зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

Азаров «відкрив очі» президенту ПАРЄ на українську опозицію

Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ запросив спостерігачів від Парламентської Асамблеї Ради Європи оцінити об`єктивність проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади України.

Про це прем`єр-міністр заявив сьогодні під час зустрічі з президентом ПАРЄ Мевлютом ЧАВУШОГЛУ, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів.

«Україна вступила в період виборів до органів місцевої влади. Ми робимо все для того, аби забезпечити вільний і незалежний перебіг виборчої кампанії. Ми запросили всіх спостерігачів і сподіваємось, що Рада Європи також пришле своїх спостерігачів. Ми сподіваємось, що спостерігачі приїдуть Й оцінять об`єктивність проведення виборів», - зазначив М.АЗАРОВ.

Він підкреслив, що Кабмін готовий до діалогу з опозицією. Однак, за його словами, на жаль, представники опозиції під час своїх візитів до Брюсселя та Страсбурга зазначають, що вони є прихильниками проведення реформ у державі, а насправді в Україні займаються блокуванням парламенту та перешкоджають проведенню реформ.

У той же час прем`єр-міністр спростував заяви деяких представників опозиції про те, що нібито влада перешкоджає вільному проведенню місцевих виборів. «Навіщо нам перешкоджати вільному проведенню виборів? У цьому немає жодного сенсу. З одного боку, це наша репутація, а з іншого, об’єктивні соціологічні опитування свідчать, що ми на цих виборах переможемо», - підкреслив М.АЗАРОВ, додавши, що влада, як ніхто інший, зацікавлена у проведенні вільних, прозорих та демократичних виборів до місцевих органів влади.

Він поінформував, що під час перебування Партії регіонів в опозиції їй вдалося зміцнити свою структуру. «Ми, перебуваючи в опозиції, зміцнили свою структуру. Якщо партія життєздатна, якщо у неї є ясні цілі, якщо у неї професіональний кваліфікований склад, то вона нормально проходить і через опозицію, і через владу. Якщо ж у процесі формування партії приймалися люди лише для того, щоб зайняти якісь посади та ще й заробити на цьому - така партія дуже швидко розсипається», - наголосив М.АЗАРОВ.

Водночас, за його словами, влада зацікавлена в тому, щоб у країні була дійсно сильна опозиція.

«Ми зацікавлені, щоб у нас була сильна опозиція, сильні опозиційні партії. Але професійні, серйозні політичні сили, які б могли з нами конкурувати і допомагати нам не робити помилок», - зазначив М.АЗАРОВ.

У свою чергу, президент ПАРЄ зазначив, що Рада Європи вітає амбітні реформи, які відбуваються в Україні. «Ми вітаємо амбітну програму реформ, які зараз відбуваються в Україні», - повідомив він і додав, що налагодження співпраці між Президентом України, урядом та парламентською коаліцією відіграє важливу роль для проведення стратегічних реформ. «Співпраця уряду, Президента і коаліції дуже важлива для такої країни, як Україна. Така стабільність допоможе впроваджувати радикальні реформи, які ви плануєте», - відзначив М.ЧАВУШОГЛУ.

Президент ПАРЄ також негативно оцінив дії опозиції з блокування роботи парламенту, йдеться у повідомленні Кабміну. «Ми розуміємо, що справа опозиції блокувати. Але ми також розуміємо, що вони, можливо, заходять занадто далеко у своїй критиці. Ми завжди декларуємо в Раді Європи, що бойкотування парламенту і перешкоджання роботі спікера - це неправильний шлях роботи. Але це не повинно зупинити вас на шляху реформ», - наголосив він.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Регіонали відкликали проект, щоб не заплямувати репутацію

Кандидати на посаду сільського, селищного та міського голови на місцевих виборах 2010 року будуть подавати декларацію про майно та доходи.

Таке рішення ухвалила Верховна Рада, відхиливши проект змін до закону про місцеві вибори на прохання його автора, депутата-регіонала Михайла Чечетова.

