зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

18.08.10

Підвищення цін на газ для населення: Президент відмовився коментувати рішення Кабміну

Президент України Віктор Янукович утримався від коментарів щодо рішення про підвищення цін на газ для населення.

Зокрема, під час брифінгу на Сорочинському ярмарку журналіст телеканалу СТБ намагалася поставити Януковичу питання щодо його позиції в ситуації з підвищенням цін на газ для населення в Україні.

Однак, як було наголошено, час для проведення зустрічі з пресою вже вичерпано і Янукович не дав відповіді на питання і залишив приміщення прес-центру, щоб взяти участь у подальших заходах в рамках проведення Сорочинського ярмарку.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд не планує проводити другий етап підвищення тарифів на газ для населення у зв'язку з необхідністю продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Однак, за словами віце-прем'єра Сергія Тігіпка, Кабінет міністрів підвищить на 50% ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго повторно - у квітні 2011 року.

Нагадаємо, НКРЕ своєю постановою від 13 липня збільшила на 50% з 1 серпня відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

Як йдеться у меморандумі співпраці з МВФ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету.
Джерела: http://ua.korrespondent.net/ http://article-blogger.blogspot.com/