зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

08.09.10

І вся країна покриється будинками Азарова? (ФОТО)

З початку свого прем'єрства Микола Азаров регулярно піднімає тему відчуження земельних ділянок під будівництво так званого доступного житла.

"Я дав доручення мерам міст надавати майданчики під будівництво безкоштовно, причому, це мають бути не пустирі. Це мають бути підготовлені майданчики. Так, ми зараз підемо на втрати, тому що підготовка майданчика - це комунікації, це мережі, але ми зараз повинні на це піти...", - якось, наприклад, заявив Микола Янович.

Разом з тим немає жодної гарантії, що реформи Азарова не призведуть до того, що під роздачу під будівництво елітних будинків "своїм" людям підуть в першу чергу дорогі землі в центрах міст та на курортах.

При чому за "своїми" далеко ходити не треба. Будівельний бізнес не чужий родині прем'єр-міністра. Його син є членом елітного клубу найкрутіших будівельників, що знаходиться у Москві.

До того ж цей бізнес не тільки сина. Опоненти Азарова з парламентської трибуни вже не раз казали про те, що сам Микола Янович створив його з нуля зусиллями загонів податкової поліції, прозваної народом "маскі-шоу".

Історія становлення бізнесу Азарова - яскравий приклад того, як українські політики стають мільйонерами, використовуючи державні посади. І хоча факти грубого зловживання Миколою Азаровим адмінресурсом, про які буде йти мова, трапилися досить давно, однак саме завдяки цій давності схема збагачення нинішнього прем'єр-міністра стала очевидною.

Ще п'ять років тому Азаров міг сказати: "Я не маю до цієї теми жодного відношення", і журналістам бракувало б фактів довести протилежне. Але за роки, що минули, багато таємного стало явним. І нині є докази того, що частина коштів, які вичавлювали податківці під керівництвом Миколи Азарова з українських підприємців, пішла на закупівлю активів, якими нині управляє син прем'єра.

А тепер про все по-порядку.

В кінці 90-тих, скоро після того, як Микола Азаров очолив Державну податкову адміністрацію України, при ДПА виник Всеукраїнський благодійний фонд "Професіонал" з цілою купою дочірніх підприємств. Благою метою діяльності цього фонду було здійснення благодійної діяльності в інтересах працівників та пенсіонерів податкової. Це була офіційна, але не основна його спеціалізація.

Нажаль нині в інтернет-просторі майже не лишилося документів, які стосувалися комерційної діяльності цього фонду, однак автору вдалося знайти наказ голови ДПА Миколи Азарова № 570 від 15 жовтня 1999 року "Про стан роботи по надходженню коштів від реалізації конфіскованого майна". В цьому документі Азаров наказує, що право на реалізацію конфіскованого податківцями майна повинно позачергово надаватися ВБФ "Професіонал".

Кілька наступних років, як свідчать новини, улюбленець Азарова БФ "Професіонал" реалізовував і спирт, і овочі, і авіаційні двигуни, та багато чого іншого.

Крім того, згідно з іншими документальними свідченнями, податківці збирали з бізнесменів безповоротну фінансову допомогу на рахунки фонду, а також "Професіонал" не гребував гуманітарною допомогою.

Існує інформація, що в свій час фонд поповнювався відсотком від кожного штрафу, накладеного податківцями на підприємців, однак автор не знайшов документів, які це підтверджують. Але навіть без цього джерела доходів фонд і так смоктав кошти з податкової, як чимала насосна станція.

Що ж стосується витрат на благодійництво, то про знайшлося це ще менше свідчень, ніж про його комерційну діяльність. Хорошими справами не хваляться? А може не було чим особливо хвалитися?
Бо ті приклади благодійності "Професіоналу", які знайшов автор, лише обурюють.

Наприклад, у 2000-му році Азаров підписав наказ про встановлення стипендій ДПА студентам вищих навчальних закладів за рахунок коштів ВБФ "Професіонал". На благу мету було виділено аж 6 тисяч гривень. І це в той час, коли обласканий увагою Азарова "Професіонал" мав на рахунках мільйони.

Доказ тому, що у "Професіонала" були великі кошти - масове скуповування цим фондом санаторіїв податкової та іншої нерухомості.

Автор має документи, які підтверджують, що в 2000-2004 роках "Професіонал" купив корпус №1 Навчально-курсового комбінату ДПА в елітному селищі Козин по сусідству з нинішнім маєтком братів Клюєвих, санаторні комплекси в Криму - "Пушкіно" та ММЦ "Гурзуф", отримав в якості добровільного пожертвування частину санаторію "Сонячне Закарпаття" в Західній Україні, отримав в подарунок два будинки в центрі Києва на Басейній 7-Б та на Великій Житомирській 19-Б, все це загальною вартістю 91, 5 мільйонів гривень.

Санаторій "Сонячна поляна" - колишнє "Сонячне Закарпаття", відчужене "Професіоналом"

Також треба зауважити, що ті об'єкти "Професіоналу", які не були йому даровані, фонд придбав на сумнівних конкурсах приватизації за ціною, заниженою в кільканадцять разів.

"Професіоналу" вдалося провернути такі вигідні купівлі завдяки особливій ласці з боку керівництва ДПА., адже більшість приватизованих об'єктів значилися саме на балансі податкової.

Наприклад, у випадку з приватизацією ММЦ "Гурзуфський" у 2004 році близький до Азарова заступник керівника ДПА Вадим Копилов підписав лист-відмову від бази відпочинку, мовляв податкова не має коштів утримувати здравниці на узбережжі Чорного моря.

Там, де об'єкти нерухомості потрапляли до "Професіоналу", місцеві жителі підозріло часто бачили представників родини Азарових, і за ними закріплялася слава власності Азарова. Однак сам Микола Янович завжди заперечував свою причетність до "Професіоналу".

Проте вже на кінець 2004 року були докази того, що Азаров таки не чужий до "Професіоналу", його коштів і нерухомості.

Перший доказ: Азаров, перебуваючи на керівних посадах спочатку керівника податкової потім першого віце-прем'єр-міністра та міністра фінансів, сприяв діяльності та збагаченню БФ "Професіонал".

Другий: в будинку на Житомирській 19-Б, який "Професіоналу" подарували, коли Азаров очолював податкову, в 2001-2002 році знаходився центральний штаб "Партії Регіонів" і приймальня її голови... Миколи Азарова.

З наступними роками доказів стає більше.

Після помаранчевої революції власники ВБФ "Професіонал" гарячково ліквідували фірму, а все майно благодійного фонду за договорами благодійного пожертвування подарували благодійній організації ВБФ "Гарант".

Це була бутафорна передача: БФ "Гарант" мав тих самих засновників і директорів, що і БФ "Професіонал". Помінявся лише офіс: "Гарант" розмістився в будівлі на Басейній 7-Б, яка також була йому подарована "Професіоналом".




В тому самому офісі в наступні роки розташувалася туристична фірма "Благовіст-тур-Україна", яку заснувала Азарова Людмила Миколаївна - дружина Миколи Яновича. Ця фірма презентувала себе генеральним розпорядником номерів в санаторіях, відчужених "Професіоналом", які перераховані в договорі благодійного пожертвування.

Те, що спадкоємець БФ "Професіонал" БФ "Гарант" не чужий родині Азарових, підтверджує і той факт, що нинішній міністр фінансів Федір Ярошенко(сусід Азарова в колишньому будинку відпочинку Кабінету міністрів в Конча-заспі) у 2008 році був керівником групи радників цього фонду.

А тепер про сучасний стан страв

Найцікавіша інформація виплила, коли автор дослідив, що відбувається з колишніми об'єктами податкової, а потім БФ "Професіонал", а потім БФ "Гарант" нині.

Як виявилося, на території колишнього санаторного комплексу "Пушкіно" та ММЦ "Гурзуфський" будується сучасний супер-готель "Пушкін-плаза". Нині вже виритий котлован та зводиться фундамент. Управляє цим проектом ВАТ "Група розвиток".


На вулиці Ленінградській в Гурзуфі, де раніше знаходився величезний басейн санаторного комплексу "Пушкіно", приватизованого "Професіоналом", заплановано будівництво "SPA & Wellness Центр".

Управляє проектом теж ВАТ "Група розвиток".

Офіс ВАТ "Група Розвиток" має в тому самому офісному центрі на Басейній 7-Б, що був подарований "Професіоналу". А телефон у неї спільний з телефоном туристичної фірми, яку заснувала дружина Азарова.

Але найцікавішу для нашого журналістського розслідування інформацію автор знайшов на російському сайті елітного клубу девелоперів "Білдінг". Члени цього клубу - найжирніші забудовники Російської Федерації, і серед них фігурує один українець - "голова ради директорів "Групи "Розвиток" - Олексій Азаров". Саме так звати сина Миколи Яновича.

На сайті розміщені кілька фото Азарова-молодшого у всій своїй красі.



В цих фото автор упізнав чорноволосого чоловіка, якого бачив біля офісного центру на Басейній 7-Б, коли оглядав будівлю. Син Азарова, тоді у супроводі численної охорони, вийшов з дверей цього офісного центру і сів в шикарний чорний мерс з крутим номерним знаком з чотирма сімками.

Цікаво, що коли автор спробував дізнатися, на кого зареєстрований автомобіль, то з'ясував, що такий номер не існує. Отже син Азарова їздить на автомобілі-невидимці. Йому не випишеш штраф, не притягнеш до відповідальності, якщо, не дай Бог, трапиться дорожньо-транспортна пригода з серйозними наслідками.

Авто це зовсім новеньке. Адже поки воно чекало сина Азарова на ганочку перед будинком БФ "Гаранту", водій захоплено демонстрував цяцю кільком співробітницям з офісу. Дівчата охали та ахали...


Тепер підведемо підсумки. Ті кошти, які "податковий рекетир" - БФ "Професіонал" зібрав у свій час з платників податків, нині стали активами у бізнесі Азарова-молодшого. Однак це зовсім не значить, що це бізнес тільки сина прем'єра.

В першу чергу це бізнес Азарова-батька, адже саме він, використовуючи посаду керівника ДПА, створив справу, яку тепер розвиває його син.

І, здається, зайве уточнювати, що від такої організації бізнесу пахне корупцією.

Треба також зауважити, що перераховані вище об'єкти будівництва - це далеко не повний сучасний бізнес родини Азарова.

На сайті ВАТ "Група Розвиток" представлена купа інших проектів будівництва в елітних місцях Києва. А в офісі "Гаранту" на Басейній 7-Б зареєстровані десятки споріднених фірм, які займаються будівництвом нерухомості в Криму, в Києві та під Києвом.

Крім того автор натикнувся в інтернеті на інформацію про продаж в 2007 році 8 га землі в селі Зазим'я під Києвом фірмою, яку заснувала дружина Азарова.

Отже родина Азарових має чималий бізнес, який жодним чином не був відображений в декларації про доходи Миколи Азарова, яку він подавав, влаштовуючись на роботу прем'єром.

Але не це обурює. Найгірше, що Азаров і нині на посаді прем'єр продовжує сприяти розвитку бізнесу своєї родини.

Адже зовсім недавно за ініціативою Миколи Азарова заступнику міністра молоді і спорту Вадиму Сисюку було доручено розпорядитися 150 мільйонами бюджетних коштів. Ці гроші були виділені для будівництва хокейних арен. І не може бути випадковим збігом обставин, що цей самий Сисюк є засновником азаровської ВАТ "Група Розвиток", яке займається реконструкцією льодового стадіону "Авангард".

Автор дозволить собі ще один невеличкий приклад в підтвердження головної тези. В Криму є санаторій Державної податкової служби "Дніпро" поблизу Ластів'ячого гнізда. Після того, як автор зайнялася темою відчуження майна ДПА, то припустила, що "Дніпро" також міг частково потрапити в руки родини Азарова.

Автор подзвонила в адміністрацію санаторію і запитала, чи немає приватизованих об'єктів на території. І там розповіли, що напередодні помаранчевої революції була відчужена третина земель, в тому числі і відомий Палац "Харакс", який ще називався "Романівський корпус".

В "Дніпрі" розповіли, що цей Палац був побудований двоюрідним дядьком останнього російського царя. Під час революційних подій 1917 року у ньому перебували під домашнім арештом кілька князів Романових з родинами. Нині в ньому номера для відпочиваючих, та ресторан "Романівська кухня", навколо - парк, який вважається одним з найкращих на узбережжі.

Відчужували цю маєтність кілька фірм: ТОВ "Зорич", компанія "Антарекс", ТОВ "Харекс-Інвест". Працівники санаторію стверджують, що палац дістався останній фірмі.

Автор з'ясувала дані цієї фірми. І де думаєте, ця фірма зареєстрована?! У тому самому будинку "Професіонала-Гаранта" на Басейній 7-Б! Засновник її Вадим Сисюк! Той самий заступник міністра, що будує хокейні арени, та "Пушкін-плази", підлеглий Олексія Азарова у ВАТ "Група Розвиток".

Палац Харакс на території санаторія "Дніпро"

Хіба це все не вражає? Хіба не приголомшує те нахабство, з яким ДПА залишили без численних рекреаційних об'єктів маленька група осіб?

Інші фірми, які приватизували частину території "Дніпра" також досить цікаві. За ними стоїть відомий депутат Партії Регіонів Григорій Смітюх. Його родина так би мовити партнери з родиною Азарових в бізнесі та побуті. Наприклад, в статті "Межигір'я Азарова" автор описував, як ці дві родини разом приватизували колишню Базу відпочинку Кабміну в Конча-Заспі.

Отже, загальний висновок нашої історії невтішний - в тих державних установах, де Азаров займався реформами, державне прилипало до фірм, які не чужі його родині. А що відбувається нині, коли цей держслужбовець очолює уряд?

Поки що це риторичне питання. Нажаль хитрі схеми перетікання державного у приватні руки можна повністю розгледіти лише, як мине кілька років. Тоді українці можуть раптом з'ясувати, що вся країна покрилася будинками одного маркіза Карабаса.

P.S. З початку вересня львівським підприємцям з офіційного телефону-факсу місцевого Держказначейства почали надходити "листи щастя" від Благодійного Фонду "Гарант" з проханням зробити благодійні пожертвування для допомоги "малозабезпеченим верствам населення".

Листи надходять підприємствам, які виконують державні замовлення, наприклад, ремонтують школи. Підприємці скаржаться, що, відмовившись пожертвувати, вони мають проблеми з перерахуванням коштів з Держказначейства.


Що це? БФ "Гарант" збирає кошти з народу для зведення шикарного готелю "Пушкін-Плаза" на березі Чорного моря? Чи терміново потрібні інвестиції для інших будівельних фантазій сина Миколи Азарова?

Тетяна Чорновіл

Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Чого хоче Юлія Тимошенко?

"Завжди на місцеві вибори приходить 25-30% виборців. Усі, хто не прийде на вибори - за них абсолютно точно вкинуть бюлетені".

Такі слова можна було почути від лідера "Батьківщини" на мітингу біля Верховної Ради 7 вересня.

Мабуть, Юлія Володимирівна забула, що після останніх місцевих виборів, вона разом з її колишнім соратником, партією НУНС, - здобула перемогу в 15 областях і отримала своїх голів обласних рад?
Це при цій же 25-30% явці, на якій вона наголошувала.

Але й ці переконливі перемоги не вберегли від тушкування, коли влада змінилась. Тому кожен день з'являються нові тушки, нові свідчення бездарності її "каманди".

Зокрема, 6 вересня керівник фракції БЮТ у Львівській обласній раді заявив, що "фракція БЮТ у Львівській облраді на засіданні 8 вересня буде ініціювати вотум недовіри главі Львівської облдержадміністрації Василю Горбалю". А вже 8 вересня один із депутатів БЮТ - Іван Білак, запропонував зняти це питання з розгляду.

Краще б у своїй промові перед 10-тисячним мітингом вона сконцентрувалась на власному покаянні за те, що вона привела стільки тушок. Адже останні вже незабаром можуть повністю позбавити киян своєї представницької влади. І не обмежувала би повноцінних учасників акції, ВО "Свободу", у праві на виступи її лідерів.

Вона проявила неповагу майже до половини людей, учасників мітингу, прихильників "Свободи", у праві почути свого лідера. Більше того, Луценко нахабно збрехав, що начебто Тягнибока на мітингу немає...

Власне, Тимошенко продовжує боротися з уявними "конкурентами", замість того щоб навести лад у своїх рядах. Вона не підозрює, що тим самим ламає під собою гілку, на якій сидить.

Адже більшість прихильників Тимошенко на мітингу дуже пасивно слухали її промови. Вона нікого не переконала в тому, що низька явка - запорука перемоги регіоналів.

Для чого було людей у черговий раз запевняти про якусь "опозицію в парламенті", якщо вони не можуть навіть заблокувати Раду? Чому ПР у часи правління Тимошенко могла блокувати Раду, а вона не може?

Бо вона не працює, вона чеше язиком?

Такою поведінкою бездарна парламентська опозиція позбавляє українців не якихось матеріальних преференцій у платі за житлово-комунальні послуги. Вони позбавляють українців ВІРИ в те, що із приходом нових людей на місцях, щось зможе змінитись.

Тож титульна теза про низьку явку на місцевих виборах повністю провальна.

А, може, ЮВТ просто масово втрачає спонсорів, і вже не в змозі прямим текстом не вимагати в кандидатів у депутати гроші за попадання в список? Схоже, що слухи про це підтверджуються кожного дня.

Олександр Аронець
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Телеканал Ахметова залишився без керівника департаменту через розчарування

Керівник департаменту інформаційного мовлення телеканалу "Україна" Сергій Попов розірвав контракт з телеканалом.

Про це з посиланням на нього повідомляє Телекритика.

"Нас спіткало взаємне розчарування", - сказав Попов.

Наразі він ще не вирішив, де надалі працюватиме.

Раніше Попов був ведучим та випусковим редактором програми "Вікна-Новини" на СТБ.

На телеканалі "Україна" поки що не коментують причин розриву контракту з Сергієм Поповим.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Мер Львова вимагає прибрати його з реклами Партії регіонів

Мер Львова Андрій Садовий просить Партію регіонів забрати його з агітаційного ролика партії.
Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на Львівську міську раду.

Садовий показаний у ролику в рамках кампанії "Будуємо нову країну".

"Я сподіваюся, що це непорозуміння, і воно буде негайно виправлене", - сказав Садовий.

За його словами, згідно зі ст. 8 закону "Про рекламу", автори ролика не мали права використовувати його образ без його згоди.

У ролику Садовий показаний разом із віце-прем'єр-міністром Борисом Колесніковим під час перебування на заводі "Львівські автобусні заводи".

Як відомо, Садовий обраний мером Львова у 2006 році.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Від ГПУ вимагають скасувати мовне свавілля Запорізької облради

В'ячеслав Кириленко вимагає від Генпрокуратури опротестувати рішення Запорізької облради про надання російській мові статусу регіональної на території області.

Про це повідомляє прес-служба партії "За Україну".

Лідер "За Україну!" наголосив, що "відповідно до статті 92 Конституції України порядок застосування мов визначається виключно законами України".

"Партія "За Україну!" вимагає від Генеральної прокуратури України опротестувати рішення запорізької обласної ради", - наголосив Кириленко.

"Йшовши на вибори з гаслами покращити дороги, житлово-комунальне господарство, стан шкіл і лікарень, за 2 місяці до виборів депутати Запорізької обласної ради роблять вигляд, що в області залишилася лише одна нагальна проблема - нищення української мови", - заявив нардеп.