Пропозицію зняти законопроект про внесення змін до закону про вибори з розгляду підтримали 239 депутатів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Чечетов пояснив своє рішення критикою даного законопроекту з боку опозиції.

"Щоб бруд не впав на наші плечі, щоб не заплямувати чесну репутацію Партії регіонів, я цей законопроект знімаю", - сказав він.

У своєму законопроекті Чечетов пропонував, щоб декларації про майно та доходи подавали тільки кандидати в депутати обласних рад.

Депутати також не підтримали альтернативний законопроект нунсівця Олександра Чорноволенка.

За те, щоб прийняти проект у першому читанні, проголосували 18 народних депутатів.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Профспілки і профспілкові олігархи

Через корупцію профспілкової верхівки власність зосереджується в руках фінансових груп... Хара влаштував пікетування МВФ замість уряду, бо він частина влади...

У жовтні цього року сповнюється двадцять років відтоді, як після розпаду СРСР була створена Федерація профспілок України, яка успадкувала все майно професійної спілки УРСР. На сьогодні в Мін’юсті зареєстровано більше як сотня профспілок. Напередодні своєрідного ювілею українського трейд’юніонівського руху ми провели розмову з керівником альтернативного профоб’єднання, яке вважається найбільш потужним конкурентом офіційній ФПУ – генеральним секретарем Національної конфедерації профспілок України Петром Петриченком.

ПРОФСПІЛКОВІ «ТУШКИ» СМИРЕННО ПОПЛИЛИ НА «БОЙНЮ» ДО МОНСТРА

Петре Миколайовичу, за двадцять років профспілкового руху в незалежній Україні за профспілками закріпилася репутація утриманок політичних партій або придатків роботодавця, які лише випускають пару, щоб знизити напругу в суспільстві. Чи згодні ви з такими визначеннями?

Цілком поділяю таку думку. Лідери старих профспілок та їхні поплічники завжди обслуговували роботодавців і служили лише власним інтересам. Вони виявилися посібниками олігархів, можновладців, ефективним інструментом придушення інакомислення й наче спрут пронизали профспілкове середовище, паралізувавши його як захисника трудових прав.

У країні є прогресивні лідери, є справжні профспілки, але їх роль стримується спротивом ФПУ, яку очолює Василь Хара. ФПУ – монополіст, який і сам нічого не робить, і іншим не дає. Але офіційна федерація монопольно захопила всі сфери в так званій співпраці з урядом, роботодавцями, прибрала до своїх рук кишенькові профспілки. Тут і влада, і роботодавці діють спільно, і така діяльність фактично знищує незалежні профспілки. ФПУ – це аморфна надбудова, а функціонери ФПУ живуть не з членських внесків, а з того, що використовують майно з часів УРСР. ФПУ – це така закрита корпоративна зграя, яка не має нічого спільного з профспілковою діяльністю. Вона узурпувала всю повноту влади від профспілок, котрі виявилися повністю залежними від волі керівництва ФПУ.

Система звітів і виборів заангажована, закрита й підконтрольна повністю верхівці профспілкових керівників. А керівники сидять на своїх посадах так довго, що здається сидітимуть там вічно.

Чи якось змінювалося становище Федерації профспілок зі зміною влади?

У такій справі, як розподіл грошей фондів соціального страхування та майна профспілок, партійні функціонери, незалежно від партійного кольору, завжди знаходили спільну мову. Біло-голубі керівники ФПУ могли заводити кримінальні справи на помаранчевих діячів за розтрату грошей соцстраху, а потім брати фігуранта скандалу до себе в ФПУ заступником голови. Дерибан соціальних та профспілкових грошей у влади зажди був вищий за партійність.

