зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

01.02.11

Ставлення жінок і не жінок (Ганни Герман) до слів Януковича про оголення


“Він висловився про ту естетичну насолоду, яку доставляє йому процес сезонного роздягання жінки”... Герман, Ляпіна, Кужель, Карпа, Герасим’юк та ін...

У Давосі, запрошуючи інвесторів в Україну, Янукович сказав таке: «І коли почнеться тепло і в містах українських почнуть роздягатися жінки – побачите таку красу, це дуже чудово». Ця дивне висловлювання президента держави стало предметом жвавого обговорення. Підтримати пана Януковича вирішив ще один “регіонал” – депутат Олександр Єфремов. Він узагалі заявив, що українські жінки ще кращі, коли їх возити в машині.

Ось що думають з цього приводу відомі українки та експерти.

Ганна Герман, заступник глави Адміністрації президента:

Я НЕ ЖІНКА, Я ПОЛІТИК
Я завжди коментую тільки ті події, безпосереднім учасником яких я була. Наприклад, мене образили слова журналіста в прямому телеефірі, який сказав, що мені взагалі не можна ставити гострих запитань, бо я «слаба жінка».

А я не жінка, я політик. Тому вважаю це порушенням гендерної рівності, порушенням європейських засад у ставленні до людини – коли наголошують на її стать.

Про це я можу говорити... А в Давосі мене не було.

Ксеня Ляпіна, народний депутат (НУ-НС):

ЦЕ ТИПОВИЙ ПОСТРАДЯНСЬКИЙ СИНДРОМ СТАВЛЕННЯ ДО ЖІНКИ ЯК ДО ПРИКРАСИ
Безумовно, це образливо кожній жінці в Україні. Нам приємно, коли нам нагадують, які ми красуні, але те, що сказав Янукович, – типовий пострадянський синдром ставлення до жінки як до прикраси, а не як до повноцінного партнера і члена суспільства. Це дуже характерно для наших політичних діячів.

З точки зору здорового глузду, моралі, етики, це абсолютно некоректно.

Янукович продемонстрував свою глибоку дрімучість. Більш ніж переконана, це шокувало європейців.

У Європі, США у принципі розглядати жінку під таким кутом зору неприпустимо.

Найбільша дурість, яку робить наша преса, – намагається пояснити те, чого пояснювати не треба.
Суспільству треба пояснити одне: жінка рівноцінний член суспільства і до неї не можна ставитися як до квіточки чи до цуценятка. Суспільство має розуміти, що таке гендерна рівність.

Оксана Охрімчук, публіцистка:

ІНВЕСТОРІВ МАЮТЬ ПРИВАБЛЮВАТИ НЕ ГОЛІ ЖІНКИ, А СТВОРЕНІ ВЛАДОЮ УМОВИ
Янукович сказав, звичайно, дурницю. Але проблема навіть не в цьому... Біда в тім, що “регіонали", судячи з їхніх коментарів, так і не зрозуміли, у чому проколовся їхній лідер.

Вони гадають, що народ зубоскалить з тієї двозначності, яка читається в словах про “роздягнутих жінок”. Мовляв, Янукович заохочує міжнародну проституцію чи щось таке...

Насправді ми чудово розуміємо, що нічого подібного він не мав на увазі – він просто висловився про ту естетичну насолоду, яку доставляє йому процес сезонного “роздягання” жінки, коли на зміну закритому одягу приходять декольте, короткі спідниці, оголені ноги... А також підкреслив, що зовнішній вигляд української жінки – будова її тіла, її форми, колір шкіри, риси обличчя – приносять, на його думку, більше задоволення, ніж зовнішність, скажімо, швейцарки, німкені чи бельгійки... Тобто тестостерон у чоловіка виробляється активніше, коли весняно-літній одяг надіває саме українка.

Чи личить про таке говорити президентові держави, та ще й з високої трибуни?

Звичайно, ні.

Цими словами він підкреслив, що, по-перше, є представником чоловічої статі, по-друге, що жінка приносить йому сексуально-естетичне задоволення в процесі її оголення, по-третє, що можливість споглядання одягнутої по-весняному українки, на його думку, має стимулювати інвесторів їхати в Україну.

