зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.03.11

Майданофобія, або що сталося з набожністю Януковича у Великий піст?

Починаючи з березня, охочих потруситися на сцені Майдану «регіонали» везтимуть до Києва, а «Інтер» покаже їх у телевізорі. Влада задоволена: з середини березня на Майдані стоятимуть не протестувальники, а ті, кого об`єднає «не політика, а вічне мистецтво танцю».

Мерія Львова вважає, що рекомендований Табачником журнал не повинен потрапляти у школи

Мерія Львова вважає, що рекомендований Міносвіти журнал "Щедрику-Ведрику" не повинен потрапляти у школи.

5 тисяч працівників освіти вийшли на мітинг

Сьогодні у центрі Львова відбувся мітинг освітян з вимогою збільшити у державному бюджеті видатки на галузь освіти.

Коли Кремль починає шантажувати Україну - влада просто ховає голову в пісок

Вони, звичайно ж, промовчали! У цьому, втім, ніхто не сумнівався: для нинішньої української влади коментувати слова російського прем‘єр-міністра Володимира Путіна – практично святотатство.

Автоматичне відшкодування ПДВ олігархам, за рахунок аграріїв та спрощенців

Українські олігархи, а саме їх компанії підпадають під критерії автоматичного відшкодування ПДВ, отримають додатковий грошовий ресурс за рахунок аграріїв, "спрощенців" і базарних покупців, податковий прес на яких значно зросте.

Фото прес-служби Кабміну

Державна податкова служба України почала складати нові списки претендентів на відшкодування ПДВ у квітні за процедурою автоматичного відшкодування.

В 11-му столітті наші сусіди не мали своїх мов, бо не було сусідів

Декого дуже цікавить наше приміщення і наша земля... Табачник обдурив Кабмін... В 11-му столітті північні сусіди не мали мови, бо й сусідів не було...

З ініціативи головного чиновника від освіти Дмитра Табачника, Національний науково-дослідний інститут українознавства (ННДІУ) перетворили на “Національний науково-дослідний інститут українознавства та всесвітньої історії”. Реорганізацію установи в колективі назвали її “фактичним знищенням”. Про подальшу долю інституту ми запитали в директора інституту українознавства Петра Кононенка.

Дарія Чепак - ще один "ідеальний виконавець" влади

Одні вважають, що все дуже просто – в усьому винні ті сакраментальні лакомства нещасні, на ось уже впродовж кількох сотень років спокушаються далеко не найбездарніші українці.

Другі наполягають – нарешті українці почали керуватися не романтичними придибенціями, а суто прагматичними раціональними розрахунками, стратегією "step by step" задля того, щоб цивілізувати апріорі нецивілізовану владу.

Треті все валять на загальний стан суспільства – мовляв, лайно навколо, чого дивуватися.

Четверті наполягають, що настав, нарешті, час бодай трохи потіснити донецьку за походженням номенклатуру у президентському оточенні.

Є й п’яті, і шості, і сьомі...

Як ви вже зрозуміли, мова йде про жваве обговорення указу Віктора Януковича № 313/2011 – одного із найлаконічніших документів такого роду: "Призначити Чепак Дарію Олександрівну Прес-секретарем Президента України". Ось так. кожне слово з великої літери, кожне слово – це Велика Історія.

Законспіроване державне замовлення

Подейкують, що начальник департаменту вищої освіти профільного міністерства вже має на руках драфт державного замовлення на 2011 рік. Зі слів очевидців, воно має бути ще цікавішим за минулорічне, якого досі в очі не бачив ані жоден освітній експерт, ані жоден член профільного парламентського комітету, який "за ідеєю" мав би контролювати формування документу ще на етапі його обґрунтування.

Схоже, процес відсторонення громади від контролю над доленосними рішеннями чиновника і надалі прогресуватиме, якщо гласність і прозорість у цій сфері лишатиметься "на папері" або в межах, ним дозволених.

Харків так допоміг Києву з гречкою, що тепер і сам без гречки

Гречка зникла з прилавків більшості супермаркетів Харкова.

Табачник рекомендує дитячий журнал, який принижує галичан

У рекомендованому Міносвіти до передплати в українських школах журналі "Щедрику-Ведрику" була розміщена публікація, яка принижує жителів Галичини.

Через 12 млн. грн. невиплачених зарплат працівники заводу перекрили вулицю (ФОТО)

Сьогодні зранку у Харкові працівники державного підприємства «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» перекрили вулицю поблизу прохідної на знак протесту проти невиплати зарплат.

Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!

"Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!" - під таким гаслом у понеділок вирушає на Київ зі Львова та Луганська "автомайдан".

Податковий кодекс новий - репресивна ідеологія стара

Податковий кодекс не просто успадкував від старого податкового законодавства репресивну ідеологію радянських часів, але посилив диспропорцію правового статусу держави і громадянина.

Кілька слів про СеСеСеРофілію

Упродовж останнього року російські телеканали не викликали у мене колишнього сарказму. Після приходу до влади Януковича антиукраїнські настрої там помітно стихли. Тому всі телевізійні версії про події в Росії викликали або жаль (палає Кавказ, що тут вдієш) або, наприклад, поблажливу усмішку. Пам`ятаєте, як Рамзан Кадиров, «чесно» дивлячись в очі журналістам, заявляв, що він бразильським зіркам футболу нічого не заплатив за приїзд і зіграний матч, що вони, мовляв, спокусилися на чеченську гостинність.

Учора вперше за тривалий час подивилася програму «Однако» Михайла Леонтьєва і зрозуміла, що антиукраїнська мовчанка було просто передихом. І що все тільки починається...

Особливого статусу російської мови влада намагається добитися за будь-яку ціну

Похвалімо себе: громадськість стежить за діяльністю робочої групи, котра працює над Концепцією мовної освіти в Україні. Але в цій пильності бувають закономірні паузи. Користуючись ними, члени робочої групи – хвалити Бога, не всі – намагаються гнути свою лінію. Їм це частково вдається – адже інформація про роботу зазначеної групи просочується в ЗМІ лише час від часу й дозовано.

А якщо ці паузи зменшаться, то ймовірність того, що під тиском громадської думки концепція мутуватиме в якомусь більш прийнятному напрямку, зростатиме.

Сльози вдячності президенту заливають клавіатуру (ФОТО)

Слухаючи пасажі президента про 1) необхідність зупинити дерибан зелених зон у Києві; 2) неприпустимість висоток у історичному центрі Києва; 3) потребу в змінах у закон про охорону пам’яток, я не можу стримати сліз радості.

Янукович і інтернет, водій Януковича та Ганна Герман - 2 (ФОТО)

Віктор Янукович в черговий раз продемонстрував неабияке бажання зазирнути в реальність. В четвер президент вдруге за своє президентство публічно заговорив про Інтернет.