зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.10.10

Азаров у Брюселі пожартував про СБУ

Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ вважає, що СБУ має займатися безпекою країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Брюсселі на конференції, організованій групою Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту на тему відносин з Україною.

М.АЗАРОВ зробив цю заяву, відповідаючи на питання учасників конференції, зокрема, на висловлене занепокоєння активізацією втручання СБУ в роботу журналістів та інституту громадянського суспільства.

«Якщо таємна служба втручається в щось, про це стає відомо, то яка ж це таємна служба?» - риторично запитав М.АЗАРОВ. «Я жартую, звичайно», - додав він.

«В цілому, я вважаю, що Служба безпеки України має займатися безпекою країни», - наголосив прем`єр.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Табачник: Я – українофіл

Міністр освіти Дмитро Табачник заявляє, що не відчуває дискомфорту від того, що його не сприймають на Західній Україні через його погляди.

Про це він сказав в інтерв'ю Zaxid.net.

"Це говорить про те, що одна частина України від іншої відрізняється, на жаль, меншою толерантністю. Адже за всі два з половиною роки своєї роботи мій попередник жодного разу не був у Харкові, вузівській столиці України, і сприймали його там... Не буду казати, що більш одіозно чи менш одіозно, але принаймні там не намагалися осудити все, що він робив, тільки через те, що він не подобався", - заявив Табачник.

"Це дає мені підстави говорити, що харківське студентство є більш толерантним, ніж його західні однолітки, у тому, що стосується підходу до опозиційних поглядів", - додав він.

Табачник зазначив, що почувається "абсолютно нормально", тому що вважає, що влада в Україні створена демократичним шляхом, через волевиявлення народу.

"А міністр освіти - не переможець конкурсу краси, він не повинен всім подобатись. На жаль, я не чую дискусії на професійні теми", - сказав він.

На питання, як він ставиться до того, що йому закидають, зокрема, те, що він є українофобом, Табачник відповів:

"Брехня. Навіть не варто обговорювати. Я - українофіл, але українофіл з абсолютно європейським ставленням до України і до будь-якої української партії".

"Я ніколи не збирався і не буду ні перед ким виправдовуватись, але і перші три роки, і другі півтора, коли я працював віце-прем'єром, рівень забезпечення всіх абсолютно українських програм - і української книги, і українського підручника, і шкільного автобуса - був набагато вищим, ніж при будь-кому з моїх попередників і наступників", - додав він.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Янукович обіцяє розказати світу про «героїв», які грабували країну роками

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що скоро українська влада поінформує громадян і міжнародних партнерів про «героїв», які грабували країну і руйнували демократію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні у Вільнюсі на спільній прес-конференції з Президентом Литовської Республіки Далею ГРІБАУСКАЙТЕ.

В.ЯНУКОВИЧ визнав, що серед суб’єктивних внутрішніх чинників, які заважають проведенню реформ та процесу європейської інтеграції України, є «бюрократи і корупціонери».

Водночас, наголосив глава держави, зараз в Україні здіснюються реформи, якими буде запроваджена «сучасна система боротьби з корупцією». «Ці реформи сьогодні напряму торкаються корупціонерів, бюрократів, які майже 19 років у державі створювали систему, яка руйнувала економіку України і її розвиток», - сказав Президент.

За його словами, сьогодні ці бюрократи і корупціонери «підлаштовуються до так званих демократів». «Вони сьогодні вишукують приводи для того, щоб зупинити владу на шляху реформ. Й інколи їм це вдається», - зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

За словами глави держави, «великий недолік полягає у тому, що ми не до кінця досягаємо мети з інформування українського суспільства і наших партнерів у світі». «І ми цьому недоліку приділимо достатньо уваги для того, щоб дійсно свобода слова – вона панувала, і наші партнери у світі та український народ знали цих «героїв», які грабували країну роками, які руйнували у тому числі й демократичні принципи її розвитку. Я це обіцяю. Я це зроблю найближчим часом», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Сетевой маркетинг – это класс (ВІДЕО)

"Вы не думайте, что я сюда сам пришел. Меня Владыка благословил, - починає свою проповідь кремезний отче у рясі. - Как садовод садоводу - я вам могу следующее сказать - я пытался выходить на огород и убеждать, убеждать сорняки, чтобы они не росли там, где мы посадили то, что нам надо - картошку. И знаете, какой был результат - ноль. Приходиться брать сапку и вырубать корень - скоренять".