Із приходом до влади Партії регіонів Федерація профспілок України , яку очолює нардеп-«регіонал» пан Хара, зміцніла ще більше. Монопольне становище ФПУ в профспілковому русі закріпилося у всіх сферах профспілкового життя. ФПУ створила власний корпоративний спільний представницький орган без участі незалежних профспілок, безцеремонно й нагло переглянула склад правлінь фондів соціального страхування, звідки були викинуті представники інакомислячих профспілок, повністю захопила ключові позиції у всіх сферах соціального діалогу й громадського життя, цілком паралізувавши прогресивний розвиток суспільних процесів у профспілках. Це б не могло відбуватися без потурання влади, особливо нового Міністра праці й соціальної політики пана Надраги. Міністр, що прийшов у новий уряд з посади в організації роботодавців, повністю зрадив соціальні інтереси людей і незалежних профспілок.

В українському Мін’юсті зареєстровано понад сто профспілок. Чи є критерії, за якими можна виділити справжні профспілки?

В Україні є сто п’ятдесят профспілок та профоб’єднань. І їх кількість не переросла в якість. Їх тільки за останні два-три роки збільшилося майже на п’ятдесят. Це корпоративні профспілки що націлені для задоволення власних потреб. Якщо дивитися на назву профспілки (як на мене, і на назву партій), зразу видно що вона створена не для захисту людей, а для захисту корпоративних інтересів, аби зайняти профспілкову нішу й не допустити тут створення справжніх профспілок. ФПУ цьому потурає, бо це дає їй змогу й далі володарювати. Практично їх більшість, - кишенькові, жовті, приватні, - створені під конкретну мету. Це просте збирання профвнесків як додаткового податку з заробітної плати в розмірі 1%. Має бути доборовільна сплата профвнесків, і ми тоді побачимо, скільки буде цих внесків. Угодницька роль «жовтих» профспілок, створених під роботодавця на держпідприємствах та в установах організаціях – таких, як академії наук, організації залізничників, митників, збройних сил, внутрішніх справ, харчової й переробної промисловості тощо, була відома завжди. Вони завжди виступали заодно з ФПУ й, перебуваючи в рядах незалежних профспілок, у зручний момент їх зраджували на догоду власним корпоративним інтересам. Ці профспілкові «тушки» смиренно поплили на «бойню» до монстра, поспішаючи довести свою відданість і лояльність застійним явищам у профспілковому істеблішменті, що давно відірвався від інтересів людей. Багато хто, як старі, що мають мандати народної довіри, так і новоявлені профбоси, заквапилися, боячись спізнитися, урвати собі жирніший шматок від маститого профспілкового пирога з начинкою ФПУ. І їхні старання були нагороджені: хто з «панського» плеча одержав представництво в тому чи іншому фонді соціального страхування, хто за державний кошт злітав у Женеву на Міжнародну конференцію МОП, а хто просто одержав собі особисті преференції, зрадивши інтереси незалежного профспілкового руху, охаявши його лідерів.

Але якщо справжні незалежні профспілки, а їх досить небагато - двадцять-двадцять п’ять, - що діють, живуть за рахунок профвнесків, то, повторю, ФПУ та подібні до неї живуть за рахунок надходжень від майна. Їм практично не потрібні ці профнески. У ФПУ було колись 20 млн. членів, а зараз близько 9 млн. (і то під сумнівом), то про що тут мова? Вони як жили, так і живуть в волю за рахунок майна.

Наші ж профспілки живуть за рахунок профвнесків.

КУДИ “РОЗІЙШЛОСЯ” ПРОФСПІЛКОВЕ МАЙНО?

Одним з головних докорів на адресу профспілок є те, що їхня головна функція ділити профспілкове майно. Які профспілки мають майно? І яке саме майно?

Після розпаду СРСР в Україні залишилось 327 санаторіїв та профілакторіїв на суму 3,5-4 млрд. дол. На сьогодні їх є 127 (на 200 мільйонів доларів). Двісті санаторіїв “розійшлися”.

