосування насильства співробітниками правоохоронних органів відносно затриманого громадянина.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Дмитро Медведєв запропонував перейменувати російську міліцію в поліцію. Пізніше законопроект Про поліцію був викладений на громадський суд на сайтi zakonoproekt2010.ru. Буквально за годину громадського обговорення на ресурсі з'явилися сотні коментарів. Раніше Медведєв заявляв, що термін вступу закону Про поліцію переноситися не буде.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: