зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

02.03.11

Нові форми здійснення представницької демократії

Не є секретом те, що працівники сфери послуг недолюблюють своїх клієнтів.

Офіціанти, наприклад, потайки кепкують з відвідувачів ресторацій, і розмір чайових тут ні до чого. Продавці терпіти ненавидять, і гламурних дамочок, які манірно перебирають шмаття престижних брендів у бутіках, і домогосподарок, які скуповуються у продмагах райцентрів. Про справжнє ставлення таксистів до своїх пасажирів знають усі, а повій – до своїх, не так, щоб усі, але дехто здогадується.

Позаторік в одному маленькому готелі працівники рецепції показали мені список-характеристику пожильців, який вони передавали по зміні, аби колеги знали чого чекати від поведінки клієнтів.

Це виглядало так: "клієнт-лох"; "клієнт-хам"; "озабочений"; … і, як вища ступінь негативної оцінки – "клієнт-моск.". Останнє дешифрується: "клієнт-москвич". Ну, не подобається готельній обслузі побутова поведінка мешканців Білокам’яної, і то не лише у готелях України.

Не знаю, як ставляться до своїх пацієнтів, наприклад, психоаналітики, але гадаю, що цей фах неодмінно передбачає щире бажання допомогти людині з її психологічними проблемами, за її ж грошики.

Здавалося б, що політтехнологи, допомагаючи політиканам здобути та втримати владу, також мають, коли не любити своїх клієнтів, то принаймні щиро бажати їм успіху, і за їхні ж грошики сприяти у досягненні мети.

Україна - Білорусь, чи будемо ми відрізнятися?

Нещодавня дипломатична перестрілка між послом України в Білорусі Романом Безсмертним та головою вітчизняного МЗС Костянтином Грищенком стала наочним прикладом того, чого насправді коштують запевнення української влади у своїй прихильності до демократичних цінностей, якими вона не втомлюються годувати Європу.

Коли виникне бажання, сміливість чи крайня потреба змінити цю владу?

На початок цього року кожен українець - від немовляти до старця - був винен зовнішнім і внутрішнім кредиторам по 10 000 гривень, а на кінець року буде винен вже по 12 500.

З 1 січня почав діяти "реформаторський" Податковий кодекс і вже за результатами січня приніс перші "плоди".

Янукович таки долітається

Державне управління справами закупило послуги перевезення пасажирів авіаційним транспортом на 47 мільйонів гривень.

Не вірною дорогою йдемо, панове!

Більшість українців вважає, що Україна у своєму розвитку рухається неправильним шляхом.

У Верховній Раді кнопкодави будуть у законі?

У парламенті обговорюється пропозиція щодо надання права депутату голосувати за сусідів.

Як створити ідею українського народу.

Про національну ідею говорили немало, але тема ця не втрачає своєї актуальності. Адже проблема залишається невирішеною. До проголошення незалежності України масами володіло прагнення свободи, здобуття своєї держави. Коли бажане стало реальністю, в думках багатьох громадських діячів почали зароджуватися ідеї з претензією на масштаб національних. Але досі ніхто не запропонував такий постулат для розвитку країни, який би підтримав весь народ. Або хоч би більша його частина. Можливо, перспективна ідея вже сформульована, але її творці поки не змогли розповісти про неї всім і зацікавити українців?..

Гречка, Китай і математика.

Я люблю гречку. А хто ж в Україні не любить гречку?

Крім того, я люблю кантонську (китайську) мову - колись вчив на факультеті військової розвідки.

Мені не подобається політичний стиль управління людьми в Китаї, але подобається, як вони розправляються з корупціонерами.

Крім того, я люблю математику. Колись поступав на фізмат та доводив велику теорему Ферма через теорію дискретного диференціювання на натуральних числах.

Покращення життя вже сьогодні, а владі це потрібно?

Вже сьогодні можна з впевненістю сказати, що четвертому за ліком президенту за один рік в багатьох аспектах вдалося досягти того, чого його попередник не зумів за цілих п’ять.

Я люблю свого президента

Перший рік президента Януковича – для мене це парад вчинків, єдине пояснення яким - "у нас буде все, і за це нам нічого не буде". Але ж так не буває, це очевидно. Тому й дивує ця наївна впевненість, що вони - виняток з цього закону життя.

Запитань до Президента у мене, як у всіх нас, накопичилось чимало, перелік залишу на потім. А поки що дозволю собі думки вголос…

Навіщо здійснюють політичне переслідування підприємців Майдану?

Адвокат одного з ув’язнених учасників "податкового Майдану" називає кримінальну справу щодо підзахисного політичним переслідуванням.

Про це адвокат Олег Левицький, який захищає Ігоря Гаркавенка, одного з ув'язнених активістів, заявив в інтерв’ю "Deutsche Welle".

В Одесі червоні прапори важливіші за об`єднання України

Депутатська більшість Одеської міськради 6-го скликання, основу якої складають члени фракції Партії регіонів, визнали помилкою рішення сесії міськради попереднього, 5-го скликання від 10 липня 2008 року «Про узгодження місця розташування пам`ятника кошовому отаманові Петру Калнишевському».

Як передає кореспондент УНІАН, за відміну рішення про виділення земельної ділянки на розі проспектів Шевченка і Гагаріна під монумент останньому кошовому Запорізької Січі, відомому перемогами над турецькими військами і канонізованому Українською православною церквою Київського патріархату, проголосували 90 депутатів, утрималися – 6, не брали участь у голосуванні – 12.