зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.10.10

Закон про мови: вихід є!

Осінній наступ влади на державну мову ризикує вилитися у великі заворушення. Попри всі намагання пояснити депутатам, що державна мова - не привід для спекуляцій, а інструмент побудови держави, напруга не зменшується.

Ситуація вперто прямує в глухий кут.

У таких випадках фахівці радять звернутися до більш досвідчених людей та пошукати прикладів для наслідування. Може, знайдеться десь країна, яка розв'язала мовне питання, не порушивши прав національних меншин й одночасно не руйнуючи національну єдність?

Ми озирнулися навкруги, і досить швидко знайшли такий приклад.

На північ він нашої з вами Батьківщини лежить велика країна, яку населяють більше сотні різних національностей. Проте всі вони живуть мирно, не дискримінуючи одна одну й не маючи мовних конфліктів.

Саме тому, у відповідь на заяву депутата Єфремова про відсутність альтернатив його законопроекту "Про мови", ми висуваємо законопроект, позичений у Росії. А точніше, перекладений українською майже дослівно.

Пропонуємо внести його до Верховної Ради як компромісний. Переваг - безліч!

1) Він задовольнить усі сторони. Адже в Росії з мовами все гаразд - і в нас так буде.

2) Ми матимемо повну підтримку цього закону з боку Кремля.

3) Крім того, він забезпечить таку модну зараз уніфікацію законодавства з Російською Федерацією.

Ще раз нагадуємо - це всього лише переклад російського закону про державну мову, у чому кожен бажаючий може переконатися, порівнявши тексти. Отже:

Закон України "Про державну мову" (проект)

Цей закон спрямований на забезпечення використання державної мови України на всій території України, забезпечення права громадян України на користування державною мовою України, захист і розвиток мовної культури.

Стаття 1. Українська мова як державна мова України

1. Відповідно до Конституції державною мовою України на всій її території є українська мова.

2. Статус української мови як державної передбачає обов'язковість використання української мови в сферах, визначених цим законом, іншими законами України та іншими нормативними правовими актами України, її захист і підтримку, а також забезпечення права громадян України на користування державною мовою.

3. Порядок затвердження норм сучасної української літературної мови при її використанні як державної мови України, правил української орфографії та пунктуації визначається урядом України.

4. Державна мова України є мовою, що сприяє взаєморозумінню, зміцненню міжнаціональних зв'язків народів України в єдиній багатонаціональній державі.

5. Захист і підтримка української мови як державної мови України сприяють примноженню й взаємозбагаченню духовної культури народів України.

6. При використанні української мови як державної не допускається використання слів і виразів, які не відповідають нормам сучасної української літературної мови, за винятком іноземних слів, що не мають загальновживаних аналогів в українській мові.

7. Обов'язковість використання української мови як державної мови України не повинна тлумачитися як заперечення або применшення права на користування мовами народів України.

Стаття 2. Законодавство України про державну мову України

Законодавство України про державну мову ґрунтується на Конституції, загальновизнаних принципах і нормах міжнародного права, міжнародних договорах України, і складається із цього закону, інших законів України та інших нормативних правових актів України, що регулюють проблеми мови.

Стаття 3. Сфери використання державної мови України

1. Державна мова України підлягає обов'язковому використанню:

1) у діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій усіх форм власності, у тому числі в діяльності з ведення діловодства;

2) у найменуваннях органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій усіх форм власності;

3) при підготовці й проведенні виборів і референдумів;

4) у конституційному, цивільному, кримінальному, адміністративному судочинстві, судочинстві в арбітражних судах, діловодстві у федеральних судах, судочинстві й діловодстві в мирових, третейських та інших судах України;

5) при офіційному опублікуванні міжнародних договорів України, а також законів та інших нормативних правових актів;

6) у взаєминах органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій усіх форм власності й громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, громадських об'єднань;

7) при написанні назв географічних об'єктів, нанесенні написів на дорожні знаки;

