зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

05.03.11

Букети за тисячу гривень, до 8 березня, з кишені Януковича? (ФОТО)

Від імені президента Віктора Януковича жінкам розсилають букети квітів до 8 березня за 1 тисячу гривень.

Як інтелігенція Львова (НЕ) підтримує президента

На офіційному сайті Партії регіонів у підрозділі «Резонанс» з’явилася справді резонансна новина під заголовком «Львівська інтелігенція підтримує реформи Віктора Януковича».

Децентралізація державного управління в Україні - необхідність

Чомусь вважається, що централізована владна вертикаль, яка останній рік послідовно будується в Україні, стане надійним засобом для забезпечення довгострокового соціально-економічного зростання.

Сучасні теорії та міжнародна практика свідчать про зворотне: західні країни намагаються максимально децентралізувати державне управління.

Централізоване керування виявляється неконкурентоздатним у динамічних умовах сучасного світу.

Комусь дуже не подобаються глибоко патріотичні акції, які справляють глибоке враження.

Чи міг я написати таке: «У дім зайшов красивий росіянин, з русявим обличчям, блакитними очима, дістав багнет, і заколов дитину в колисці»? Це була б брехня, а не література...

Василь Шкляр отримав Шевченківську премію в галузі літератури за роман «Чорний ворон. Залишенець», який відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади в 1920-х роках. Головний герой роман – холодноярський отаман на прізвисько Чорний Ворон – бореться проти більшовиків, які окупували Україну й запроваджують у ній свій лад...

Та не всім чиновникам, політикам і видавцям сподобалося, що такий твір нагородили найвищою премією в країні, тому вони розпочали кампанію очорнення твору. Знайшли в ньому нібито щось “ксенофобське”... Уперше ці закиди прозвучали 24 лютого на такому собі заході «Собор громадянської згоди» на чолі з чиновником-урядовцем Дмитром Табачником.

Сталіна ще тільки в центрі Києва не було?

Член ЦК Компартії Юрій Соломатін пропонує встановити пам'ятник Сталіну на Європейській площі в центрі Києва.

Балкантавра Януковича. Янукович тупий? (ВІДЕО)

Президент Віктор Янукович не перестає тішити новими конфузами. Щоправда, тепер вони еволюціонують у категорію мовних каламбурів.

Позаблоковість? Партнерство? Блюзнірство та й годі.

Днями влада вкотре показала себе у всій своїй красі. Маю на увазі інформацію, що з’явилася в ЗМІ про зустріч міністрів оборони України та Росії. Не беруся оцінювати соціальний вимір реформування російської армії, хоча переконаний – неодноразово бачив на власні очі, як організовано цю справу в арміях НАТО – росіянам про той рівень можна хіба що помріяти. Це до теми, з кого брати приклад.

Україна вже визначилася чию армію буде годувати?

Міністр оборони України Михайло Єжель заявив, що буде використовувати російський досвід для реформування українських Збройних Сил. Разом із російським міністром оборони Анатолієм Сєрдюковим пан Єжель побував у декількох віддалених гарнізонах Тихоокеанського флоту, де не тільки відвідував бойові кораблі та військові частини, але й дивився, яке житло будують для російських військових.