Профспілкові лідери, які в різний час очолювали ФПУ, змінювали партійні табори, деколи здобуваючи місця в депутатському списку, просто віддавши кому треба за місце в списку той чи інший санаторій. Інвентаризація цього майна, яке колись збирався провести Фонд держмайна, так досі і не відбулася.

Якщо зважати, що через фонд соціального страхування оздоровилося десь 250 тисяч людей, то ефективність оздоровниць, як і фонду, досить таки мала, вартість путівок висока. Якщо взяти до уваги, що іншими профспілками, через різні підприємницькі структури оздоровлено майже 1 млн. чол., то виникає справедливе запитання: куди йдуть величезні кошти фонду?! Закони про рівну діяльність профспілок не діють. Від цього прості члени профспілок не отримують нічого.

У результаті корупції профспілкової верхівки власність профспілкового майна все більше зосереджується в руках непідконтрольних членам профспілок фінансових груп. Вони на сьогодні захопили й використовують у власних інтересах основні багатства українських профспілок. Усе це через непідконтрольність профспілкової олігархії простим профспілковим членам. А між тим, профспілкового майна стає все менше і менше, а профбоси стають все цинічними й нахабнішими.

Свавілля профбосів щодо загального профспілкового майна необхідно зупинити.

Як зупинити?

Я колись пропонував такі варіанти рішень. Лідери профспілкових організацій, перш за все первинних і галузевих територіальних організацій, ініціюють скликання всеукраїнського зібрання профспілок, де заслуховують звіт керівництва ФПУ, створених ЗАТ, інших причетних осіб про використання загально профспілкового майна. За підсумками такого зібрання воротили профспілкового бізнесу в кращому разі будуть ганебно вигнані з профспілок, у гіршому – сядуть на лаву підсудних.

Варіант другий: Верховна Рада проводить масштабні парламентські слухання щодо використання загально профспілкового майна, у результаті чого приймається відповідний закон про правонаступництво загальносоюзного профспілкового майна та вносяться відповідні поправки до законодавства про профспілки. Мова може йти про закріплення права усіх профспілок України на спільне володіння, користування та розпорядження цим майном на користь усіх спілчан; про обов`язкове інформування членів профспілок щодо здійснених операцій з об`єктами профспілкової нерухомості; про заборону профспілковим працівникам займатися комерційною діяльністю; про гласність декларацій щодо доходів керівників профспілкових організацій тощо.

Варіант третій: у діяльність профолігархів втручається президент України. Він підключає Кабінет Міністрів України, Фонд державного майна, Службу безпеки України, Міністерство внутрішніх справ та Генпрокуратуру й ставить остаточну крапку в цьому майновому питанні.

Слід зазначити, що мова йде про розкрадання майна на мільярди доларів.

Цього року з профспілками був пов’язаний гучний скандал. Парламент Криму захотів відібрати у Федерації профспілок України курортні комплекси та санаторії нібито через те, що під виглядом оренди та реконструкції лідери ФПУ мали намір одноосібно ними розпоряджатися. Хто має рацію в цьому скандалі – кримська влада чи голова ФПУ Василь Хара?

Скандал у Криму навколо майна – це продовження ланцюга скандалів, пов’язаних із приватизацією.

Такі скандали виникали в Україні досить часто. Пригадаймо Шацькі озера, стадіон «Спартак», продаж санаторіїв у Трускавці.

У Криму вже настілки переборщили, що навіть кримчани незгодні з такою політикою пана Хари, коли земля з-під санаторіїв продається з молотка.

Там діє така схема. Профспілки начебто тимчасово відмовляються від частини території, мовляв, не можуть утримувати територію в належному стані. Місцева влада приймає рішення передати її комусь.

Потім приймається судове рішення, яке закріплює це право власності через суд. І таких судів є десятки. Ці питання може вирішити лише Генпрокуратура. Кримчан ця ситуація збентежила...