8) при оформленні документів, що засвідчують особу громадянина України, за винятком випадків, передбачених законодавством України, виготовлення бланків свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, оформленні документів про освіту, що видаються освітніми установами, які мають державну акредитацію, а також інших документів, оформлення яких, відповідно до законодавства України, здійснюється державною мовою України, при оформленні адрес відправників та одержувачів телеграм і поштових відправлень, що пересилаються в межах України, поштових переказів грошових коштів;

9) у діяльності загальноукраїнських, регіональних і муніципальних організацій телерадіомовлення, редакцій загальноукраїнських, регіональних і муніципальних періодичних друкованих видань, за винятком діяльності організацій телерадіомовлення й редакцій періодичних друкованих видань, заснованих спеціально для здійснення теле- та (або) радіомовлення або видання друкованої продукції мовами народів України або іноземними мовами, а також за винятком випадків, якщо використання лексики, що не відповідає нормам української мови як державної мови України, є невід'ємною частиною художнього задуму;

10) у рекламі;

11) в інших сферах, визначених законами України.

2. У разі застосування в сферах, зазначених у частині 1 цієї статті, поряд із державною мовою України мов народів України або іноземних мов, тексти українською мовою й мовами народів України або іноземними мовами, якщо інше не встановлено законодавством України, повинні бути ідентичними за змістом і технічним оформленням, виконані розбірливо. Звукова інформація (у тому числі в аудіо-та аудіовізуальних матеріалах, теле- і радіопрограмах) українською мовою й зазначена інформація мовами народів України або іноземними мовами, якщо інше не встановлено законодавством України, також повинна бути ідентичною за змістом, звучанням і способам передачі.

3. Положення частини 2 цієї статті не поширюються на фірмові найменування, товарні знаки, знаки обслуговування, а також теле- та радіопрограми, аудіо- та аудіовізуальні матеріали, друковані видання, призначені для вивчення мов народів України або іноземних мов.

Стаття 4. Захист та підтримка державної мови України

З метою захисту та підтримки державної мови України органи державної влади в межах своєї компетенції:

1) забезпечують функціонування державної мови України на всій території України;

2) розробляють і приймають закони та інші нормативні правові акти України, розробляють і реалізують спрямовані на захист і підтримку державної мови відповідні цільові програми;

3) вживають заходів, спрямованих на забезпечення права громадян України на користування державною мовою України;

4) вживають заходів щодо вдосконалення системи освіти та системи підготовки фахівців у області української мови й викладачів української мови як іноземної мови, а також здійснюють підготовку науково-педагогічних кадрів для освітніх установ із навчанням українською мовою за межами України;

5) сприяють вивченню української мови за межами України;

6) здійснюють державну підтримку видання словників і граматик української мови;

7) здійснюють контроль за дотриманням законодавства України про державну мову України;

8) приймають інші заходи щодо захисту й підтримки державної мови.

Стаття 5. Забезпечення права громадян України на користування державною мовою

1. Забезпечення права громадян України на користування державною мовою України передбачає:

1) отримання освіти українською мовою в державних і муніципальних освітніх установах;

2) отримання інформації українською в органах державної влади, інших державних установах, органах місцевого самоврядування, організаціях усіх форм власності;

3) отримання інформації українською мовою через загальноукраїнські, регіональні та муніципальні засоби масової інформації. Це положення не поширюється на засоби масової інформації, засновані спеціально для здійснення теле- та (або) радіомовлення, або видання друкованої продукції мовами народів України або іноземними мовами.

2. Особам, що не володіють державною мовою України, при реалізації та захисті їхніх прав та законних інтересів на території України у випадках, передбачених законами, забезпечується право на користування послугами перекладачів.

Стаття 6. Відповідальність за порушення законодавства України про державну мову України

1. Прийняття законів та інших нормативних правових актів України, рішень місцевих органів влади, спрямованих на обмеження використання української мови як державної мови України, а також інші дії та порушення, що перешкоджають здійсненню права громадян на використання державної мови, тягнуть за собою відповідальність, установлену законодавством України.

