зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

У ПР вважають, що українці швидко звикнуть до чергового підвищення цін на газ

Народний депутат від Партії Регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Олексій Плотніков упевнений, що ситуація з подорожчанням газу швидко нормалізується.

Як зазначає депутат, будь-які сплески ціноутворення призводять до того, що в перші місяці буде більше неплатежів, ніж зазвичай, але з часом ситуація повинна змінитися.

На його думку, "громадяни звикнуть до цих цін і будуть платити в звичайному режимі".

"Хоча я прогнозую, що перша "підвищена" платіжка може викликати певне невдоволення, і показник неплатежів буде більшим. Що стосується того, як з цим боротися... Існують різні версії: наприклад, пропозиції штрафів і пропозиції щодо попереднього стягнення платежів. Але я думаю, що до цього не дійде, і ситуація нормалізується, і українці будуть платити. Це підвищення цін не є якимсь критичним", - сказав регіонал.

При цьому він визнав, що підвищення буде відчутним, але не "фатальним". "І, як на мене, то десь з другого-третього місяця після підвищення цін ситуація повернеться на стандартну схему", - повідомив Плотніков.

Як повідомлялося, вчора перший віце-прем'єр-міністр Клюєв розповів, навіщо Кабмін підвищує ціни на газ. За його совами, без підвищення цін на газ Україна не зможе збільшити власний видобуток газу.

Як йдеться у меморандумі співпраці з МВФ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету.

Нагадаємо, НКРЕ своєю постановою від 13 липня збільшила на 50% з 1 серпня відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/