За словами Кириленка, "депутати обласних рад, які ухвалюють такі провокативні рішення, намагаються приховати свою бездарну соціально-економічну політику в області протягом чотирьох років".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Україна і Мадагаскар знаходяться на дні рейтингу благодійності

Британська гуманітарна організація Charities Aid Foundation (CAF) 8 вересня оприлюднила "Світовий рейтинг благодійності".

Україна в цьому переліку опинилася у числі останніх, пише тижневик "Дзеркало тижня".

"Світовий рейтинг благодійності", як заявляють у CAF, - перша у своєму роді спроба оцінити рівень філантропії у різних країнах планети. Перелік визначився на основі опитування жителів більше 150 держав".

Кожній із країн належить індивідуальний індекс.

Він грунтується на трьох основних моделях благодійної поведінки: фінансові пожертвування, віддання власного часу (волонтерство) і допомогу незнайомим людям.

Рейтинг благодійності будувався за середнім показником, що базується на цих трьох факторах.

Так, очолили перелік Австралія і Нова Зеландія, чий індивідуальний індекс, наданий CAF, склав 57%.

Третє місце поділили Канада і Ірландія - 56%, а на п'ятому виявилися Ірландія і США -55%.

Україна з індивідуальним індексом 13% опинилася на дні цього рейтингу, розташувавшись поруч із двома країнами, які замкнули перелік, - Бурунді і Мадагаскаром.

Так, під час дослідження з'ясувалося, що лише 5% українців жертвують гроші на благодійність.

Це найнижчий показник серед всіх 153 країн, у яких проводилося опитування.

Волонтерською діяльністю займаються 14% громадян України, а допомагають ближньому - 19%.

Росія опинилася на 138 місці з індивідуальним індексом 18%.

У ході дослідження CAF з'ясувалося, що п'ята частина світового населення не проти попрацювати волонтерами.

Третина респондентів жертвувала гроші у благодійні фонди; а 45% опитаних хоча б раз допомагали абсолютно незнайомій людині.

Виявилося, що найбільше людей, готових пожертвувати гроші на благодійність, проживає на Мальті - 83% населення.

Жителі Туркменістану охочіше за інших працюють волонтерами - 61% опитаних там колись працювали безкоштовно.

А 76% громадян Ліберії проявляють найбільшу щедрість щодо незнайомців.

Дослідження показало, що серед тих, хто жертвує кошти на благодійність, більше людей щасливих, ніж багатих.

Більш половини країн, що увійшли до першої двадцятки благодійників - країни, що розвиваються, такі як Гвінея, Гайана і Туркменістан.

Charities Aid Foundation - найбільша благодійна організації Великобританії.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.epravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Тернопільські депутати поскаржилися Януковичу на його однопартійців

Тернопільська облрада заявляє, що облорганізація Партії регіонів використовує адмінресурс на місцевих виборах.

Про це йдеться у зверненні обласної ради до президента Віктора Януковича, ухваленому на її засіданні, повідомляє Тернопільська облорганізація Української народної партії.

"У кабінети викликають сільських голів, депутатів місцевих рад, фермерів, підприємців і примушують їх балотуватися від Партії регіонів", - зазначили в партії.

"Використовуючи адмінресурс, Партія регіонів робить все можливе, щоб не допустити розголосу цих фактів і перешкодити будь-яким акціям протесту проти цих протиправних дій", - йдеться у зверненні, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За даний проект звернення, крім УНП, голосували депутати з ВО "Свобода" і партії "Наша Україна".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

"Наша школа" – етюди з натури

"Духовний пастир" задає питання: "Що відбувається з душею після смерті?". Моя дитина тягне руку і щиро відповідає: "Переселяється в інше тіло, так мені батько розповідав". Реакція: "Ні, твій батько сказав тобі неправду...". Завіса

Державна гімназія. Перший клас. Перший урок. Вчителька, за згодою більшості батьків, запросила на урок священика, батька одного з учнів.

"Духовний пастир" задає питання: "Що відбувається з душею після смерті?". Моя дитина тягне руку і щиро відповідає: "Переселяється в інше тіло, так мені батько розповідав". Реакція: "Ні, твій батько сказав тобі неправду...". Завіса.

Другий клас. Збори. Вчителька розповідає, як важко дітям далося вивчити класифікації дерев: хвойні, листяні. Пояснюю, що вчити у віці 7 років класифікацію об'єктів, не маючи уяви про самі об'єкти - це методично неправильно.

Якщо дитина не знає, як виглядає ялиця, сосна, кедр, модрина тощо, то яка їй користь зі знання того, що це хвойні дерева? Може, поки гарна погода, сходити у ботанічний сад? "У нас надто щільна програма, щоб витрачати задарма півдня на ботанічні сади". Завіса.

Другий клас. Канікули. На пропозицію на закордонному пляжі піти погратися з німецьким однолітками, бо ж вже другий рік вивчає поглиблено німецьку мову, отримав від дитини дуже дивну відповідь: "Ти що! Я ж ще граматику не вивчила!".

Довго пояснював, що ті її однолітки, можливо, граматику ще й зовсім не вчили, може ще й читають не дуже добре, що тим часом їм не заважає розмовляти німецькою на рівні випускника української гімназії. Завіса.

Третій клас. Задача з математики. "В результаті проведених робіт з меліорації було осушено 25 га земель сільськогосподарського призначення бла-бла-бла". Допомагаючи дитині, зрозумів, що проблема не в математиці, а в тому, що дитина у 8 років не розуміє у задачі більшість слів. Невже задачі з яблуками та кошенятами гірше навчають математиці? Завіса.

Четвертий клас. Задача з математики. "З 10 кг молока можна отримати 5 кг сметани, скільки треба молока, щоб отримати 15 кг сметани". Вчителька виправляє і дає на дошці розв'язок: перша дія - 10 кг / 5 кг = 2 кг; друга дія - 2 кг х 15 кг = 30 кг.

Моє зауваження, що якщо кг розділити на кг, то вийде частка, безіменна величина, не було сприйняте. Наступна спроба пояснити, що при такому підході у другому випадку мали б вийти кг2 (квадратні кілограми!) викликало подив і пояснення, що саме так мають розв'язуватись подібні задачі згідно останніх рекомендацій. Завіса.

П'ятий клас. Базова школа. Кількість підручників зросла до такої кількості, що портфель неможливо відірвати від землі. Збори. "А давайте якось вирішимо проблему! Для дітей це занадто велика вага". "А що ми можемо зробити, купуйте другий комплект підручників, але в школі його тримати все одно ніде, бо в роздягалці бракує місця для індивідуальних шафок...". Завіса.