Бабуся поруч схвально киває, слухаючі притчу про помаранчеву владу.

"Понимаете, да? Бесполезно сорняки убеждать, чтобы они там не расли - надо искоренять!", - настоятель общини святої Блаженної Матрьони Московського патріархату пояснює диспозицію на цих виборах.

Коротко стрижена білявка - керівниця цього "клубу виборців", тактовно натякає: "Отче, время...".
Коли отче Сергій замовкає, Олена кидає в зал: "Ну, вы же поняли? Да?".

В залі мертва тиша. За мить в руках керівниці вже стопка анкет, на лакованому столі поруч агітки та пакунок щойно видрукованих газет Партії регіонів.

- Девочки, заполняйте і кладите сюда!

- Вот здесь пишите, кто вас привел, - тицяє пальцем.

Заповнюю порожні рядки - "Марія Валеріївна Землянська, студентка, живу в Сумах...", - обманюю папір.

"Я пишу Антонова, а ти - Дитюк", - на вухо підказує що писати в графі "Кто привел" Настя. Вона - журналістка сумської газети "Панорама". Газета, яку створив письменник Євген Положий, звернулася до нас - в бюро журналістських розслідувань "Свідомо" - з проханням допомогти.

Вони дізналися про загадкову схему здобуття голосів, яку начебто сконструював під вибори сумський губернатор Юрій Чмирь. І сподіваються, що разом з київськими журналістами оприлюднювати таке буде безпечніше.

За легендою, я корінна сумчанка, навчаюсь в Аграрному університеті. Настя - мій провідник у світ "політичних продажів". До речі, Дитюк - то не справжнє її прізвище, адже працювати їй доводиться в рідному місті.

Чому це важливо - хто кого привів послухати передвиборну пропаганду? Тому, що це не просто зустріч з виборцями в штабі Партії регіонів. Це - частина грандіозної піраміди, побудованої за принципом мережевого маркетингу.

"Следующий "Клуб избирателей" завтра, в это же время - кілька разів нагадує Олена. - А в понедельник, как всегда, тренинг".

Її прізвище - Діцул. Вона теж не з Сум. Як випливає з її особистої сторінки в "Моем мире", Олена - одеситка. За її плечима - 13 років роботи в мережевому маркетингу. Вона один з провідних продавців компанії Vision, що торгує біодобавками та косметикою.

Зараз Олена - агітатор Партії регіонів. І в анонсований понеділок натхненно ділиться досвідом прямих продажів. "Кто сегодня пришел в первый раз - поднимите руки. Давайте поаплодируем этим людям", - кидає пронизливий погляд у простору залу центрального у Сумах Будинку культури імені Фрунзе.

"Партия регионов - это хорошо или плохо? Их нужно поддержать на выборах? Кто так считает - поднимите руки!", - вибиває зізнання з зали майстер продажу косметики.

"Наша с вами задача дать веру людям, что? Вопросы, что? - правильно - решаемые! И что они будут решаться, если они сделают правильный, что? - выбор! - відкладає в сторону мікрофон. - Я буду отсюда говорить, на сцену не стану подниматься. Сегодня нас немного. Меня же все слышат? Подсаживайтесь ближе!".

Зала слухається. Ми з Настею теж підсуваємося як бандерлоги з Мауглі.

"Как дела? - питає тренер дівчину у блакитній кофтині з першого ряду. - Ты - явный аудиал.

Обратите внимание, отвечая на вопрос зрачки в сторону".

Не відриваючи очей від приголомшеної дівчини, до рук бере газету, що обережно розкладені позаду - на сцені.

"Если вы аудиалу скажите - "посмотри" - он придет домой и выкинет газету...", - пояснює, як правильно давати агітку таким, як ця білявка.

"Кто со мной согласен - поднимите руку! Я говорю правду - поднимите руку!".

Ліс рук.

"...Если вы определили, что это визуальный человек, то вы говорите - посмотри. Посмотри, какая статья! Я просмотрел - все статьи здесь интересные, это удивительно. И если ты почитаешь, то ты увидишь, как важна эта газета!", - продовжується майстер-клас.

Всі уважно записують.

"Я слышал, что в этой газете... Аудиалы - это вообще самая благодарная публика".

"Ага, їм нічого давати не треба", - жартують хлопці позаду.