Чи варто казати, що всі три пункти виглядають кепсько?

Перше. Президент представляє Україну за її межами не як самець, мужик чи чоловік, а як глава держави. На вияв “чоловічості” під час зарубіжної поїздки в робочий час жодна стаття Конституції його не вповноважувала.

Друге. Жінка в сучасному світі, принаймні у Європі, є не предметом споглядання чи стимулятором “слинопускання”, а людиною – наділеною всіма рівними з чоловіками правами.

Третє. Інвесторів мають приваблювати в Україні не по-весняному роздягнуті жінки, а створені владою, зокрема й президентом, умови.

Олександра Кужель, президент аналітичного центру «Академія»:

ТАКЕ ЧУТИ – ДУЖЕ ОБРАЗЛИВО ДЛЯ ЖІНОК
Гадаю, це образило для всіх жінок, не тільки для мене.

Я, можливо, розумію, що він хотів сказати, але, на жаль, висловився так, як висловився. Це дуже образливо для жінок. Дуже...

Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна»:

ЯНУКОВИЧ ЗВЕРНУВ УВАГУ НА ЖІНОК ЯК СЕКСУАЛЬНИЙ ОБ’ЄКТ
Янукович ще раз продемонстрував неполіткоректність і неграмотність, з точки зору сучасної концепції прав людини…

Він попросив звернути увагу на наших жінок як на сексуальний об’єкт. Тобто в цьому плані низка інших якостей залишається поза увагою. Це все може свідчити про дискримінацію жінок, оскільки їх розглядають лише з точки зору жіночої тілесності й сексу.

Такі висловлювання на Заході сприймаються однозначно негативно. Коли торік прем’єр-міністр Азаров сказав, що жінкам не місце в управлінні, то саме депутати ПАРЄ виступили з заявами щодо неприпустимості такого роду висловлювань. Бо вони є однозначно дискримінаційними.

Ірена Карпа, письменниця:

НАВРЯД ЧИ ВІН КОЛИСЬ ЗАМИСЛЮВАВСЯ, ЧОМУ ТАК БАГАТО ЖІНОК ПРОДАЮТЬ СЕБЕ ЗА КОРДОНОМ
Витончені манери нашого джентльмена давно вже нікого не дивують...

Сумно те, що левова частка чоловіків цього квазіофеодального суспільства мислить такими самими категоріями.

У нормальній державі такого прецеденту було б, гадаю, уже достатньо для імпічменту: так званий президент країни, яка експортує чи не найбільше нещасних жінок до Європи, закликає дорогих гостей на борщ і безкоштовні видовища.

Навряд чи він колись замислювався про причини, котрі спонукають таку кількість українок продавати себе за кордоном...

Я вірю, що цей огидний епізод підштовхне українських жінок до об`єднання в незалежні від розжирілого чиновництва, ефективні громадські організації, і вони, відстоюючи власні права, зможуть повернути всю державу на реально цивілізований шлях розвитку.

Ольга Герасим’юк, народний депутат (НУ-НС):

ЗАПРОШУВАТИ ІНОЗЕМЦІВ НА ГОЛИХ УКРАЇНОК – НУ, ЦЕ ВЗАГАЛІ…
Оскільки я працюю в ПАРЄ, можу засвідчити, наскільки серйозно там говорять про етику в цьому питанні. З одного боку, це проблема гендерної рівності, з другого – проблема цивілізованості.

Там не прийнято вживати щодо жінок образливі висловлювання (саме як щодо жінок), не використовувати жіноче тіло, жіночу красу в рекламі, ЗМІ.

Наприклад, рекламують пилосос і поруч – оголена жінка в непристойній позі… Нашим чоловікам доводиться багато й довго пояснювати, що це неприпустимо.

Говорити про оголеність наших жінок було некоректно навіть тому, що Україна числиться в тривожних списках щодо торгівлі людьми. Усім нам відомо, як часто наші жінки потрапляють у сексуальне рабство. Тому ця тема в нас дуже дражлива й делікатна.

Хочеться вірити, що Янукович намагався щось інше сказати, але те, як він це зробив, – порушення будь-яких мислимих етичних норм. Запрошувати іноземців на голих українок, – ну, це взагалі…

Якщо Януковичу хтось написав ці слова, то його треба негайно звільнити з посади спіч-райтера і набрати освічених людей. Бо освічена людина ніколи собі нічого подібного не дозволить.

