зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

В Одесі відклали встановлення пам'ятника Сталіну

Одеська обласна організація Комуністичної партії України ухвалила рішення перенести встановлення у місті пам'ятника Йосипу Сталіну на наступний рік.

Як повідомив голова Одеської обласної організації компартії України Євген Царьков, таке рішення було прийнято на зборах Одеської облорганізації КПУ.

"Ми не хочемо, щоб встановлення пам'ятника Сталіну розглядалося як політична акція напередодні виборів. У нас зовсім інша мета", - наголосив Євген Царьков.

Він зазначив, що нова дата встановлення пам'ятника є не менш значущою - 9 травня 2011 року. Голова облорганізації додав, що пам'ятник практично готовий, але його місцеперебування тримається в секреті, щоб уникнути провокацій.

"Особистість Сталіна як головнокомандуючого і генералісимуса оцінена всією світовою спільнотою. Його заслуги в перемозі не менш значущі, ніж таких людей як маршали Жуков та Малиновський. Ми обрали для пам'ятника найбільш підходяще місце - меморіал 411-ої батареї", - заявив Царьков.

Раніше одеські комуністи заявляли, що пам'ятник Йосипу Сталіну в Одесі планують відкрити до дня народження генсека ЦК КПРС у грудні.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/