зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

19.06.10

Вогонь пам’яті жертв Голодомору передадуть до Європарламенту та ООН

У неділю, 20 червня, о 22.00 у Львові на площі перед пам’ятником Т. Шевченкові відбудеться молебень за загиблими під час Голодомору 1932-1933 років. Таким чином Львів долучиться до акції «Не дай згасити свічу пам’яті».

Про це 19 червня ZAXID.NET повідомили організатори акції – Молодіжний рух захисту національних інтересів.

Також сьогодні, 19 червня, у Києві під такою назвою стартує міжнародна кампанія.

«Тисячі освячених свіч розійдуться містами України і світу, щоб, обійшовши планету, їх полум’я вкотре нагадало про страшну трагедію і багатомільйонні жертви українців. У День пам’яті жертв Голодомору у листопаді вогонь пам’яті повернеться до меморіалу у Києві. У кожній країні, яка підтримала кампанію, а це Велика Британія, Австралія, США, Іспанія, Канада, Аргентина, Бразилія, Греція, Росія та інші (загалом 32 країни), участь у молитві візьмуть представники різних релігій та конфесій, політики, представники влади та української діаспори. Свічка моління також побуває у резиденціях Європарламенту та Організації об’єднаних націй», – зазначено у повідомленні.

Також учасники Молодіжного руху захисту національних інтересів переконані: «Українці та громадяни інших країн не дозволять замовчати злочин геноциду-Голодомору 193-1933 років, вшанують пам’ять невинно вбитих та нагадають всьому світові про події, які не повинні повторитися.

Львів один з перших долучається до кампанії. Запрошуємо всіх львів’ян та гостей міста прийти зі свічкою на площу до пам’ятника Шевченкові і спільною молитвою вшанувати загиблих!».

5 канал відкрив гарячу лінію для журналістів

5 канал оголосив про відкриття гарячої лінії Час свободи, з якої журналісти можуть повідомити про факти тиску.

Як повідомляється на сайті, пряма лінія діє за адресою http:// 5.ua / FreedomTime .

"Ми пропонуємо об'єднатися! Якщо з нашими колегами трапляється щось на кшталт наступних проблем, аналітична служба 5 каналу буде збирати ці факти. Інформація буде озвучена в ефірі 5 каналу, питання про проблеми медіа на місцях будуть озвучуватися в інтерв'ю з представниками влади та опозиції", - йдеться в повідомленні телеканалу.

"Загальноукраїнські журналістські проблеми можуть бути вирішені лише за умови єдності самих журналістів!", - Підкреслюють автори ініціативи.

При цьому 5 канал перераховує основні факти утиски ЗМІ:

1. Загрози і переслідування працівників львівської газети Експрес.

2. Стеження невідомими особами за офісом, журналістами і керівником телекомпанії ТВі.

3. Побиття журналіста СТБ співробітниками УДО.

4. Фактичне позбавлення можливості працювати телекомпанії Чорноморська, через позбавлення її статусу платника ПДВ.

5. Сигнали з регіональних ЗМІ, щодо беззаконності і безкарності дій чиновників по відношенню до ЗМІ на місцях.

6. Закриття наших місць роботи та масові звільнення.

У Києві міліція затримала представників ВО «Свобода»

Сьогодні у Києві міліція затримала п’ятьох представників ВО «Свобода» під час проведення ними громадських слухань щодо незаконної забудови парку імені Василя Стуса, що біля станції метро «Житомирська».

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО «Свобода», у суботу близько 50 жителів Святошинського району висадили у цьому парку 30 дерев – кленів та вишень.

«Потім були проведені громадські слухання, на яких громада проголосувала за демонтаж незаконно встановленого паркану, що оточував парк. Рішення відразу ж було виконано – святошинці усунули 200 метрову перешкоду. До активістів охоче долучалися перехожі, яким також набридло, що парк, який належить громаді, рейдери намагаються вкрасти під чергову незаконну забудову», - зазначається у повідомленні.

Після проведення акції правоохоронці затримали 5 «свободівців» з метою отримання пояснень щодо акції.

За словами одного з активістів ВО «Свободи» Руслана АНДРІЙКА, «наразі в Києві відчувається посилення громадського спротиву незаконній забудові та всюдисущому рейдерству. Це підтверджують приклади успішної боротьби проти рейдерів – зокрема дарниччани захищають рекреаційну зону, що на перетині вулиць Тростянецької та Ревуцького від незаконної забудови , мешканці Голосіївського району виступили проти захоплення скверу Московським патріархатом».

«Українці сьогодні як ніколи розуміють, що в пошуках справедливості не можна сподіватися на міліцію та владу, адже вони неодноразово доводили свою корумпованість. Тільки громада може захистити свої інтереси. І громада це робить!» - запевнили у ВО «Свобода».