Леонід Кравчук, перший президент:

ЯНУКОВИЧУ ЖІНКИ БЕЗ ПАЛЬТА КРАЩІ, НІЖ У ПАЛЬТІ
Віктор Янукович – мужчина. Коли він був молодим хлопцем йому, мабуть, десь на Хрещатику навесні, коли цвітуть каштани, сподобалися в цій ситуації жінки. І він це запам’ятав. І коли він говорив про наших красивих жінок, то сказав, що вони красиві, коли роздягаються.

Я б так не висловлювався – це точно. А Янукович так сказав... Можливо, не зовсім делікатно, не дуже дипломатично, але що зробиш?

Я не бачу в цьому проблеми, на якій потрібно так акцентувати увагу. Ну, подобаються Януковичу жінки без пальта більше, ніж у пальті... (Сміється).

Нехай жінки не ображаються, тут нема на що ображатися.

Оксана Климончук

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/


Олівець, затиснутий у кулаку – символ розлюченого студента (ФОТО)


Зранку на вулиці Інститутській біля виходу з метро Хрещатик людно. Молодь в оточенні кордону міліціянтів дістає завбачливо намальовані плакати з написами “В загребущі лапи МОН Могилянку не дамо”, “Граніт науки теж бруківка”, “Бунтуй, кохай, права не віддавай” і вишиковується в колону.

Студенти знову вийшли на протест. Їхня головна вимога – відхилити законопроект «Про вищу освіту» авторства нардепів-регіоналів Єфремова, Луцького, Ківалова та ін.
Студент Київського національного університету дизайну і архітектури Ігор спеціально до акції намалював плакат з написом: “Освіта України. Пам’ятаємо і сумуємо”.
– Реформи, які зараз впроваджуються, дійсно вбивають нашу освіту і позбавляють нас можливості навчатися і отримувати знання, – ділиться хлопець. – Я, як контрактник, буду змушений кожен рік платити все більше і більше, точніше батьки. А навколо все дорожчає, підвищуються комунальні тарифи...

– Друзі, сьогодні злочинна влада намагається проштовхнути руйнівний для вищої освіти законопроект, намагається підвищити плату за навчання, зменшити держзамовлення, продовжує наступ на університетську автономію, – вигукує у гучномовець один з ватажків акції. – Не варто дражнити студентів і жартувати з нами. Наше терпіння не гумове, і врешті-решт вони можуть нарватися на серйозні протести.
Колона рухається у бік Верховної Ради, де в цей час відбувається Погоджувальна рада.

“Свобода! Рівність! Студентська солідарність”, “Більше автономії – менше економії”, “Депутати-паразити не дають студентам жити”, – скандує молодь.
– За цим законопроектом освіта стає чітко регульованою з боку міністерства. Абсолютно всі дисципліни, аж до книжок, які треба читати студентам і досліджень, які треба проводити, – розповідає один з учасників акції представник студентської колегії НаУКМА Єгор Стадний. – Це попереджувальна акція, аби сьогоднішня Погоджувальна рада зрозуміла, що студентам і не тільки Могилянки, і не тільки Києва не все одно, що ми просто так наші долі у їхні руки не віддамо.

– А якщо законопроект таки буде прийнятий?

– Будемо проводити протести іншого формату – більш радикальні, з більшим залученням громадськості.

Біля комітетів молодіжний натовп зупиняється. Всім учасникам роздають прості олівці.
– Олівець – це символ студента. А олівець, затиснутий у кулаку, – це символ розлюченого студента, якому вже нема сил терпіти, що з ним роблять, – розповідає один з розповсюджувачів “символіки” Ілля. – У нас мінімальна стипендія на 400 гривень менша за прожитковий мінімум. Як так можна жити? Або постійно просити гроші у батьків або жити у злиднях.

– А ви де навчаєтесь?

– Я не буду казати. Я боюсь репресій щодо себе з боку керівництва.

Побоювання Іллі щодо репресій за участь у акціях протесту розділяють і інші студенти. Один з хлопців прийшов на мітинг у масці, яка повністю закриває обличчя. Тільки очі проглядають.