Шостий клас. Збори. Вчитель математики: "Під час уроку встигаємо лише поверхнево вивчити основний матеріал, та й то... Хто хоче вступати в майбутньому в технічні Виші - по суботах у нас платні курси, але це добровільно, хто як хоче. І багато людей я не візьму - десять максимум, так що вирішуйте швидше!". Завіса.

Сьомий клас. "Тату! Купи мені довідку, щоб я на фізкультуру не ходила. Бо он Каті, і Олені, і Петрикові батьки купили, вони можуть форму не тягати, на уроці байдики бити...". "А що скаже вчитель?". "А вчителеві все одно - є ж довідка! Ми й так на уроках на лавочці сидимо, бо хлопці у м'яча грають, а нам це нудно". Завіса.

Восьмий клас. Вчителька математики викликає до школи: "А чому Ваша дитина не знає теореми Піфагора?". А дійсно, чому? А ще більш цікаво, чому мене про це запитує вчителька, а не я запитую вчительку! Це ж ніби вона вчить, а я лише допомагаю, контролюю.

Чи задача вчителя справді полягає лише у тому, щоб перевірити, чому батьки та репетитори навчили дитину вдома? Мене вчили вчителі... Завіса.

Дев'ятий клас. Збори щодо випускних іспитів. Вчитель математики: "Іспити дуже складні.

Відведених програмою годин недостатньо, щоб підготувати ваших дітей до успішної здачі іспитів, так що думайте... От моя донька 5 років тому закінчувала базову школу, так я її за місяць індивідуальних занять підготувала на тверду десятку!". Завіса.

Іспити складено. Закінчена базова середня освіта. "Не хочу більше до школи!". Чому так категорично? БО У ШКОЛІ - НЕЦІКАВО!

Сергій Редчиць
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://life.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Журналісти скаржаться, що зарубали сюжет про Азарова і Могильова (ВІДЕО)

Рада профспілки працівників ЗМІ "Медіафронт" заявляє про заборону виходу в ефір СТБ сюжету про мовну освіченість чиновників.

Про це йдеться в рішенні ради профспілки.

Рада розглянула клопотання спеціального кореспондента СТБ Сергія Андрушка з приводу невиходу сюжету про незнання чиновниками української мови.

Сюжет був повністю готовий на момент випуску, але не потрапив до випуску новин.



"Медіафронт" вирішив звернутися до редакційної ради телеканалу СТБ з вимогою роз'яснити причини заборони виходу до ефіру змонтованого матеріалу Андрушка.

В разі відсутності відповіді протягом трьох днів профсоюз обіцяє звернутися згідно з законом "Про профспілки" до комісії з журналістської етики.

Також "Медіафронт" має намір звернутися до комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ та спецкомісії парламенту з розслідування випадків цензури з проханням надати оцінку як репортажу так і факту невиходу його до ефіру.

Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Герман радить журналістам не напрошуватися в гості до Януковича

Керівництво адміністрації президента не знає, коли буде реалізовано обіцянку президента Януковича показати свої володіння в резиденції "Межигір'я".

Під час брифінгу глава АП Сергій Льовочкін переадресував це запитання своїй заступниці Ганні Герман.

"Про Межигір'я у нас найкраще коментує Ганна Миколаївна", - сказав Льовочкін.
У свою чергу Герман не змогла повідомити нічого нового.

"Я не знаю... Я не вмію напрошуватися в гості. Я ходжу в гості тільки коли мене кличуть, і раджу вам робити так само", - сказала Герман.

Як відомо, 4 червня на прес-конференції з нагоди дня журналіста до Януковича пролунало запитання про його нереагування на чисельні розслідування операцій з відчуження резиденції "Межигір'я".

У відповідь Янукович запропонував журналістам одразу після брифінгу поїхати в резиденцію та подивитися, чим володіє він, а чим - фірми, яких він, за його ж словами, не має стосунку.

Однак, хоча ця обіцянка була дана в прямому ефірі, поїздка була скасована після закінчення прес-конференції.

Герман тоді повідомила, порадиться з президентом та призначить інший час для поїздки журналістів у "Межигір'я".

З того моменту минуло понад три місяці, однак обіцяна поїздка журналістів до "Межигір'я" так і не відбулася.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Пане Могильов, накажете відбиватися від ваших неандертальців папірцем?

Глава Міністерства внутрішніх справ Анатолій Могильов народив просто приголомшливу ідею, як знизити рівень насильства з боку співробітників правоохоронних органів. Міністр наказав видавати всім затриманим (під розписку, ніяк не інакше!) "Пам`ятку для затриманих осіб", де будуть перераховані статті Кримінального кодексу з санкціями за порушення прав людини. Цікаво, що саме людина, про затримання якої, буває, і родичам не відразу повідомлять, повинен з цим чтивом робити? Сидячи в кутузці, криваві соплі виданим папірцем витирати?

І що найцікавіше, деяким правозахисникам ідея роздавати затриманим «листи щастя» від Могильова прийшлася до душі. Так, голова правління Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров заявив, що поява "Пам`ятки для затриманих осіб" безпосередньо не пов`язана із смертями затриманих в столичних РВВС, але завдяки їй "повинна зменшитися кількість тортур, насильства і незаконних методів ведення слідства".

Не мені, певна річ, змагатися в оцінці міліції і її перспектив з такими відомими людьми. Але я, наприклад, в перелік обов`язкових для своїх дітей правил поведінки на вулиці включила і таке: ніколи не провокуй людини у формі. І так само вчинив багато хто з моїх знайомих.

Звичайно, хочеться вірити, що в міліції зустрічаються люди, здатні неупереджено розібратися в ступені провини затриманого, а не тільки брати хабарі за відкриття-закриття справ. Що вони захочуть дотримувати права людини, навіть якщо ця людина не зовсім адекватна, п`яна, або просто роздратована необгрунтованим, на її думку, затриманням. Хочеться вірити. Але кількість повідомлень про «природні смерті» затриманих у відділеннях міліції (навряд чи в пресу потрапляють усі випадки) якось не викликає бажання особисто знайомитися із способом спілкування, прийнятим у наших правоохоронців. А щоб мої рідні чи друзі ставали частиною такої статистики, хочеться ще менше.

Ось тільки один випадок з життя: мужик в маршрутці пив пиво. Звичайно, це неправильно. Звичайно, частина пасажирів обурювалася. І, звичайно ж, не варто було через цю грішну пляшку сваритися з двома накачаними хлопцями в штатському, які назвалися міліціонерами. Але... відважувати плюхи з розмаху за розпивання пляшки пива... надягати на людину наручники... відпихати від нього його вагітну дружину, не дивлячись, куди жінка може «приземлитися»...