Василь Хара, коли йшлося про виконання умов МВФ для отримання кредиту, а саме – підняття тарифів, збільшення пенсійного віку – пішов пікетувати МВФ, а не уряд. Навіщо ця клоунада?

Пікетування МВФ уже зовсім виходить за рамки діяльності профспілок. Це пан Хара поплутав профспілкову роль з політичною. Профспілки є посередниками між роботодавцем і робітником. Ось уряд є певною мірою роботодавець, до нього профспілки й мали б звернутися в першу чергу. Але Хара – частина влади, тому він за для того, аби відвернути увагу суспільства від реальних винуватців, пікетує МВФ.

В Україні вже майже 20 років існує «ідилія добробуту» під патронатом ФПУ. А пуття ніякого.

Профспілки програли всі ключові позиції щодо захисту прав людей. З погляду на жебрацький стан трударів України, «начинка» під назвою ФПУ виявилася отрутою, і це мають зрозуміти всі.

Розмовляла Маша Міщенко

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Журналіст навела докази цензури з боку оточення Азарова (ФОТО)

Журналіст часопису "Корреспондент" Ірина Соломко надала докази спроб запровадження цензури з боку прес-секретаря прем'єра Азарова Віталія Лук'яненка.

Соломко продемонструвала смс, який отримала від речника прем'єра, де той умовою інтерв'ю Азарова називає авторизацію не лише тексту розмови, але і заголовку та навіть підписів під фотографіями.
Полеміка виникла після того, як оглядач журналу "Корреспондент" Ірина Соломко повідомила, що прес-секретар прем'єра Лук'яненко вимагав від неї перед інтерв'ю з Азаровим повністю узгодити, яким у результаті буде матеріал.

"Оточення Азарова висувало до нас вимоги щодо погодження - і тексту, і фотографій, і заголовків, усього того, що має вийти. Зрозуміло, що в нас таких умов бути не може, бо ми дотримуємось європейських журналістських стандартів", - сказала журналістка.

Після цього Лук'яненко заявив, що не висував журналістам таких вимог перед інтерв'ю з Миколою Азаровим.

"Я нікому ніколи не погрожував і не ставив ніяких умов, крім дотримання європейських журналістських стандартів і чинного законодавства. Цю вимогу я висуваю і до себе", - заявив прес-секретар Азарова.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Азаров заборонив комедії про політиків

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що за його ініціативою на українському телебаченні не показують комедійні ролики про політиків.

Про це він заявив на V з'їзді Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Союз молоді регіонів України", повідомляє ІМК.

"З моєї ініціативи такі ролики не знімаються і не будуть зніматися", - наголосив Азаров.

Азаров також запевнив, що в Україні немає жодного бігборда з його зображенням.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Азаров: Вчіть китайську

Прем'єр Микола Азаров закликає молодь вивчати англійську й китайську мови.

Про це він сказав, виступаючи на з'їзді "Союзу молоді регіонів України", повідомляють Українські новини.

"Що заважає вам зараз поглиблено вивчити хоча б одну сучасну мову, мову, якою можна спілкуватися - англійську мову, китайську, наприклад", - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що Китай стає дуже впливовою державою у світі й знання китайської мови робить людину конкурентною.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Москаль знайшов спосіб затягнути Могильова до суду

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Геннадій МОСКАЛЬ звинувачує міністра внутрішніх справ Анатолія МОГИЛЬОВА у перевищені службових повноважень.

Як повідомили УНІАН у прес-службі “Народної самооборони”, Г.МОСКАЛЬ вважає незаконним наказ міністра внутрішніх справ щодо нагородження відзнакою МВС - іменною вогнепальною зброєю - громадян, які не мають відношення до міліції.

Г.МОСКАЛЬ вимагає скасування цього наказу, оскільки він протирічить Закону «Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ». Депутат нагадав, що згідно із законом, відзнакою МВС «Іменна вогнепальна зброя» можуть бути нагороджені тільки особи начальницького складу міліції.

