зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

15.03.11

Всупереч словам Азарова - українські ціни на продукти харчування вищі світових!

Звітуючи про досягнення свого уряду за перший рік його роботи, прем'єр-міністр Микола Азаров, серед іншого, заявив, що ціни на продукти харчування в Україні нижчі, ніж у найближчих сусідів.

І тим більше, вони нижчі, ніж у дальших європейських країнах.

Модель організації держави в інтересах суспільства та реальних змін

Підсумовуючи попередні аналізи можна виділити ряд ключових умов, які забезпечують успіх цивілізаційної модернізації: інноваційні рішення для зміни суто української інституційної реальності, виникнення суспільного інтересу, та безпосередня участь суспільства у змінах.

Це ставить завдання розробки спеціальної моделі організації суспільства, яка дозволяє вивільнити його інноваційний потенціал. Такою моделлю є держава-партнер.

Тепер українці бідніші і за китайців

Рівень валового національного доходу Китаю в розрахунку на душу населення за паритетною купівельною спроможністю перевищив аналогічний показник України.

Або зупинемо агресивний наступ на все українське, або втратимо ще 70 років

"Все минає з тим, аби повернутися", - так писав стародавній мислитель Сенека в одному зі своїх моральних листів до Луцілія.

І справді, ми спостерігаємо в навколишньому світі повторюваність багатьох явищ, зумовлених зовнішніми чинниками - чи це оспівана поетами зміна дня і ночі, чи зміна однієї пори року іншою, чи періодична поява комет на небі або припливи й відпливи з періодом "двічі на добу".