Справедливості ради треба сказати, що думки пасажирів щодо цього неподобства розділилися найкардинальнішим чином. Половина вимагала у самопроголошених правоохоронців показати документи (або хоч би назватися) і повідомити, в яке відділення вони збираються доставити «злочинця» в наручниках . Друга ж скандувала: «Мочіть козла»! Чи варто казати, що рекомендаціям другої половини вартові порядку послідували з радістю, тоді як вимоги першої просто проігнорували.

Цікаво, пан Могильов дійсно вважає, що від його «неандертальців» можна відбитися якимсь папірцем? Ні, якщо цей папірець – посвідчення міністра внутрішніх справ, – тоді звичайно. А якщо це просто роздруківка статей з Кримінального кодексу «нанесення побоїв карається штрафом до 850 гривень» – даруйте, це просто смішно. Скоріше, за таку спробу додатково кілька разів «отоварять» – щоб «дуже розумного» з себе не корчив. І доводь потім, що не сам себе покалічив, заздалегідь побивши до напівсмерті все відділення, включаючи начальника і чергового на вході.

Ні, пане міністр, в процесі, так би мовити, «персонального спілкування» зупинити жлоба з дубиною, який вважає, що має право карати і милувати, можна тільки одним способом.

Продемонструвати йому перетворення пристойного громадянина на відморозка, готового рвати горло зубами. Щоб серйозно почав боятися за цілісність свого організму тут і зараз, а не абстрактних «службових розслідувань», під час яких своїх не здають. Але чи багато громадян на таке здатні?

Вам, пане міністр, не завадило б нарешті зрозуміти, що українці не просто не люблять міліцію, не просто не сподіваються одержати допомогу від правоохоронців. Все набагато гірше: значна частина українців перестала бачити в міліціонерах осіб, здатних мислити і адекватно реагувати на розумні аргументи. Ваших підлеглих населення починає сприймати як примітивних хижаків з акулячими інстинктами: спершу порвемо, а там розберемося. І якась частина нормальних, відповідальних і адекватних міліціонерів на загальне ставлення до вашщих підлеглих, даруйте, не впливає. Отже, краще б ви самі «перебили» своїх «акул» замість того, щоб пропонувати людям папірці, якими, нібито в них можна розбудити совість. А то людській спільноті, знаєте, властиво організовувати облавні полювання, і звірів-людоїдів знищувати. Без поблажливості і жалості. Краще не доводьте.

Віра Сорока

P.S. Ділова порада: відвідайте дружню Грузію і повчіться у колег, як слід реформувати правоохоронні органи. Правда, це порада скоріше не вам, а вашому головному начальникові.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

СБУ пояснила, чого їй треба було від Фонду Сороса

СБУ не перевіряє діяльність фонду «Відродження», а забезпечує дотримання закону про вибори, зокрема щодо унеможливлення фінансування українських політичних партій з боку іноземних установ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявила начальник прес-центру СБУ Марина ОСТАПЕНКО, відповідаючи на запитання журналістів.

«Жодних централізованих вказівок перевіряти саме цей фонд не було. Одна із функцій СБУ - забезпечити прозорість виборів, тому напередодні початку виборчої кампанії Служба вживає заходи з дотримання закону про вибори, у тому числі, що стосується заборони і унеможливлення фінансування вітчизняних політичних партій іноземними установами», - сказала М.ОСТАПЕНКО.

«Як і сказав сам пан БИСТРИЦЬКИЙ (керівник фонду – УНІАН) у своїй заяві, жодних неправомірних дій з боку співробітників Служби безпеки не було. Він сам заявив, що фонд «Відродження» не фінансує жодної політичної партії, тому жодних питань до цього фонду немає», - додала М.ОСТАПЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген БИСТРИЦЬКИЙ заявив, що СБУ зацікавилася співпрацею громадських організацій України та фонду «Відродження».

За його словами, до декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ із запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні”.

“Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася”, - відзначив Є.БИСТРИЦЬКИЙ, і додав: “У зв’язку з цим Адміністрація Фонду просить відповідні структури взяти до уваги, що МФВ, згідно з його Статутом, не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії”.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Війна популізмів: чия риторика ближча до народу

Її ведуть між собою в Україні влада і опозиція, головним чином в особі БЮТ. Ведуть уже давно і з перемінним успіхом, перебуваючи то при владі, то в опозиції почергово. Останніми днями маніпулятивний популізм двох провідних політичних сил зосереджувався навколо принципово різних речей.

«Регіонали» традиційно для будь-якої української влади хвалилися на центральних телеканалах успіхами президента в зовнішній політиці (від Німеччини до Китаю). Аякже, з Ангелою Меркель поспілкувалися про євроінтеграцію (хоч й почули ущипливі репліки щодо свободи слова), а крім того, отримали цілу купу обіцянок від керівництва Піднебесної. Які, щоправда, поки що ані юаня не коштували КНР.

Крім того, був застосований відомий інформаційний прийом («показати один бік») для того, щоб довести суспільству, ніби новий урядовий проект Податкового кодексу є неймовірно ліберальним і корисним для бізнесу та економіки.

Прем’єр Микола Азаров та віце-прем’єр Сергій Тігіпко, відповідальні за підготовку проекту, який уряд пропонуватиме на розгляд парламенту, дуетом розповідали, що він і інвестицій привабить більше, ніж до країн Європи надходить, і підприємцям та підприємствам дасть удихнути вільного фіскального повітря. Адже в новому проекті кодексу нібито передбачається зменшення кількості податків та відсоткових ставок, спрощення їх адміністрування.

“Ми встановимо низькі податки. Напевне, найнижчі податки в Європі. Ми спростимо саме адміністрування податків. Ми створимо атмосферу довіри між податковою службою, державою і бізнесом, але при цьому ми чітко кажемо, що ці зменшені податки мають сплачувати всі”.
Читав Азарова – і плакав.

ЗМІ певний період часу мусили давати саме цю лаковану інформацію, оскільки іншої не було. Сам рекламований продукт – текст «всенародно обговорюваного» проекту Податкового кодексу – журналістам та аналітикам не показували. Ви що, шановні, керівним урядовцям не вірите?

До речі, всупереч давнім вітчизняним традиціям, не було жодного витоку тексту цього важливого документа й у Інтернеті. Можливо, мали слушність деякі представники опозиції, припускаючи, що його ще взагалі не існує в природі.