“МОГИЛЬОВ видав наказ і перевищив свої повноваження, розширивши коло осіб, що можуть бути нагороджені зброєю. На думку МОГИЛЬОВА, за його наказом зброю можуть легко отримати й «інші громадяни України», навіть якщо це протирічить закону», - зауважив депутат.

Г.МОСКАЛЬ зауважив, що звернувся до МВС з проханням нагородити і його вогнепальною зброєю. “Хочу, щоб МВС нагородило вогнепальною зброєю і мене”, - підкреслив депутат.

Він пояснив, що це необхідно йому для можливості оскарження у суді відповідного наказу: «У мене вже готова позовна заява до Окружного адміністративного суду про скасування наказу МВС про зброю. Але згідно з Кодексом адміністративного судочинства, будь-який громадянин України може оскаржити наказ чи інше рішення державного органу за умови, що це зачіпає його особисті інтереси. Саме тому я звернувся до МВС як звичайний громадянин України - мені потрібні формальні підстави для оскарження наказу міністра МВС, який передбачив нагородження зброєю «і інших громадян України».

“Тепер чи вони мене нагородять, чи відмовлять - будь-яке їхнє рішення буде для мене підставою для звернення до суду, оскільки зачіпатиме мої інтереси як громадянина України», - пояснив Г.МОСКАЛЬ.

Він вважає, що в МВС немає ніяких підстав відмовити йому у нагородженні, і нагадав статтю 24 Конституції, у якій сказано, що всі громадяни мають рівні права і свободи, є рівними перед законом і ні в кого не може бути якихось привілеїв.

«Якщо МВС нагородило зброєю депутатів САЛАМАТІНА та ЗАБАРСЬКОГО, то чому б їм не нагородити і мене? За якими такими критеріями відбирались ці «інші громадяни України»? Вважаю, що я на посаді першого заступника голови парламентського Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією теж зробив немаленький внесок в розробку законопроектів, які покращують боротьбу зі злочинністю. То ж я чекаю офіційної відповіді від МВС», - заявив Г.МОСКАЛЬ.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

У Нацраді ретельно підбирають слова для запиту Азарову

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення найближчими днями звернеться до Кабінету міністрів щодо можливості проведення повторного конкурсу на частоти мовлення «5-го каналу» і ТВі, надання яких Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова Нацради з телерадіомовлення Володимир МАНЖОСОВ.

За його словами, Нацрада ще не направляла запит до Кабміну, оскільки намагається сформулювати його максимально грунтовно і повно. Разом із тим В.МАНЖОСОВ додав, що цей запит буде направлено найближчими днями.

За словами В.МАНЖОСОВА, Нацрада перебуває у постійному контакті з Кабміном з цього питання.

Відповідаючи на запитання, чи відома позиція Кабміну стосовно можливості проведення повторного конкурсу на частоти, В.МАНЖОСОВ сказав, що оскільки ця справа набула значного розголосу, то вона повинна мати своє логічне завершення, тому можливо й можна було б провести повторний конкурс.

Разом з тим він додав, що офіційної позиції уряду з цього питання ще немає.

Довідка УНІАН. 8 червня 2010 року Київський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги медіа-холдингу U. A. Inter Media Group, скасувавши рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про результати конкурсу, відповідно до якого TBi отримав 33 частоти, "5-й канал" – 26 частот.

30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про надання частот телеканалам ТВi і "5 канал".

Телеканал ТВі оскаржив це рішення у Вищому адміністративному суді України.

8 вересня Нацрада з телерадіомовлення на виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду скасувала свої попередні рішення від 27 січня 2010 року про визначення переможців конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням вільних телеканалів.

В.МАНЖОСОВ заявив, що повторний конкурс на ті частоти “5-го каналу” і ТВі, надання яких Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним, буде проведено у разі дозволу на це Кабінету міністрів України.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Азаров роздав підлеглим догани за ярмарки

Уряд оголосив догану заступникам міністра аграрної політики Ігорю Якубовичу і Євгенію Лаврову.