Олена не звертає на них жодної уваги: "Я слышал, потому что народ, я ж слышал! Слушай, я слышал в газете..., то, что я услышал, меня просто... Ты прочитай, а потом, когда ты все расскажешь, то все люди тебя услышат. То есть слово "слышал" - должно быть ключевым".

За півтори години тренінгу рука вже автоматично тягнеться догори. "Если это важно - поднимите руку! Кто знает о чем я - поднимите руку!".

"Наша задача - чтобы они поверили, что новая власть поможет решить эти проблемы, если они сделают правильный выбор, - підсумовує Олена. - Нам пора уже заканчивать. У меня сегодня еще два тренинга".

"Свідомо" записало цей майстер-клас для вас.

"Нужно быть уверенным! Нужно соглашаться! Не спорить! Не сомневаться!". В проекті, який так і називається - "Мережеві агітатори", - задіяні десятки професіоналів пірамід продажів з усієї країни. Пошук прізвищ агітаторів виводить на сторінки компаній, що продають косметику, БАДи, посуд, побудову хімію, білизну.

На вершині сумської піраміди стоїть уродженець Росії Нікіта Громико. "Це наш вчитель", - з непідробною повагою кажуть про нього усі інші "мережеві агітатори".
У своєму блозі Громико стверджує, що ще в 1997 році став зіркою Vision, що торгує БАДами та косметикою. Блог наповнений доказами успішного життя "мережевика": риболовля в Мексиці, круїзи на лайнері, будинок у Каліфорнії. Перед приїздом до Сум Нікіта збільшував продажі компанії Vemma - тих самих БАДів та косметики.

Нікіта любить тему родинних зв'язків з Андрєєм Громико, який 28 років був міністром закордонних справ СРСР.

"Мене часто запитують:"Не родич чи я А. А. Громико, - пише він у блозі. - Я, посміхаючись, віджартовуюся "Всі ми брати по розуму". Хоча, справедливості заради, зауважу: хоч і віддалену, але зв'язок я маю з цим видатним дипломатом".
Щотижня його мережа проводить десятки зборів по всій Сумщині. Ось розклад із закритого сайту "мережевих агітаторів" на цей тиждень.

Сайт - прекрасний доказ того, як десятки державних службовців у робочий час агітують за Партію регіонів. Або як агітація розпочалася задовго до 2 жовтня, коли кандидати партії отримали право агітувати.

Ось, наприклад, Громико у серпні рекламує кандидата в мери Сум Віктора Федорченка.

А ще з бази даних на сайті виходить, що в мережі вже понад 130 тисяч сумчан. І це дуже серйозно, бо проект "мережеві агітатори" - як і будь-який подібний проект з продажу порошків чи трусів - передбачає, що кожен учасник отримує гроші. Єдина відмінність - в цьому проекті йдеться про голоси виборців.

"375 тисяч гривень на сьомому рівні, - пояснює телефоном Юля Антонова. Вона привела в мережу журналістку "Панорами", а журналістка "Панорами" - журналістку "Свідомо". Насті мають заплатити за мене, Юлі - за нас обох. - Наше завдання - щоб люди відвідували Клуби виборців і щоб прийшли на вибори і проголосували за потрібного нам кандидата з Партії регіонів", - роз'яснює Юля.

Щоб вам почали платити, потрібно створити свою "п'ятірку". Тобто привести п'ятьох людей. (Я так і зробила). За кожного з них вам заплатять по 10 гривень в якості бонусу і ще по 2 гривні комісійних за людину.

Якщо кожен з вашої п'ятірки приведе по п'ять своїх людей, у вашій гілці буде вже 25 осіб. Тоді ви переходите на наступний рівень. За кожну людину з нижчих рівнів у вашій гілці вам мають заплатити по 2 гривні.

Працюючи за такою схемою, до сьомого рівня ви можете набрати 78 125 людей, за яких обіцяно 625 тисяч гривень.

Але є одна умова. До виборів агітатори можуть розраховувати тільки на 40% суми. Якщо Партія регіонів візьме по області більше 60% голосів, тоді обіцяють віддати інші 60%.

У такий спосіб кожен учасник мережі фінансово зацікавлений в результаті партії влади. Не треба фотографувати бюлетень як доказ, що ви проголосували. Думайте краще про свій гаманець.

Як кожен учасник мережі, я маю логін та пароль. Спробуйте, якщо цю статтю ще не прочитали організатори піраміди: www.mlmagitator.com

Мій логін - 126671
Мій пароль - 0661461025

Ми знайшли доступ і до даних лідера нашої гілки - Юлі. В її мережі станом на 9 жовтня було 999 агітаторів. Є тут і я.