Експерти були змушені критикувати проект, що називається, «наздогад буряків», вираховуючи, що в ньому міститься негативне. Олександр Мінін, юрист, який спеціалізується на податковому праві, наголосив у інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі, що саме в адмініструванні більшості податків і приховані ті сюрпризи, що можуть стати неприємними для бізнесу:

“За наявним матеріалом, адміністрування податків надалі ускладнюється, а ті буцімто переваги є значною мірою примарними. У нас уже була ставка податку на прибуток 19%. Однак база податку була тоді значно більшою і реальні суми податку, які підлягали сплаті, також були більшими. Певні цяцянки з’явилися, такі, як зниження податку на прибуток або податкові канікули для малого бізнесу. Це окремі 3–5 пунктів, які можна показувати як позитивний момент, а насправді, якщо брати сукупний результат, – то це погіршення. Тобто, на мою думку, цей кодекс ускладнить ситуацію і зменшить інвестиційну привабливість України, якщо ще від неї щось залишилося".

Таким чином, влада піариться переважно на доволі спеціалізованих і відірваних від реального життя простих людей темах. Надто далекі від них Китай і адміністрування податків. Тим часом Юлія Тимошенко та її соратники з БЮТ (точніше, тепер – з БЮТ–“Батьківщини”) знаходять для своєї популістської теми значно ближчі, доступніші та болючіші теми.

Тут мораторії на підвищення цін на газ та комунальні послуги, на збільшення пенсійного віку для жінок. Тут спрощення порядку оформлення субсидій. Тут пророкування жахливих платіжок, які прийдуть до наших домівок восени. Тут переслідування гнаної та нещасної Юлії Володимирівни та її доблесних соратників (особливо Турчинова) злочинним режимом (як відомо, у нас люблять скривджених). Та інші соціальні й соціально-психологічні сюжети, які справді хвилюють багатьох рядових українців.

Якось забувається, що ті самі зобов’язання в соціально-економічній площині перед МВФ зовсім недавно брав і уряд Тимошенко. І виконував би, щоб отримати подальші транші, нікуди б не подівся, якби залишився в кріслах. Це до питання про сумнівної якості похвальбу лідера фракції БЮТ Івана Кириленка, що ми, мовляв, і кредити отримували, і зобов’язань перед МВФ не виконували.

А щодо «гнаних і голодних», то важко собі навіть уявити, наскільки швидко і жорстоко розправилася б з політичними супротивниками Юлія Володимирівна.

Але сьогодні ми спостерігаємо вищу ефективність опозиційного популізму БЮТ порівняно з «паркетом» та надмірною спеціалізацію владної риторики. І це цілком може вилитися в несподівані для «регіоналів» результати місцевих виборів. На названі чинники накладається топорність адміністративної діяльності та роботи ПР у інформаційному полі, грубість та агресія її спікерів.

Свого роду мікромоделлю в цьому плані може слугувати остання передача «ШустерLive» за участю Юлії Тимошенко. Вона отримала майданчик для піару, і хоча їй дуже старанно й дуже брутально заважали говорити, обриваючи через слово, і Михайло Бродський, і Юрій Болдирєв, і сумновідомий співець «України без української мови» Микола Левченко, призвело це до зворотного результату.

Тимошенко відіграла при переголосуванні в студії з питання «Затримання колишніх чиновників – це розправа над опозицією, чи відстоювання законності?» 8 відсотків (з 55% до 63%).

А якщо це повториться в масштабах усієї країни? Якщо до електорального ядра в 11–13% додасться ще 8–10%? А може, й більше, враховуючи знаменитий фінішний спурт Юлії Володимирівни?

Тоді нинішній владний режим отримає дуже серйозні проблеми – неабияку «фронду» в місцевих органах влади в Західній та Центральній Україні, втрату повноцінного контролю над цими регіонами. І це на тлі збереження складної соціально-економічної ситуації, оскільки ніхто з серйозних аналітиків не прогнозує її поліпшення в найближчому майбутньому.

Та безвідносно до того, популізм якої з політичних сил переможе у війні популізмів, безсумнівно, програє український народ. Адже униканням серйозної і аргументованої розмови з ним, підгодовуванням інформаційним ерзацом «одобрямсу» або «засуждамсу» і влада, і опозиція старанно люмпенізують людей.

І це віддаляє нас ще більше від побудови української політичної нації європейського зразка.

Микола Писарчук
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Стельмах обіцяє, що не впустить гривню нижче восьми за долар

У поточному році курс гривні не опуститися нижче 8 грн. за 1 дол.

Про це в коментарі журналістам заявив голова Національного банку України Володимир СТЕЛЬМАХ.

«Різких коливань не буде тому, що ми вирівнюватимемо хвилі (за курсом – УНІАН)», - сказав голова НБУ.

«На початку року гривня була дещо міцнішою, ніж зараз, тому за підсумками року ми вийдемо десь на 8, можливо, нижче 8 гривень (за 1 долар – УНІАН)», - сказав В.СТЕЛЬМАХ.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

У Ахметова пояснили, що гроші він брав не собі, а дітям

Поточного року всі одержані в Верховній Раді України кошти народний депутат Рінат АХМЕТОВ передає в Донецький центр дитячої кардіохірургії.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Р.АХМЕТОВА Олена ДОВЖЕНКО, коментуючи інформацію тижневика "Дзеркало Тижня" про те, що Р.АХМЕТОВ не відмовився від матеріальної допомоги, йдучи в планову відпустку.

«У зв`язку з цією публікацією і передруком її низкою ЗМІ вважаю за необхідне в черговий раз заявити: Рінат Леонідович АХМЕТОВ з початку депутатської діяльності й до сьогоднішнього дня всю зарплату народного депутата і додаткові виплати Верховної Ради в повному обсязі направляв і направляє на благодійну адресну допомогу», - підкреслила О.ДОВЖЕНКО.

За її словами, поточного року всі одержані в Верховній Раді кошти Р.АХМЕТОВ передає в Донецький центр дитячої кардіохірургії.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією газети «Дзеркало тижня», від матеріальної допомоги на оздоровлення, йдучи в планову відпустку, відмовилися лише шість депутатів Верховної Ради. Серед них немає Ріната АХМЕТОВА, Таріела ВАСАДЗЕ, Богдана ГУБСЬКОГО, Костянтина ЖЕВАГО, Олександра ФЕЛЬДМАНА й багатьох інших представників різних політсил, яких вважають найзаможнішими людьми України.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

У Януковича кажуть, що СБУ більше не чіпатиме Фонд Сороса "без необхідності"

Цікавість Служби безпеки України до діяльності Міжнародного фонду "Відродження" не має характеру масштабного спланованого заходу, а носить форму одноразової робочої перевірки. Про це заявив глава Адміністрації Президента України Сергій ЛЬОВОЧКІН на зустрічі з журналістами в АП.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, таку інформацію він, зокрема, отримав під час зустрічі з "представниками спецслужб" після появи в Інтернеті заяв про перевірку фонду СБУ.