Відповідні розпорядження оприлюднені на сайті Кабміну.

Як зазначається у документах, догани оголошені "у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків та доручення прем'єра щодо організації проведення ярмаркових заходів у Києві, зокрема ярмарку з продажу сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів".

Якубовича та Лаврова також попередили, що у разі невжиття відповідних заходів вони будуть звільнені з займаних посад.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Син Герман не зізнається, на які гроші він вдягається у Louis Vuitton

Заступник міністра з надзвичайних ситуацій Микола Герман не оприлюднив свою декларацію про доходи в обіцяний 10-тиденний термін.

Так, 3 вересня 2010 року журнал "Корреспондент" відправив міністру інформаційний запит щодо його декларації.

6 вересня до редакції надійшов факс від Герман, в якому заступник міністра пообіцяв оприлюднити свою декларацію у 10-тиденний термін.

"Дякую Вам за увагу до моєї особи. Я також виступаю за те, щоб в Україні був прийнятий закон про декларації видатків державних чиновників та політиків. Після прийняття такого закону кожен громадянин і преса зможе вимагати декларацію видатків. Поки що такого закону в Україні, нажаль, нема", - написав він (орфографію листа збережено).

"Щодо моєї декларації, яку я щороку подаю до податкових органів то, ідучи на зустріч Вашим побажанням і виступаючи за розширення свободи преси в Україні я опублікую її на офіційному сайті МНС у десяти денний термін", - сказано у листі Герман.

Водночас станом на 21 вересня на сайті МНС відсутня інформація про декларацію заступника міністра.

Раніше "Українська правда" писала про розкішний стиль життя сина Герман, який до призначення у міністерства був помічником депутата.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Методи влади: депутат-регіонал побив людину офісним кріслом (ФОТО)

Президент Віктор Янукович ухвалив у червні непересічне кадрове рішення. Керівником одного з найвпливовіших державних підприємств "Укрспецекспорт", річний оборот якого сягає 800 мільйонів доларів, став регіонал Дмитро Саламатін.

Фактично ця людина від імені держави уповноважена бути головним агентом з торгівлі українською зброєю в світі. "Українська правда" вже писала про війну, яка розгорілася за це крісло після приходу до влади Януковича.

Це кадрове рішення президента було досить несподіваним і викликало масу питань, враховуючи біографію Саламатіна. Цей депутат від Партії регіонів за кілька років парламентської роботи жодного разу навіть не виступав в залі Верховної Ради.

На час призначення, крім депутатського мандату, він ще обіймав посаду першого віце-президента Федерації хокею України. Однак це не головне. Саламатін є зятем колишнього першого віце-прем'єра РФ Олега Сосковця та значну частину життя прожив у Росії.

Варто також нагадати, що Саламатін й досі є депутатом-сумісником, однак заяву про складення мандату він вже написав.

Справжня слава знайшла регіонала після звірячої бійки у Раді під час ратифікації Харківських угод. Тоді в запалі парламентської боротьби він переламав ніс депутату від НУНС Володимиру Карпуку.

Незважаючи на те, що такі дії депутата були зафіксовані на відео, ніякої кримінальної справи за цим фактом не з'явилося.

Тепер до зламаного носа опозиційного депутата Саламатін додав собі ще одну "особливу заслугу" - уже на новому робочому місці. Прямо в службовому приміщенні "Укрспецекспорту" Саламатін...побив людину.

Офісне крісло як аргумент чиновника

За допомогою кулаків Саламатін вирішив розв'язати господарчий конфлікт.

Останні 10 років у судах триває війна за приміщення по вулиці Дегтярівській, 36 у Києві, де прописаний "Укрспецекспорт". Крім цього відомства, там ще знаходиться Державне науково-виробниче підприємство "Термохолод".