Є дані і про саму Юлю. В мережу її привела людина з кодом 100001. Це - Нікіта Громико. Під таким номером він проходить у відомості про оплату послуг агітаторів, копію якої нам принесли інші учасники схеми.
Зверніть увагу на графу Алли Ковтун. За серпень їй нарахували 4 466 гривень з копійками.

(Пам'ятайте, це лише 40%). Алла - один з керівників обласного штабу Партії регіонів.

Чи справді це робиться за наказом губернатора?

З букетом прямо на вході мене зустрічає Юля Антонова: "Билетики уже взяли?".

Як я можу пропустити "Обласні збори проекту" Мережеві агітатори"!?

Навколо того самого БК Фрунзе повно людей. Біло-блакитні кульки на колонах, хлопці з прапорами навколо будівлі. У залі класичні костюми змішуються з білими блузами і святковими сукнями. У багатьох в руках квіти.
"Партія регіонів, Партія регіонів - за любов і волю. Партія регіонів, Партія регіонів - ми завжди з тобою", - співають колонки по всьому будинку культури.

За мить музика затихає і розносить командне - "Громко хлопайте в ладоши!" До зали під овації входять губернатор та Нікіта Громико.

Він першим - під вибух зали - виступає.

"На мой взгляд, сейчас момент, когда надо наших политических оппонентов, хотел назвать другим словом - "оранжевую чуму" - вымести из нашей страны, - Артистично взмахує рукою мережевик. - И дать возможность здравым силам руководства нашей страны и тем людям, которые понимают, что сделать нужно в экономике нашей страны, в ее политической жизни для того, чтобы нам всем с вами стало жить лучше. Как Вы считаете, это важно вообще?".

Зал: "ДА!!!"

"Я хотел бы, чтобы вы внимательно послушали. На сегодняшний день нам очень с вами повезло, потому что за три года работы я не встретил ни одного человека, подобного Юрию Павловичу.

Который, не находясь внутри сетевого маркетинга, тем не менее, смог оценить, что это такое, в чем его сила - и мы начали его применять, эту технологию сетевой агитации, в Сумской области.

Обратите внимание на эту дату. Именно 31 октября 2010 года у каждого из нас с вами есть возможность показать не на словах, а на деле свой патриотизм. К этому, товарищи, я вас и призываю. Ура...

И я не шучу. Очень важно 31 октября пойти на выборы и проголосовать за кандидатов. Каких?"...
"Партию регионов!!!".

"Я не слышу вас, сумчане! Аплодисменты! Громче!!! Ап-плодисменты!" - тепер вже моя перша знайома в цій піраміді Олена Діцул захоплено кричить зі сцени.

Поруч - губернатор Чмирь.

"Хочу сказать от Партии регионов, что сетевой маркетинг - это класс.

...Теперь о главном. Почему я и областная власть - Партия регионов - поддержали этот проект?

Потому что считаю: недостаточно жители Сумской области знают те дела и результаты, которые делаются ради них. Потому что власть сегодня работает для людей.

И мы должны доказать, я имею в виду, мы - власть, - что работаем для их жизни, для улучшения их комфортного существовании в нашей области, предлагаем программу...

И вот сегодня сетевой маркетинг, который позволяет доносить людям правду, ту, что мы делаем ради них - это и есть та ниточка... донесения информации. Без нее никуда. Да, сложная область, да, много разочаровавшихся. Но мы сегодня делаем жизнь лучше...".

Марія Землянська, бюро журналістських розслідувань "Свідомо" , Анастасія Мазур, газета "Панорама", Суми

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Уряд ліквідує залізничні переїзди

Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив, що Кабінет міністрів має намір ліквідувати залізничні переїзди на території країни протягом 5-7 років, замінивши їх мостами і шляхопроводами.

Клюєв зазначив, що передбачається підготувати державну програму, на першому етапі реалізації якої передбачається обладнати шлагбаумами всі залізничні переїзди, а на другому етапі - замінити їх шляхопроводами та мостами, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на "Українські новини".

"Будемо будувати шляхопроводи, мости, щоб протягом 5-7 років ліквідувати повністю всі переїзди", - сказав Андрій Клюєв. Він зазначив, що реалізація цієї програми вимагає фінансування в обсязі близько 2 млрд. гривень на рік.