С.ЛЬОВОЧКІН вважає, що "інцидент вичерпано", і надалі він не бачить потреби в таких перевірках "без необхідності". Що він розуміє під такою "необхідністю", глава офісу Президента коментувати не став. Також він не став коментувати, чи входять до компетенції СБУ такі перевірки.

Водночас він відмовився повідомити, які були формальні підстави для перевірки з боку СБУ.

“Поставте це питання СБУ, я не збираюсь керувати спецслужбою з цієї будівлі”, - сказав С.ЛЬОВОЧКІН.

Глава АП також заявив, що не бачить зв’язку з цим інцидентом та затриманням в аеропорту “Бориспіль” представника німецького благодійного Фонду Конрада Аденауера Ніко ЛАНГЕ. "Формально такий зв’язок можна побачити, а змістовно його немає", - сказав С.ЛЬОВОЧКІН.

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня керівництво фонду “Відродження” заявило, що Служба безпеки України зацікавилася співпрацею громадських організацій України та Міжнародного фонду «Відродження». У повідомленні, розміщеному на сайті МФВ йдеться, що “до декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ із запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні”.

Українські прикордонники 26 червня поточного року в аеропорту "Бориспіль" затримали Н.ЛАНГЕ. Правоохоронці утримували Н.ЛАНГЕ впродовж 10 годин, поки українська влада не скасувала заборону на його в`їзд до України.

30 липня Генеральна прокуратура України визнала, що Н.ЛАНГЕ був затриманий за дорученням Служби безпеки України через його втручання у внутрішні справи України.

Після цього німецькі депутати закликали українську владу надати дипломатичний статус керівникам міжнародних фондів в Україні.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

У Борисполі стріляли в депутата Київської облради

Сьогодні невідома особа у місті Бориспіль поранила з вогнепальної зброї депутата Київської обласної ради Володимира МЕЛЬНИКА (1952 року народження).

Як повідомили УНІАН в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в Київській області, інцидент стався близько 7.00, коли чоловік здійснював ранкову пробіжку на центральній вулиці Борисполя - Київський шлях - в напрямку від свого помешкання до центрального стадіону.

Як зазначили в ЦГЗ, в якийсь момент позаду нього пролунали два постріли. Як з’ясувалося потім, з мисливської зброї, внаслідок чого депутат отримав дробові поранення обох ніг. Його було госпіталізовано.

Як зазначили в обласній міліції, В.МЕЛЬНИК у Київський облраді є позафракційним депутатом, втім, раніше потрапив до неї за списками БЮТ.

Наразі В.МЕЛЬНИК не висуває версій, які могли б стати причиною інциденту, зазначаючи, що не має ворогів. Порушено кримінальну справу за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Львівська облрада висловила недовіру Горбалю

Сесія Львівської обласної ради сьогодні висловила недовіру голові обласної державної адміністрації Василю ГОРБАЛЮ.

Як повідомив УНИАН прес-секретар Львівської обласної ради Володимир ТЕЛЮК, за дане рішення проголосували 66 депутатів (при необхідних 61), проти – 10 депутатів, утрималися – 8.

Три бюлетені було визнано недійсними.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

ПР хоче мати протоколи ТВК з результатами за тиждень до виборів?

З центрального штабу Партії регіонів на місця спускаються директиви підготувати чистовики протоколів територіальних виборчих комісій з результатами місцевих виборів ще за тиждень до дня голосування.

Таку інформацію з посиланням на власні джерела оприлюднило Інтернет-видання LB.ua в статті “Однажды в Макеевке”.

Таким чином, пише видання, почин Харкова, де протоколи вже частково готові, доведеться підтримати всім без винятку.

При цьому, повідомляє LB.ua, директива підготувати чистовики протоколів спускається під загрозою звільнення губернаторів та керівників штабів Партії регіонів.

Також значно зросла норма приписки голосів, яку виставляє регіонам партія влади.

Зокрема, якщо раніше в одному із центральних регіонів України, де Партія регіонів не користувалася успіхом, ставилося завдання отримати 15% голосів, то зараз планка зросла до 45%. І це лише для Партії регіонів, йдеться в статті.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Серед «регіоналів» немає одностайності щодо кандидатури Кернеса

Рішення харківського обласного осередку Партії регіонів «рекомендувати міській партійній організації затвердити Геннадія КЕРНЕСА кандидатом на пост мера» не враховує високий антирейтинг нинішнього в.о. харківського мера. Про це в інтерв`ю УНІАН заявила політолог з Харківського національного університету ім. Каразіна Галина КУЦ.

«Це рішення було очікуваним, оскільки тандем Добкін–Кернес достатньо міцний, що й зумовило такі заяви з боку Михайла ДОБКІНА, – сказала вона. – Водночас фігура Г.КЕРНЕСА є достатньо неоднозначною навіть для представників місцевих осередків Партії регіонів, і спори кулуарного характеру щодо висунення його кандидатури на пост міського голови тривають у обласному осередку досі, – сказала політолог. – Високі негативні рейтингові показники Г.КЕРНЕСА, відзначені соціологами, досить сильно б`ють і по іміджу Партії регіонів загалом».

За словами словах Г.КУЦ, для правлячої партії Слобожанщина є стратегічно важливим регіоном. Водночас «у центральному штабі ПР мають розуміти, що Харків – місто сорока вузів, де відсоток студентської молоді досить значний», сказала вона. Відповідно, рівень освіченого рядового харків`янина є високим, що зумовлює вимогу прозорості у владі. «Цим критеріям не відповідає дуже кулуарна політика Г.КЕРНЕСА. Харків`яни воліли б бачити на посаді міського голови іншого представника Партії регіонів», – вважає політолог.

Як повідомляв УНІАН, голова Харківської обласної державної адміністрації, керівник обласної організації Партії регіонів Михайло ДОБКІН заявив у п`ятницю, що на засіданні ради облорганізації політсили ухвалено рішення рекомендувати Харківській міській партійній організації затвердити в.о. міського голови Г.КЕРНЕСА кандидатом на пост мера Харкова. З`їзд міської організації ПР призначено на кінець вересня. Центральний штаб Партії регіонів поки що не назвав прізвища єдиного офіційного кандидата на цей пост.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/