– Нова влада переслідує багатьох учасників вуличних акцій протесту, у більшості студентів були проблеми з навчанням, деяких навіть виключили з університетів, – ділиться студент.
На знак солідарності всі учасники акції підіймають вгору олівці, дехто замість олівців витягає ручки, скандуючи: знання – не товар, універ – не базар.

З дверей комітетів до студентів виходить нардеп Андрій Шевченко.

– На Погоджувальній раді є чітка позиція багатьох депутатів, і я особисто, і фракція виступає за те, щоб не включати законопроект про вищу освіту до порядку денного сесії без обговорення зі студентами, – промовляє Шевченко.

Але студенти, не чуючи слів депутата, голосно кричать: “Ганьба!” І в бік нардепа починають летіти зім’яті паперові кульки, виготовлені зі студентських конспектів.

– Ви думаєте, ви домовитеся? Подивіться як вони кричать “Ганьба”... – питають Шевченка журналісти.

– Правильно кричать. Все правильно, – погоджується нардеп, додаючи, що на цей тиждень у розкладі засідань законопроекту немає.

– Ми хочемо, щоб проект закону зняли взагалі з розгляду, – обурюються студенти.

“Ми не віримо депутатам!”, “Ви нам – корупцію, ми вам – революцію” – лунає з натовпу.

– Чому студенти мають латати своїми гаманцями та гаманцями своїх батьків бюджетні дірки?

Студенти не корки для дірок в бюджеті! – лунає з гучномовця. – Наш президент купив собі гелікоптер за 17 мільйонів доларів. Цих грошей вистачило б для того, щоб 28 тисяч студентів цілий рік отримували стипендію на рівні прожиткового мінімуму.

– Ганьба! – підтримують оратора студенти. – Самі вкрали – самі платіть.

Студенти, затиснуті між будівлею комітету, і кордоном міліціянтів, щільно притиснуті один до одного.

– Будь ласка, не підтискайте нас! Тут і так мало місця, – звертається молодь до правоохоронців.

– Ми пам’ятаємо ваші обличчя! – вигукує хтось з натовпу.

До мітингувальників виходить Голова комітету ВР з питань освіти та науки Володимир Полохало у супроводі бютівця Андрія Павловського.

“Ганьба!”, – знову скандують студенти.

– Я думаю, що цей закон не пройде вашими і нашими зусиллями, – ледве промовляє нардеп, якого влітку госпіталізували з інсультом. – Дайте свої петиції. Ми у комітеті зробимо все, щоб він не пройшов.

– Закон не пройде! – скандують студенти. І у Полохала летять паперові кульки.

– Ви в Януковича кидайте, дебіли! – обурюється Павловський. – Знайшли у кого кидати – в опозицію.

– Опозиція півроку тому хотіла прийняти той самий законопроект, – відповідають студенти.

– Неправда, це вам мізки Янукович промиває, а ви, на жаль, не можете розібратися, – не вщухає нардеп.

Після перепалки Павловський і Полохало зникають за дверима. Студенти вигукують “Революція!”
У цей час один з авторів славнозвісного законопроекту про вищу освіту, перший заступник голови Комітету ВР з питань освіти та науки, регіонал Максим Луцький, не наважившись вийти до студентів, вийшов з інших дверей до журналістів.

– Ніхто з нас не хоче, щоб нашій освіті було гірше. Тим більше, під цим законопроектом і мій підпис, і Ківалова, і Єфремова – лідера нашої фракції, – розповідає Луцький. – Тобто всі авторитетні депутати нашої фракції. Невже ми думаєте, що хтось з них хоче, щоб їх прізвища “склоняли” за те, що вони прийняли не той законопроект. Ніхто поспішати з ним не буде. Але це питання потрібно розблокувати... Цьому законопроекту півроку, він не набагато відрізняється від того, який висунув попередній уряд, але з урахуванням сьогодення. Не треба прив’язуватися до цього кількісного показника. Чого всі кажуть лише про Києво-Могилянську академію. Вона не одна.

Ніхто Могилянку чіпати не буде. Чи вони самі постійно створюють імідж, що їх хтось ображає...
І Луцький запевняє, що, незважаючи на кількісний підхід у розмежовуванні ВНЗ, існуватимуть певні виключення, в тому числі для Могилянки.