Як розповів "Українській правді" директор підприємства Юрій Кисельов, керівництво "Укрспецекспорту" твердо вирішило викинути з цієї будівлі всіх зайвих людей.

Однак це виявилося не так просто. За словами директора, згідно з рішенням судів, ці приміщення є на балансі "Термохолоду".

У серпні 2010-го директору "Термохолоду" Юрію Кисельову зателефонувала колишній депутат від Партії регіонів, а нині - радниця голови "Укрспецекспорту" Валерія Матюха. Вона запропонувала йому прийти на нараду, де планувалося знайти шляхи вирішення конфлікту навколо приміщень.

11 серпня така зустріч відбулася. На зборах, крім самої Матюхи, зокрема, були присутні троє юристів "Укрспецекспорту" та офіцер Служби безпеки України.

За словами Кисельова, коли сторони вже близилися до консенсусу, до кабінету увірвався Саламатін, який почав нецензурно погрожувати директору підприємства. "Потім він схопив офісне крісло, яке там стояло, і з усього маху вдарив мене по голові", - каже Кисельов.

Інші учасники наради разом с офіцером спецслужби в цей момент не знайшли нічого кращого, крім як залишити Кисельова і Саламатіна удвох.

Після цього Саламатін вийшов до приймальні та голосно сказав: "Ви всі бачили, як він на мене напав. Викликайте міліцію та пакуйте його".

Правоохоронцям, які прибули за викликом, розповіли, що директор "Термохолоду" влаштував дебош.

Самого Кисельова відправили до лікарні швидкої допомоги, де лікарі виявили в нього забій голови та шиї.

Йому навіть видали направлення на судово-медичну експертизу, а на місці події експерти у присутності понятих зняли відбитки пальців з крісла, яким Саламатін вдарив директора підприємства.

Після подорожі по лікарнях Києва, Кисельова вночі привезли до міліції, де він давав свідчення.

Але вже наступного дня на нього оформили адміністративний протокол за 173 статтею Кодексу про адміністративні правопорушення - дрібне хуліганство.

Оперативно був призначений суд, але суддя відклав засідання до 18 серпня. За словами Кисельова, до кабінету судді, який мав розглядати справу, приходила поговорити про життя ціла "бригада" на чолі з радницею Саламатіна Матюхою.

І вже на наступному судовому засіданні директора "Термохолоду"... визнали хуліганом та призначили покарання у вигляді 51 гривні штрафу.

При цьому, за твердженням Кисельова, у справі вже жодним чином не фігурували матеріали щодо дій Саламатіна.

Хоча навіть самі лікарі мали повідомити міліцію про надходження постраждалого з тілесними ушкодженнями кримінального характеру, і правоохоронці повинні провести за цим фактом перевірку.

У результаті побиття відповідальним державним чиновником, людина була госпіталізована та більше 24 днів провела на лікарняному.

На цьому проблеми Кисельова не вичерпалися. Незважаючи на те, що директор оскаржив рішення суду, і воно не набрало чинності, 19 серпня на цій підставі він вже був звільнений з роботи, а на наступний день підприємство отримало нового керівника.

За його словами, директором "Термохолоду" став юрист "Укрспецекспорту", підпорядкований все тій же Матюсі.

Кисельов стверджує, що наказ про його звільнення підписав новий "начальник Києва" - заступник глави Київської міськдержадміністрації однопартієць Саламатіна Олександр Попов. Який до того ж сам раніше вимагав, щоб "Термохолод" звільнило спірні приміщення.

Тепер вже екс-директор пише скарги на дії міліції до прокуратури, але чи подіють вони - невідомо.

Минулого тижня "Українська правда" відправила офіційний запит Саламатіну з проханням прокоментувати події, однак відповідь на нього не отримала.

Сам Саламатін уже був заохочений за "мужність та відвагу". З таким формулюванням міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов нагородив керівника "Укрспецекспорту" іменною вогнепальною зброєю - пістолетом "Форт".

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/