2. Порушення цього закону тягне за собою відповідальність, встановлену законодавством України.

Стаття 7. Набуття чинності цього закону

Цей закон набирає чинності із дня його офіційного опублікування.

Президент України Віктор Янукович.

Брати Капранови
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/


Азаров клянеться, що мільйони не втратять роботу

Норми Податкового кодексу спрямовані на зниження податків, але їх повинні платити абсолютно всі.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров після відкриття нового корпусу українського дитячого центру клінічної токсикології на базі лікарні "Охматдит".

"Податковий кодекс направлений на те, щоб в країні були низькі податки, але щоб їх платили абсолютно всі", - сказав він.

При цьому прем'єр не бачить причин для протестів підприємців проти ухвалення Податкового кодексу.

"Податковий кодекс не містить норм, через які 4 мільйони людей втратять роботу", - підкреслив Азаров.
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/


Порошенко клянеться, що на його каналі буде креатив

Власник 5 каналу Петро Порошенко обіцяє робитиме все для того, щоб журналістський колектив каналу мав право на креатив.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи ситуацію довкола нового виходу нового проекту "Вечір на П'ятому" замість програми "Новий час", ведучими якої були Роман Чайка та Павло Кужеєв.

"Я хотів би заспокоїти всіх, щирих чи не щирих злопихателів, які протягом останніх двох днів стали дуже обуреними ситуацією зі свободою слова на 5-му каналі", - сказав Порошенко, повідомляє Телекритика.

"Ті стандарти журналістики, які зазначені в основах редакційної політики, є базовим принципом функціонування нашого каналу", - наголосив він.

"І ми в прайм-таймі 5-го каналу гарантовано будемо бачити гострі українські політичні дискусії.

Їх, як мене запевнив журналістський колектив, ми будемо бачити вже найближчим часом", - зазначив Порошенко.

Власник 5 каналу також заявив: "Я робив і робитиму все можливе, щоби творчий журналістський колектив мав право на креатив, на зміни, на власну концепцію, з якими він би виходив до глядачів".

"Я робитиму все можливе, щоб це право журналістського колективу не залежало ані від власників, ані від влади", - додав він.

Як відомо, нова програма "Вечір на П'ятому" виходить двома мовами: українською та російською.
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/


Донецькі комуністи повстали проти регіоналів

У Донецьку біля будівлі обласної державної адміністрації проходить мітинг представників КПУ проти фальсифікації місцевих виборів і на знак протесту проти тиску з боку Партії регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, у мітингу беруть участь близько 500 осіб. Мітингувальники тримають гасла: «Голосуючи, подумай, кому ти віддаси свій дорогоцінний голос» і «Сьогодні ти живеш так, як голосував учора».

Виступаючи на мітингу, перший секретар обкому КПУ в Донецькій області Микола КРАВЧЕНКО заявив, що на кандидатів до місцевих рад від КПУ чинять тиск, погрожують і шантажують місцеві влади Донецької області.

«Цинічно, нахабно, як катком, продовжують наїжджати на народ. Ми звертатимемося до Парламентської Асамблеї Європи, до ОБСЄ, доводитимемо до відома світової громадськості, що в Донецькій області як було беззаконня, так і залишилося. В Партії регіонів сьогодні рейтинг 23%, а їм потрібно зробити його 80%», - зазначив М.КРАВЧЕНКО.

Народний депутат також додав, що на кандидата від комуністів на посаду міського голови м. Красногоровки Донецької області чинять тиск із боку ГУМВС України в Донецькій області. «Дзвонили з управління кадрів обласного управління внутрішніх справ. Наш кандидат є працівником міліції, 23 роки відслужив у МВС. І сьогодні йому погрожують, говорять, щоб він або поклав заяву на стіл, або зняв кандидатуру. У такий спосіб сьогодні вирішують ці проблеми», - заявив М.КРАВЧЕНКО.
Біля Донецької облдержадміністрації сьогодні також проходить мітинг політичних сил «Фронт змін» і «Руський блок» проти ухвалення Податкового кодексу.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня помер кандидат на посаду міського голови Макіївки від Комуністичної партії України Віктор Жабін. За словами М.КРАВЧЕНКА, на померлого кандидата чинився сильний тиск у зв`язку з його участю у виборах.