– У законі будуть прописані ці виключення? – уточнили ми у нардепа.

– У законі не може буде прописаний конкретний навчальний заклад. Але це може бути враховано підзаконними актами, окремими постановами...

– А чому ви не вийшли поговорити зі студентами, як це зробив Шевченко і Полохало, а сховалися тут скраєчку?

– Я з глибоко повагою відношуся до Андрія Шевченка, але діяльність попереднього уряду і команди показала, що вона ні на що не здатна, крім, як емоційно говорити. Ми працюємо, кожного дня показуємо результат. Влітку було прийнято законопроект про одинадцятирічку у школі, автором якого я є. Було те саме. Але в іншому вигляді. І що? На сьогодні абсолютно 100% сприймається і в суспільстві, і батьками, і дітьми. Те саме буде і в вищій освіті.

– Чому коли протестують студенти Могилянки чи інших ВНЗ, ви і чиновники-освітяни до них не виходять, а коли Табачника пікетують “Молоді регіони” , то він навіть їх до себе у міністерство запрошує “поспілкуватися”?
– Мені особисто не відомо, як приходили “Молоді регіони” і як їх приймав Табачник. Я можу сказати, коли були перші протести, коли Дмитро Володимирович був призначений міністром, він сам запрошував всіх охочих поспілкуватися, я був присутній. Але не тих, які просто кричать “Табачника – геть!”, не розуміючи, чого вони кричать... Якщо є якісь конструктивні пропозиції – ми відкриті. Я відкритий. Мене запросили – я прийшов, я нікуди не біжу... Немає предмету для конфлікту, насправді... Я у повному балансі і гармонії зі своїми студентами (Луцький – проректор НАУ). Я з ними і в гуртожитку, і на всіх заходах, і на суботниках, і я не хочу, щоб вони мене проклинали за те, що я підписав... Опозиція не бере участі у роботі. Вони працюють таким чином: присилають помічників на засідання комітету і ті телефонують і кажуть: з їхньою присутністю буде кворум чи не буде. Якщо не буде – вони приходять. Якщо буде – ні. Вони не надають ніяких конструктивних пропозицій. Взагалі ніяких.

Згодом Луцький заявив, що він особисто спілкувався з мітингувальниками, але так і не почув від них конкретних зауважень і пропозицій до даного законопроекту.

«Мітингом це назвати доволі важко. Це політична, проплачена, небагаточисельна акція. Всі плакати намальовані в одному місці», – резюмував він.

– Це на мітинги Партії регіонів приходять люди, які не знають, навіщо вони там опинилися. У нас кожний, хто стояв сьогодні, міг сказати, чому йому не подобається цей закон. Це звинувачення – це абсурд, – обурюється член Незалежної студентської профспілки ”Пряма дія” Андрій Мовчан.

Мовчан також зазначив, що Луцького студенти так і не побачили.
Але молодь не збирається здаватися. Сьогодні на акції протесту, окрім київських студентів, вийшли вихованці навчальних закладів Хмельницького і Запоріжжя, Харкова і Донецька. І це тільки початок – попереджають страйкарі.
Анна Ященко

Фото автора і УНІАН

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Черговий ляп Януковича - Чехословаччина навіки!


Президент Віктор Янукович назвав Чехію Чехословаччиною.

Про це пише газета The Wall Street Journal в матеріалі, заснованному на інтерв'ю з Януковичем у Давосі.

"Найбільше роздратування Януковича було направлено на країну, яку він називав "Чехословаччина" після того, як Прага погодилась надати політичний притулок колишньому міністру економіки Богдану Данилишину", - йдеться в статті.

Як відомо, притулок Данилишину надала Чехія.

Чехословаччина розпалася в 1992 році на Чехію і Словаччину.

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

За ляпнуте Януковичем у Давосі пізно перепрошувати...


У Партії регіонів просять не влаштовувати спекуляції навколо висловлювань президента.

Таким чином лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов відповів на репліку про некоректність з точки зору європейців слів президента Віктора Януковича щодо українських жінок на форумі у Давосі.

