зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

У Севастополі відбувся мітинг проти "антиросійського" відеоролика на Інтері

Севастопольці зажадали від міської адміністрації припинити "антиросійську пропаганду" в телевізійному ефірі - жителі міста зібралися біля будівлі Севастопольської міської адміністрації, щоб висловити своє обурення телевізійним роликам телеканалу Інтер.

У середу біля будівлі міської адміністрації севастопольці скандували Вимагаємо прибрати антиросійську пропаганду з ефіру.

Мешканці міста також зажадали, щоб авторів скандальних роликів притягнули до кримінальної відповідальності "за дискримінацію російськомовного населення країни".

Як заявив один з організаторів акції Дмитро Кретов, "у наявності явна антиросійська пропаганда, а влада навіть не намагається їй перешкодити".

"Проведення нашої акції протесту міська адміністрація заборонила через суд, тому що представники Президента в Криму не бажають боротися з українським націоналізмом. Ми вимагаємо від міської влади добитися зняття ролика з ефіру. Якщо цього не відбудеться, ми будемо влаштовувати подібні акції постійно", - сказав він.

У міській адміністрації не коментують звинувачення на свою адресу і здивовані, чому організатори акції намагаються вирішити подібні питання через міськадміністрацію.

Як повідомлялося, з 10 серпня на телеканалі Інтер транслюються соціальні ролики до Дня Незалежності України. За сценарієм представники 14 національностей, які живуть в Україні, розповідають про любов до країни і співають гімн України рідною мовою. За задумом авторів роликів Марка і Ганни Гресь, гімн України співають 14 мовами.

Громадські організації міста Севастополя підготували листа Президенту Віктору Януковичу з вимогою припинити трансляцію подібних роликів на Інтері і почати розслідування за фактом публічної образи національної гідності російськомовної частини України. Голова громадського руху За єдину Русь Володимир Тюнін заявив, що в 14-ти роликах всі народності, що населяють Україну, показані за роботою, займаються творчою діяльністю, а росіяни показані обідранцями, неробами з гармошкою.

У свою чергу, Марк Гресь вважає надуманими звинувачення в образливому зображенні в цьому ролику росіян.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/