Раніше в Донецькій області обстріляли машину Приліснянського сільського голови від КПУ.

Комуністи пов`язують цей замах із їхньою участю у виборах в Донецькій області.
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/


У Тернополі підприємці пробилися на сесію обласної ради

Близько 400 осіб пікетують у Тернополі обласну раду та облдержадміністрацію.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції протесту тримають плакати з написами: «Державо, підтримай малий та середній бізнес», «Невже ми не потрібні державі?», «Ні касовим апаратам», «Ми за єдиний податок», а також прапори партій «За Україну!», «Фронт Змін», «Свобода» та КУН.

У своїх виступах пікетувальники критикують проект Податкового кодексу, а також виступають проти змін закону про мови. Голова асоціації підприємців Тернопільщини Олег ЗАГОРОДНИЙ у розмові з кореспондентом УНІАН зауважив, що підприємці, які організували пікет, відмежовуються від політичних партій, які також прийшли на акцію. «Вони побачили, що 6 жовтня нас тут було кілька тисяч і вирішили сьогодні цим скористатися», - зазначив він і додав, що підприємці підтримують вимоги суспільства щодо мовного питання. За його словами, участь у пікеті беруть члени асоціації підприємців Тернопільщини, незалежної ради підприємців Тернопільщини, організацій, які відстоюють інтереси підприємців «Захист справедливості» та «Громадська альтернатива», а також таксисти, представники торгових центрів та універмагу. Підприємці висунули вимогу до Верховної Ради зупинити введення в дію Податкового кодексу, організувати зустріч народних депутатів у їх виборчих округах з представниками малого бізнесу з метою врахувати пропозиції останніх, а також призначити у Верховній Раді відкриті слухання з питань доопрацювання Податкового кодексу із залученням представників підприємництва.

Наразі представники пікетувальників запросили на сесію обласної ради, на якій заплановано прийняти звернення до керівництва держави щодо неприпустимості прийняття нового Податкового кодексу.
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/



Прогулянки Жовтневою лікарнею, або київська антиутопія (ФОТО)

Продовження "Сталкеру" можна знімати в центрі Києва, за 300 метрів від адміністрації президента.

Начетверо розкопана, розрита Олександрівська лікарня, вона ж Жовтнева, лежить в будівельних руїнах і смітті, чекає на художника, якому потрібна якісна антиутопія на шару.

Купи бруду, сміття та справжній ліс із трави в остання роки стали звичними для лікарні.

Сказати, що це справляє гнітюче враження - не сказати нічого.

Складається враження, що лікарня уражена невідомою і невиліковною хворобою, тож тепер просто повільно вмирає.

Вода

Дощі - повільна смерть лікарні, корпуси якої з останньої сили чіпляються за розриті забудовниками схили. Коли дощів немає, є ще вода з каналізації і водопроводу, вона теж хоче на волю й інколи затоплює дороги і тротуари між корпусам, наповнює підвали; болото в лікарняних підземеллях вічне, хіба що там не кумкають жаби, лише хропуть ночами бомжі.
Кажуть, на протизсувні роботи треба 5 мільярдів, майже по гривні з кожного жителя планети - очевидно, що значно вигідніше збудувати величезну нову лікарню десь за виднокраєм, за Оболонню чи Теремками, але тоді жителям осереддя міста доведеться помирати без кардіології, хірургії та інших медичних чеснот, які ще залишились у Жовтневої.
Пацюкам в підвалах вода подобається.

Виразка

Один із забудовників окупував горішню частину лікарні. На його лихо, був він депутатом фракції БЮТ, а БЮТ весь час ліз рулити Києвом.