За словами Єфремова, подібні висловлювання "слід відносити до приємного гумору".

"Мені як чоловіку приємно, що весною у нас розквітає природа і (приємно) дивитися на наших жінок. Для того, щоб зрозуміти цей гумор, необхідно жити в Україні", - сказав він.

"Я дотримуюся тієї думки, що у нас дуже красиві дівчата і жінки, і коли приїжджають з інших країн і бачать те, що у нас є на вулицях… А те, що возять у машинах – ще краще… Тому це напевно так", - додав Єфремов.

"Тому я би просив жодним чином не спекулювати на цій ситуації", - зазначив "регіонал".



Як відомо, під час свого виступу на форумі у Давосі Янукович запросив європейців в Україну, додавши, що на Україну треба "подивитися власними очима" у той час, "коли почнуть квітнути каштани в Києві і у містах українських почнуть роздягатися жінки".

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/


Через 50 років українська мова почне вимирати?


У 2060 році процес зникнення української мови може стати незворотним.

До такого висновку дійшов тижневик “Коментарі:”, який провів статистичне дослідження динаміки розвитку української мови і презентував його результати сьогодні на прес-конференції.

Результати дослідження свідчать, що при збереженні наявних тенденцій вже за 50 років – у 2060 році – процес зникнення української мови стане незворотним. Такі дані були отримані на підставі аналізу статистичних показників щодо мовної ситуації у різних регіонах України за радянських часів та за часів незалежності.

Журнал з’ясував, що основною небезпекою для української мови є русифікація – постійне збільшення частки тих, хто називає російську рідною мовою, в загальній масі україно- і російськомовних.

Наприклад, за результатами перепису 1959 року загалом по Україні частка російськомовних становила 25,16%, у 1970-му – 28,68%, приріст на 3,52%. Перепис 1979 року дав уже 32,08%, приріст 3,4%. Сумарний приріст становить 6,92%.

У 1989 році приріст ступеня русифікації становив 1,58%. З 1989 до 2001 року ступінь русифікації зменшився на 3,19% (до 30,47%). Найбільше зниження спостерігалося в Центральній Україні – на 5,88% і трохи менше, на 4,5%, – в смузі від Харківщини до Одещини. У той самий час Донбас дав не зниження, а приріст на 6,36% (до 73,59%). Звідси видно, констатує видання, що межа, за якою відмирання української мови стає незворотним, перебуває біля позначки 50%, а значить навіть ніби-то рівновага між російсько- і україномовними насправді вкрай небезпечна.

Згідно з дослідженням, якщо припустити, що тенденції 1989-2001 років зберігалися і далі, то до 2009-2010 років ступінь русифікації в цілому по Україні мав би зменшитися до того рівня, який був у 1970 році (28,68%). Проте це не означає повернення до мовної ситуації 40-річної давнини.

Якщо в 1970 році розрив між Донбасом і рештою південно-східних областей (без Криму) становив 22,57%, то до 2010-го він, швидше за все, перевищив 40%.

Видання зазначає, що за таких умов сумнівним є подальше скорочення ступеня русифікації.

Катастрофічність процесу посилюватиметься тим, що дедалі нові й нові регіони за ступенем їх русифікації перетворюватимуться на русифікаторські. Критичну межу в 50% уже в 2012 році може перейти Запорізька область, в 2019-му – Одещина, в 2021-му – Харківщина. Приблизно в 2042 році настане черга Дніпропетровщини, в 2045-му – Миколаївщини, в 2053-му – Херсонщини.

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

В Україні таємно скорочують заклади охорони здоров’я?


Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО заявляє, що в Україні розпочалося таємне скорочення закладів охорони здоров’я.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам перед початком Погоджувальної ради ВР.

М.ТОМЕНКО повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра з проханням поінформувати, на підставі яких документів в різних регіонах України закриваються лікарні, пологові будинки та інші лікувально-профілактичні заклади.

За словами М.ТОМЕНКА, на сьогодні головними аргументами, які наводить влада для таких скорочень, є відсутність державного фінансування, зменшення видатків на охорону здоров’я у 2011 бюджетному році тощо.

