зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

19.06.10

Вогонь пам’яті жертв Голодомору передадуть до Європарламенту та ООН

У неділю, 20 червня, о 22.00 у Львові на площі перед пам’ятником Т. Шевченкові відбудеться молебень за загиблими під час Голодомору 1932-1933 років. Таким чином Львів долучиться до акції «Не дай згасити свічу пам’яті».

Про це 19 червня ZAXID.NET повідомили організатори акції – Молодіжний рух захисту національних інтересів.

Також сьогодні, 19 червня, у Києві під такою назвою стартує міжнародна кампанія.

«Тисячі освячених свіч розійдуться містами України і світу, щоб, обійшовши планету, їх полум’я вкотре нагадало про страшну трагедію і багатомільйонні жертви українців. У День пам’яті жертв Голодомору у листопаді вогонь пам’яті повернеться до меморіалу у Києві. У кожній країні, яка підтримала кампанію, а це Велика Британія, Австралія, США, Іспанія, Канада, Аргентина, Бразилія, Греція, Росія та інші (загалом 32 країни), участь у молитві візьмуть представники різних релігій та конфесій, політики, представники влади та української діаспори. Свічка моління також побуває у резиденціях Європарламенту та Організації об’єднаних націй», – зазначено у повідомленні.

Також учасники Молодіжного руху захисту національних інтересів переконані: «Українці та громадяни інших країн не дозволять замовчати злочин геноциду-Голодомору 193-1933 років, вшанують пам’ять невинно вбитих та нагадають всьому світові про події, які не повинні повторитися.

Львів один з перших долучається до кампанії. Запрошуємо всіх львів’ян та гостей міста прийти зі свічкою на площу до пам’ятника Шевченкові і спільною молитвою вшанувати загиблих!».