зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

10.10.10

Студентки створили альтернативний календар до дня народження Путіна (ФОТО)

Студентки журфаку створили альтернативний календар до дня народження прем`єр-міністра РФ Путіна. Про це повідомляє "Эхо Москвы".

На сторінках календаря дівчата одягнені, а кожному місяцю відповідає запитання, адресоване прем`єр-міністрові. Студентки запитують: "Коли звільнять Ходорковського?", "Хто убив Анну Політковську?", "Коли дозволять свободу зборів завжди і скрізь?".


Нагадаємо, раніше вийшов календар, на якому напіводягнені студентки журфаку зізнаються в коханні до прем`єр-міністра. Він випущений тиражем в 50 тисяч екземплярів і його можна купити в магазинах. Альтернативний календар поки можна побачити тільки в Інтернеті.

Фото з сайту newsru

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

На "Інтері" відцензурували сюжет про ПАРЄ?

Із сюжету "Інтера" про засідання ПАРЄ по Україні зникла фраза про СБУ та прокуратуру.

Про це пише Телекритика.

Матеріал вийшов у вечірньому випуску програми "Подробности" 5 жовтня о 20-й годині і стосувався дискусії у Раді Європи, зокрема, засідання щодо демократичних інституцій в Україні.

У сюжеті коментар співдоповідача ПАРЄ по Україні, депутата естонського парламенту Майліс Репс подано так:

"Ми вітаємо велику кількість законодавчих актів, які вже прийняті в Україні, наприклад, пакет антикорупційних заходів. Але хотілося б нагадати уряду і Верховній Раді, що багато законів ще потрібно прийняти".

Водночас на сайті "Подробности.ua" подано розширену версію синхрону:

"Ми вітаємо велику кількість законодавчих актів, які вже прийняті в Україні, наприклад, пакет антикорупційних заходів. Але хотілося б нагадати уряду і Верховній Раді, що багато законів ще треба прийняти. Хочемо також закликати українську сторону реформувати Службу безпеки та прокуратури".
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

«Репортери без кордонів» підкинули Саркозі тему для розмови з Януковичем

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала Президента Франції Ніколя САРКОЗІ та міністра закордонних справ Бернара КУШНЕРА обговорити з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ утиски свободи слова в Україні під час його візиту до Франції.

Як повідомила УНІАН представник “Репортерів без кордонів” в Україні Оксана РОМАНЮК, про це йдеться у відкритому листі організації до Президента Франції та керівника французького МЗС.

В даному листі «Репортери без кордонів» звертають увагу Президента Франції та глави французького МЗС на серйозні порушення свободи слова, які відбуваються в Україні з того часу, як В.ЯНУКОВИЧА було обрано Президентом у лютому.

“Наші контакти в України повідомляють нам, що кількість порушень продовжує зростати. Ми були здивовані тим, як несподівано і швидко погіршилась ситуація, і нам здалося, що у нас не було іншого вибору, як відвідати Україну з місією у липні, щоб дослідити факти на місці”, - йдеться у листі.

“Від людей, з якими ми зустрічались в Україні, ми дізнались, що місцеві ЗМІ зазнають все більшого тиску з боку представників влади, політиків та провідних бізнесменів. У той же час владі не вдалось переконати нас, що вони збираються серйозно поставитись до випадків порушень прав або нападів на журналістів”, - пишуть автори листа.

Як зазначається у листі, “Репортери без кордонів” отримали багато повідомлень, які свідчать про повернення цензури, особливо у секторі мовлення. “Ми також знайшли серйозний конфлікт інтересів у тому, що власник найбільшої групи мовників в Україні є у той же час керівником СБУ і членом Вищої ради юстиції. Зникнення журналіста Василя КЛИМЕНТЬЄВА за підозрілих обставин у серпні посилило нашу занепокоєність”, - додають автори листа.

“Репортери без кордонів” також просять адресатів листа передали їхню “занепокоєність і рекомендації Президенту ЯНУКОВИЧУ”. Вони також додають, що після приходу нової влади в Україні, у Франції та інших країнах Європи виникло багато питань щодо того, як будувати тепер відносини з Україною, яка стала менше поважати фундаментальні права і закриває очі на заклики своїх європейських сусідів.

До листа також додана копія доповіді “Репортери без кордонів” за результатами їх візиту до України у липні цього року.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ відвідує 7-8 жовтня з офіційним візитом Францію.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

МВС отримає 10 автомобілів за розвалену справу про замовне убивство?

Нардеп Геннадій Москаль стверджує, що МВС отримає 10 автомобілів як подяку за незаконне закриття кримінальної справи.

Так він прокоментув інформацію МВС, що родичі убитого власника столичного торгівельного центра "4room" Шабаба Алояна подарують МВС України 10 автомобілів на знак подяки працівникам правоохоронних органів за розкриття замовного вбивства.

За словами речника МВС України Стогнія, це має зробити брат загиблого Шабаба Алояна - Джамал Алоян.

"Із достовірної інформації, якою я володію, за подарунком у розмірі 10 автомобілів стоїть незаконне закриття за допомогою МВС України кримінальної справи № 2220001, яка була порушена 18.01.2010 року слідчим ГУБОЗ МВС України відносно Алояна Артура Шабабовича - тобто племінника того, хто має намір подарувати автомобілі МВС України", - заявив нардеп.

Політик повідомив, що досудовим слідством у цій справі встановлено, що наприкінці 2009 р. у Алояна А.Ш. виник умисел, направлений на вбивство Мамояна С.Ч., вважаючи останнього причетним до скоєння вбивства свого батька Алояна Ш.Ф., що мало місце 02.10.2009 р. приблизно о 14 год. 40 хв. по вул. Петропавлівській, 6.

Алоян за словами Москаля вирішив організувати вбивство Мамояна, доручивши виконання о злочину Джамбулатову за 150 тисяч доларів США.

Також алоян пердав і зброю для злочину, стверджує депутат.

Але потім виконавець відмовився від убивства.

"На даний час нове керівництвом МВС України вищевказану фактично завершену кримінальну справу вилучило у ГУБОЗ МВС України і забрало у провадження Головному слідчому управлінню з метою її розвалу" , - наголосив Москаль.

"Виникає питання: чи є сьогодні в МВС України взагалі якісь моральні принципи, аби при даних обставинах отримувати подарунок у вигляді 10 автомобілів за розвалену справу замовного вбивства", - обурюється політик.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Москаль: Могильов віддав міліцейську землю під супермаркет

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов віддав земельну ділянку, що належала МВС, під будівництво супермаркету.

Про це заявив депутат від НУНС Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба "Народної самооборони.

Він просить генпрокурора Олександра Медведька повідомити, чи відповідало таке рішення закону.

Зокрема, Москаль повідомив, що Головному управлінню МВС в Криму належала земельна ділянка площею 1 гектар, на якій мало бути побудоване житло для працівників міліції.

"Але Могильов під час перебування на посаді начальника Кримської міліції безоплатно відмовився від цієї землі на користь ТОВ "Фламінго". Тепер на цій ділянці побудовано супермаркет "Фокстрот", - йдеться у повідомленні.

Москаль зауважив, що у жовтні 2009 року МВС проводило службове розслідування цього факту, і оскільки в діях Могильова вбачалися ознаки злочину передбаченого статтею 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень), матеріали службового розслідування були направлені до Генпрокуратури.

"Водночас, про прийняте органами прокуратури по цьому питанню рішення до цього часу не повідомлялось", - заявив депутат.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/