Бютівцям довелося трохи цитьнути на забудовника, бо той розколупував лікарні прямо на очах виборців. Все одно БЮТівці в мери не потрапили, а забудовнику суд ще й скасував землевідведення.

Тотальне фіаско.

Забудовник встиг розрити місце, де, за переказами ховали мерців під час епідемії сибірської виразки. Мерців не знайшли, але через викорчувані дерева та котлован збунтувалась земля, і почали зсуви ґрунту. Мерці заворушилися, пане Куровський?

Господарчий блок

Господарчий блок взагалі є юридичним привидом, він не існує на балансі лікарні (це все чорна магія забудовників), але все ж там перуть білизну для хворих, точніше, "підпирають". Пере найнята фірма, але прачки у неї слабенькі, кров та інші біологічні речовини з білизни не відпирають, і у неіснуючому господарчому блоці доводиться прати вже по-справжньому.
Не тільки білизну там роблять чистою, але й машини. Внизу, зі сторони вулиці Мечникова в тілі госпдвору загніздилася автомийка "Піонер", де люди з зовнішністю нелегальних емігрантів ллють автокосметику на машини мешканців навколишніх космічних кораблів. Чому піонер, коли миють машини небриті шахіди? Хіба, може, тому, що навколишні школярі в закутках госпдвору отримують перший інтимний досвід, перший - значить піонер.
Госпблок заплановано знести, йому зле всередині - тече вода, тріщини.
Якщо його не стане, лікарня залишиться без бібліотеки з медичними підручниками й мишами, без харчів, телефонного зв'язку, без білизни і без нечистої сили, яка живе у скляній вежі госпблоку і вночі палить світло.

Москаль

Коли бютівська окупація лише починалась, протестували проти могильника вийшли люди, і десь дванадцятеро перекрили вулицю Шовковичну. У міліції було зо тридцятеро курсантів у резерві за рогом. Курсанти тягли тих що перекривали вулицю, у один-однісінький бобік, і намагалися усіх туди втрамбувати.

Але полонені виплигували із бобіка просто у натовп незрілих міліціянтів, як пінгвіни з айсберга - головою вниз, і пливли. Неможливо дванадцятьом бути в одному малесенькому бобіку.

Потім прийшов Москаль, котрий Генадій, тоді він ніби був тіньовим міністром внутрішніх справ, і ввічливо поросив своїх підлеглих зупинитись.

Перекривальники лишились непереможеними.

Трави

Зараз територія могильника все ще під окупацією забудовника, з усіма атрибутами - парканом, будкою, охоронцем у майці (в теплу пору року).
Забудовник все ще плекає надію - тонку, як майка його охоронця - що розверзнуться небеса, і БЮТ запанує у всім світі, і що на чумному могильнику таки зросте переможним страхопудалом елітний хмарочос.
Поки ж на місці битв тиша, шелестять трави - в людський зріст, що й будку охоронця ледве видно. Лікарня, будемо сподіватися, скоро розірве договір оренди, і поверне контроль над своєю верхньою межею.

Марсіани

У небі над Жовтневою завмерли кораблі прибульців - бізнес-центри, вежі, де український бізнес назавжди відгородився від неприємної реальності за лікарняним парканом. Довершені тіла зі скла і металу оточили лікарню, як акули пораненого плавця.
Під вежами - натовп майбахів, ролс-ройсів, елітних секретарш і, як зараз модно, секретарів.

Бізнес-клас задовольняє усі свої потреби, не виходячи з башт-акул, гроші робляться на верхніх поверхах, на нижніх вони витрачаються у ресторанах і автосалонах.

Бізнесу, схоже, скоро відлітати на Марс, його можна зрозуміти, клімат тут поганенький (корупційний індекс Transparency International 146 зі 180, індекс економічної свободи Heritage Foundation 162 з 179), у зв'язку з терміновим відльотом його мало цікавить все, що навколо.