Клюєв підкреслив, що незважаючи на дорожнечу рішення цього завдання, цим шляхом треба йти, тому що буквально щотижня відбувається ДТП на залізничних переїздах.

44 людини загинули і 9 госпіталізовано в результаті зіткнення маршрутного пасажирського автобуса "Еталон" з локомотивом, що стався вранці 12 жовтня близько Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області.

3 людини загинули і 1 госпіталізовано через зіткнення швидкої з локомотивом, яке відбулося 13 жовтня в 20:57 в селищі Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області на регульованому залізничному переїзді перегону "Вишневе - Боярка" Південно-Західної залізниці.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.epravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

УЄФА не просила вилизувати дорогу Януковичу (ВІДЕО)

УЄФА не вимагала від України реконструювати дороги до елітних передмість Києва.

Про це заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський телеканалу СТБ.

"Ті чиновники, діячі, які пов'язали з вимогами УЄФА - некоректні. Такі вимоги і така прив'язка шкодить усім фігурантам таких розмов", - сказав він.

"Доволі комічне, коли "Укравтодор" показує вимоги УЄФА. Треба бути більш відповідальними", - додав він.

Лист УЄФА до української влади справді містить перелік вад, які необхідно усунути на українських шляхах до початку Євро.

Але в цьому "дороговказі" немає конкретного переліку доріг. Представники організації натомість указують на дешеві дорожні знаки, що швидко псуються, відсутність написів латинкою та на розмітку, якої не видно вночі.

Як відомо, улітку була відремонтована траса, що веде до резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" та Старообухівська траса під Києвом по якій з Конча-Заспи їздить прем'єр Микола Азаров та інші урядовці.

В "Укравтодорі" тоді заявляли, що ремонтні роботи на дорогах в бік Конча-Заспи та Межигір'я виконані на вимогу УЄФА.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Харків'яни на соцопитуваннях мовчать як партизани

Більшість харків`ян упевнені, що вибори мера Харкова буде сфальсифіковано. Такі дані озвучив директор Інституту Горшеніна Володимир ФЕСЕНКО під час презентації результатів дослідження «Політична ситуація в Харкові напередодні місцевих виборів», проведеного Всеукраїнським соціологічним консорціумом з 9 по 13 жовтня 2010 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Інституту Горшеніна, за словами В.ФЕСЕНКА, «очікування фальсифікацій на виборах властиве виборцям багатьох регіонів, де ми проводимо дослідження. Проте результати дослідження в Харкові виділяються на тлі інших – у фальсифікаціях впевнені аж дві третини городян!».

Також директор Інституту Горшеніна вказав на високий ступінь закритості харків`ян. «Близько третини опитаних – 31% - не визначилися з тим, за кого голосуватимуть на виборах мера. Крім того, при відповіді на питання, за кого з кандидатів у мери Харкова ви б не проголосували ні за яких умов, 57,1% городян вважали за краще відкрито не афішувати свою думку, вибравши варіант «важко відповісти». У соціології цей ефект називається «Спіраль замовчування». До такого явища можуть приводити, зокрема, «чорні» кампанії, надмірний адміністративний тиск, залякування виборців», - відзначив В.ФЕСЕНКО.

Результати дослідження засвідчили, що, на думку третини харків`ян (34%), місцева влада створює сприятливі умови для діяльності певних політичних сил. Більш як чверть жителів Харкова (28,1%) вважає, що міська влада агітує голосувати за певну політичну силу, а кожен п`ятий опитаний (20,2%) відзначив, що влада переконує виборців у тому, що переможе певний кандидат.

Лідерами рейтингу кандидатів на посаду міського голови Харкова, за даними дослідження, є в.о. мера Геннадій КЕРНЕС (16,8%) і екс-губернатор Харківської області Арсен АВАКОВ (14,7%).

*** З 9 по 13 жовтня 2010 року Всеукраїнський соціологічний консорціум провів соціологічне опитування в місті Харкові на тему: «Політична ситуація в Харкові напередодні місцевих виборів».

Опитування проводилося методом телефонного інтерв`ю. Загалом було опитано 1000 респондентів, квоти - стать, вік, район і освіта респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 3,2%.

До соціологічного консорціуму входять: Київський інститут проблем управління імені Горшеніна, Центр прикладних досліджень «Пента», Інститут перспектив міста. Консорціум ставить за мету дослідження соціальних і політичних аспектів життя громадян різних міст України.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Експерт: в Україні довести лікарську помилку практично неможливо

Запровадження обов`язкового страхування відповідальності медпрацівників від лікарської помилки, яке ініціює Держкомпідприємництва, може виявитися профанацією, пише тижневик «Коментарі:».

