зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

Табачник розпорядився створити російські класи в українських школах Горлівки та Луганська

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник доручив відкрити в двох україномовних навчальних закладах - школі № 73 Горлівки та школі-гімназії № 30 Луганська - класи з російською мовою навчання.

Зокрема, як розповів представник батьків першокласників з Горлівки Ігор Фунтов, батьки 34-х першокласників звернулися в міське та обласне управління освіти з проханням відкрити в україномовній школі № 73 клас з російською мовою навчання.

У відповідь батьки отримали відповіді управлінь, в яких, зокрема, наголошувалося, що в Горлівці є достатня кількість шкіл з російською мовою навчання, в які батьки можуть віддати своїх дітей.

За словами Фунтова, батьків не влаштували такі відповіді, оскільки у кожної сім'ї є свої аргументи на користь школи № 73: "Комусь ця школа ближче до дому, комусь подобається педагогічний склад школи і т.д".

Незадоволені відповіддю місцевої влади, батьки горлівських першокласників написали звернення народному депутатові від Партії регіонів Вадиму Колесніченку, який на сайті організації російськомовної України опублікував відкритий лист і скерував депутатський запит міністру освіти Дмитру Табачнику щодо прохання батьків. У листі Колесніченка містилося також аналогічне прохання батьків першокласників і луганської школи-гімназії № 30.

У відповідь Табачник повідомив Колесніченку, що дав доручення позитивно вирішити питання, порушене горлівськими і луганськими батьками.

Представник групи горлівських батьків Фунтов підтвердив, що питання з відкриттям російськомовного класу в україномовній школі № 73 вже вирішується на місцевому рівні.

"Учора батьків першокласників запросили до школи № 73 і попросили підтвердити, чи приведуть вони першокласників, щоб відкрити для них російськомовний клас", - уточнив він.

Як повідомлялося, раніше відкриття російського класу в луганській школі перебувало під питанням, оскільки школа не могла виконати норматив, встановлений міською владою, - набір в один клас не менш ніж 25 осіб.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/