Один Пінчук обіцяв полагодити дахи лікарняних корпусів - він вже битих десять років дивиться зі своїх вікон на Жовтневу, то видно щось угледів, і захотілося сказати, допомогти, так би мовити, добрим словом.

Цигани

Залізний табір циган - звісно, ніяких не циган, але хто їх знає - з'явився у дальній частині лікарні, коли інший забудовник почав освоювати відкраяну діляночку, що ближче до метро "Кловська".
Кілька контейнерів з вікнами і дверима зграйкою пригрілися на схилі, приєдналися якимось монголо-татарським способом до електромережі.
Потім гупнула криза, забудовник, схоже, вилетів у трубу, принаймні тимчасово. Але життя у контейнерах не завмерло, при наближенні людей мешканці ховаються подалі, але вперто продовжують там селитись.

Жалюгідний і з неприємним запахом результат планів збудувати нерухомість класу "А"- циганські контейнери, пластмасовий туалет (мабуть класу "Х") і дивні люди, схожі на здичавілих від неробства будівельників.

Абортарій

За табором нагорі - будівельний могильник імені Київміськбуду, котрий мав звести один корпус, а старий, що поряд, відремонтувати та реконструювати.
Зненацька будівництву зробили аборт - за людськими мірками, десь місяці на восьмому, коли у нового навіть всередині вже було багато що облаштовано. Потім це все вичистили і розікрали, що не розікрали - тим насмітили.
Сусідній старий корпус від лиха, що сталося з його молодим сусідом, репнув навпіл, і вже ніякій реконструкції не підлягає.
До речі, внизу у лікарні лежать наслідки аналогічного аборту, але на більш ранніх стадіях.
Там в землю загатили гарну підпорну стінку, але їй не вистачило грошей піднятися вище рівня трави, злий 2008-й рік не помилував і цей корпус, і тепер його фундамент з німим проханням простягає у небо арматурне залізяччя.

Та якщо і небо впаде на землю, настане кінець світу, в лікарні це не помітять, бо ніякий кінець світу не можу затьмарити собою цей туалет, який знаходиться у одному з центральних корпусів, де резиденція головного лікаря.
Цей туалет обслуговує всю будівлю.

Апокаліпсис Іоанна Богослова, кінець історії Френсіса Фукуями і захід ("закат") Європи Освальда Шпенглера зустрілися у колишній Центральній клінічній лікарні міста Києва, ось просто тут, на місці стоянки первісних людей біля інфекційного корпусу.

Ігор Луценко, активіст громадянської ініціативи "Збережи Старий Київ"
Фото: Ігор Луценко, TabloID

реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://kyiv.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/





"Регіони" обіцяють нові податки до зими

У Партії регіонів прогнозують, що Податковий кодекс буде розглянутий в цілому до кінця листопада.

Про це заявив регіонал Віталій Хомутиннік на брифінгу в четвер.

За його словами, розгляд проекту Податкового кодексу у другому читанні попередньо запланований на 4 листопада.

"Але кінцевий строк - це 18 листопада", - сказав регіонал.

Коментуючи протести підприємців під Верховною Радою проти Податкового кодексу, Хомутиннік сказав, що йому "самому цікаво, хто стимулює підняття мітингів", адже, за словами депутата, податковий комітет парламенту постійно співпрацює з підприємницькими асоціаціями для унормування положень кодексу.

"Ми практично підняли до 500 тисяч поріг реєстрації для спрощенців", - зазначив він. Як відомо, попередньо планувалося знизити цей поріг до 300 тисяч гривень.

Також, за словами Хомутинніка, піднято поріг кількості найманих працівників для спрощенців з 2 осіб до 4.

"Всі питання, які турбують сьогодні як спрощенців, так і інші сектори економіки, будуть погоджені. Більшість претензій на сьогодні вже враховані, а по тих, які залишилися, ми будемо вести відповідну економічну дискусію", - сказав він.
реклама: | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/