Як відзначає видання, каменем спотикання може стати недосконалість правової бази та судової системи в України. «Основна складність полягає у визначенні факту настання страхового випадку.

Тобто суд або який-небудь інший уповноважений орган повинен винести рішення про те, що була допущена лікарська помилка, в результаті якої настала відповідальність лікаря за шкоду, заподіяну пацієнтові. Однак такого механізму в Україні не існує. Довести, що лікар призначив неправильне лікування, досить складно. Найчастіше це суб`єктивний момент», - говорить директор зі страхування СК «НАСТА» Сергій ПАРФЕНЮК.

Ще одна можлива небезпека - встановлення низьких, «символічних» лімітів відповідальності, як це було зроблено в інших областях сфери послуг.

Як пише тижневик, добровільного страхування профвідповідальності лікарів в Україні практично немає. Такі поліси, в основному, купують стоматологи, пластичні хірурги й деякі великі приватні клініки. Більшість же медичних фірм, якщо їх співробітники здійснюють помилку, вважають за краще розбиратися з клієнтами без розголосу, не доводячи справи до суду, резюмують «Коментарі:».
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Табачник: міністр освіти – не переможець конкурсу краси

Платні послуги перш за все необхідні вищим навчальним закладам, а не уряду. Таку думку міністр освіти та науки Дмитро Табачник висловив в інтерв’ю Zaxid.net.

“Хочу сказати, що платні послуги абсолютно не потрібні уряду. Заради спокою, заради популістських кроків щодо привернення на свій бік молодого електорату, можна було б їх взагалі скасувати. Платні послуги необхідні перш за все університетам. Для того, щоб зміцнити свою матеріально-технічну базу, для того, щоб розвиватися, для того, щоб просто мати абсолютно реальні ознаки університетської автономії”, – запевняє міністр.

Також, за словами Табачника, від скасування платних послуг втратять самі студенти.

“Так от, після незадоволення студентів всі додаткові платні послуги у сфері освітньої діяльності скасовані. Від цього втратять і університети у своїй автономії і коштах, і втратять студенти.

Всі ці платні послуги започатковувались заради того, щоб завдати потужного удару по тіньових схемах, по передачі грошей і таке інше”.

На питання видання, як почувається міністр в ролі одіозної особистості, яким його сприймають, зокрема, на Заході України, Табачник відповів, що “міністр освіти – не переможець конкурсу краси, він не повинен всім подобатись”.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Азаров згадав "молодість"

Прем'єр Микола Азаров в молодості цікавився успіхами польської "Солідарності".

Про це він заявив на брифінгу, ділячись враженнями від зустрічі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"У мене було таке враження, що ми з паном президентом одне одного знаємо багато років. Він у молодості був активним учасником "Солідарності", а я в молодості в колишньому Радянському Союзі дуже цікавився успіхами "Солідарності" і вважав, що перемога "Солідарності" - це наша перемога", - сказав Азаров.

Як відомо, "Солідарність" - створене в 1980 році в Польщі незалежне профспілкове об'єднання, яке стало на чолі антикомуністичного руху Польщі.

Згадана Азаровим "перемога" була досягнута "Солідарністю" на виборах 1989 року, у тому ж році її лідер Лех Валенса став президентом Польщі.

Азаров народився в Калузі (Росія) 17 грудня 1947 року.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Затуліна вже б'ють нерви через закон про мови

Депутат Державної думи РФ, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін вважає "тривожним дзвінком" нерозгляд Верховною Радою проекту закону "Про мови в Україні".

Як передає кореспондент УНІАН, про це Затулін заявив у середу в Севастополі під час виступу на міжнародній науково-практичній конференції "Особливий статус Севастополя і його реалії".

За словами російського депутата, закон "Про мови в Україні", "безперечно, мав бути прийнятий.

Те, що зусиллями певних політичних сил - як опозиційних, так і таких, які перебувають у самій правлячій коаліції - цей закон покладено "під сукно", не розглянутий Верховною Радою, це дуже серйозний, тривожний дзвінок".

"І це, безумовно, турбує нас у Російській Федерації також. Хоча ми не втратили довіри до "перезавантаження" російсько-українських відносин", - додав він.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/