«Натомість, складається враження, що на місцях ці причини почали використовувати по-своєму. Десь скорочуються чи об’єднуються заклади, у яких є конфлікти місцевої влади з головними лікарями чи трудовими колективами, десь скорочення чи об’єднання використовується для можливості приватизувати об’єкти у центральній частині міста тощо», - він.

Віце-спікер повідомив, що, за його інформацією, загалом по Україні вже є десятки прикладів таких скорочень у різних регіонах. Як приклад він навів пологовий будинок №2 у Черкасах, лікарню у селищі Анненка Луганської області, центральну районну лікарню Татарбунарського району Одеської області, Бродівську районну лікарню Львівської області тощо.

М.ТОМЕНКО наголосив, що уряд повинен публічно презентувати програму реформування інфраструктури охорони здоров’я, а, відповідно, на місцевому рівні без обговорення та згоди місцевої громади не може бути ліквідований жоден заклад охорони здоров’я.

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Дружину Януковича таки звільнили з-під "домашнього арешту"


Дружина президента Людмила Янукович, яку останнім часом дуже рідко можна зустріти поряд з чоловіком, приїхала на Луганщину.

29 січня вона взяла участь у відкритті палацу культури в селі Бобрикове Антрацитівського району Луганської області, пише "Луганск.Комментарии".

"Він (палац) ніколи не був би таким, якби не дві жінки - Людмила Янукович і Наталія Чуприна.

Колись жителі Бобрикового звернулися до дружини президента з проханням допомогти оживити осередок культури в селі. Вона у свою чергу зв'язалася з керівниками області, щоб ті знайшли можливості", - розповів голова облради Валерій Голенко.


Фото прес-служби Луганської облради

Людмила Янукович подякувала місцевим жителям "за єдність духу і стійкість волі", яку вони демонструють з 2004 року, і за те, що вони "люблять, шанують своє село, і творять його сучасну історію", повідомили в прес-службі Луганської ОДА.

У свою чергу жителі Бобрикового запросили першу леді взяти участь у святкуванні 235-річчя села в жовтні 2011 року.

Як відомо, 27 січня біля будівлі адміністрації президента пройшов пікет на підтримку Людмили Янукович, який влаштувала асамблея "За права жінок похилого віку".

Її активісти вимагали "звільнення першої леді України з-під домашнього арешту".

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Пропаганда радянської ідеології в школах


Міністерство освіти й науки, молоді та спорту затвердило концепцію літературної освіти у середніх школах.

Документ, підписаний міністром освіти Дмитром Табачником, змінює структуру викладання літератури в середній школі, пише "Комерсант-Україна".

Відповідно до концепції, у шкільній програмі на 30-40% збільшиться вивчення творів сучасних авторів, а російська література буде викладатися окремо від курсу зарубіжної літератури.

Як відомо, у 2000 році постановою Кабінету міністрів №1717 "Про перехід загальноосвітніх навчальних закладів на новий зміст, структуру й 12-річний термін навчання" російська література була інтегрована в курс зарубіжної літератури.

Концепція ж, затверджена в Міносвіти, навпаки, допускає інтеграцію української та світової літератури.

Крім того, вчителям пропонується приділяти особливу увагу творам із золотого фонду, перевіреного, на думку авторів концепції, "часом і багатьма поколіннями".

Член парламентського комітету з питань культури й духовності, письменник Павло Мовчан ("БЮТ-Батьківщина") вважає: "Золотий фонд літератури повинен формуватися не міністром освіти, а народом. Повертати в шкільні програми письменників, які пропагували радянську ідеологію, уже неактуально".

У раціональності запропонованих змін сумніваються і вчителі-практики.

"Концепції не повинні одноосібно вводитися рішенням міністра. Як мінімум слід провести громадське обговорення, залучити наукових фахівців", - зазначила голова Української світової спадки професійних учителів, педагог Наталя Мацко.

На її думку, в Україні необхідно посилювати не гуманітарний, а природно-математичний освітній напрямок, який є світовим трендом.

реклама: | єдиний гаманець | кредитка | міні кредитка | карта юніора | програма Бонус+ | робота | інтернет | соціальна карта | карта gold | море можливостей | нерухомість | авто-конфіскат | пенсійна карта | автоброкер | термінові грошові перекази | PrivatAssistance | страхування |
Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/