зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

У ПР заявили, що чиновникам потрібні розкішні машини: На наших далеко не заїдеш

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов заявив, що представникам влади потрібні розкішні автомобілі для того, щоб мати можливість гідно зустрічати високопоставлених представників поважних міжнародних інституцій.

"Ми могли б приймати делегації євроспільноти ... на нашому вітчизняному автомобілі, але, на жаль, всі ми знаємо, що на ньому далеко не заїдеш", - сказав регіонал в ефірі ТВі, повідомили у прес-службі телеканалу.

Нагадаємо, вчора ЗМІ повідомили, що 3 серпня держпідприємство Інформаційний центр, яке перебуває в управлінні Мінюсту, підписав з компанією АТ Україна - Мерседес-Бенц договір про купівлю Mercedes-Benz за 1,1 млн. гривень.

Міністр юстиції Олександр Лавринович "наполегливо порадив" керівнику Інформаційного центру відмовитися від придбаного автомобіля Mercedes.

29 липня в НУ-НС заявили, що МВС придбало для свого голови, міністра Анатолія Могильова автомобіль Cadillac Escalade вартістю мільйон гривень. Водночас, Головний спеціаліст відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Київській області Юлія Сінчак заявила, що на балансі МВС автомобіль Cadillac з'явився як доброчинний внесок приватної особи, що побажала залишитися невідомою.

Пізніше МВС заявило, що Cadillac Escalade був переданий міліції Київської області у березні, а влітку було прийнято рішення про його передачу до центрального апарату МВС з метою забезпечення супроводу іноземних делегацій по всій території держави. 30 липня в НУ-НС заявили, що Cadillac подарували міністру внутрішніх справ на день народження.

Раніше, 21 липня, прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну заявив про відмову держави придбати нові службові автомобілі для чиновників. 24 липня Держказначейство розповсюдило повідомлення, що "у зв'язку з необхідністю економії та ефективного використання коштів у 2010 році, не буде здійснюватися фінансування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на придбання нових службових автомобілів".
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/