зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.03.11

Янукович знищує Національний науково-дослідний інститут українознавства

У Національному науково-дослідному інституті українознавства (ННДІУ) вважають реорганізацію установи її “фактичним знищенням”.

10 років з життя України: що було, є і що буде?

10 років, прожитих намарно?

Мої спогади про акції "Україна без Кучми", напевно, не будуть якимось особливими на фоні згадок інших сотень учасників тодішніх мітингів. Ці спогади не дотягують до емоцій тих, хто тоді отримав міліцейським кийком по спинні чи голові. Що вже порівнювати із історіями хлопців, які потім відсиділи в тюрмах за свою активну позицію.

Власні спогади та емоції зате дозволяють провести аналогію між тим, що було і тим, що маємо зараз, та зробити відповідні висновки. Адже зараз багато хто з учасників тих подій відчуває певне дежа вю, немов усе починаємо спочатку.

Президент відповідатиме за рішення, на які не впливає і за людей, від яких залежить

Маємо погану звичку – готуватися до ефірів. Тому отримавши запрошення на інтернет-марафон з приводу підсумків першого року Януковича, сіли пригадувати – чим запам’яталися ці 365 днів особисто нам.

Пам’ятаєте геніальний теле-вислів Таїсії Повалій 2004 року (цитуємо по пам’яті): "Люди стали жити краще, тільки вони цього ще не помічають"?

Сьогоднішня влада, схоже, сама повірила у згадану тезу і тепер азартно жонглює процентами, коефіцієнтами, інфляцією, ВВП та іншими цифрами, намагаючись математично усе це довести – може, так люди помітять, що жити стало краще?

Від облизування нової влади у глядачів залишається неприємний осад

Співробітників телеканалу АТВ піддали перевірці на детекторі брехні у зв`язку з оприлюдненням інформації про проведену нараду, на якій було дано вказівки журналістам про зміну акцентів у редакційній політиці.

Лояльність до керівника адміністрації президента - запорука успішної кар’єри

За рік президентства Віктор Янукович активно змінював своє оточення. Якщо в часи Ющенка це сталося одномоментно внаслідок корупційного скандалу у вересні 2005-го, то Янукович позбувався вірних соратників майже непомітно для неозброєного ока.

Рівень IQ у тілоохоронців вищий ніж у президента?

Старший тренер з рукопашного бою збірної України Анатолій Волошин вже кілька тижнів займається з охоронцями президента Віктора Януковича.

Мер Одеси вважає для себе образливим - цитувати рядки з творів Шевченка

Мер Одеси Олексій Костусєв порахував образливим прохання журналістів процитувати кілька рядків з творчості поета Тараса Шевченка.

Доженемо і переженемо, навіть якщо вони нас почекають

Віктор Янукович перед виборами необачно пообіцяв, що Україна "впродовж десяти років увійде до двадцятки найрозвиненіших країн світу".