зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

Експерти визначили найкориснішого львів’янина у центральній владі

Серед представників Львова у центральній владі найбільше користі для рідного міста приніс народний депутат Тарас Стецьків. Саме такий результат принесло експертне дослідження «Львів’яни у столиці», проведене у першій половині вересня ЦЕДК «Тема» спільно з Київським інститутом медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива».

Під час дослідження було опитано 40 експертів – депутатів Львівської міської та обласної рад, політологів, соціологів, журналістів. Кожному із них пропонувалося за 10-бальною системою оцінити два критерії: активність та ефективність представників Львова у центральній владі. Ці показники додавалися, а потім з них виводилася середня цифра.

Таким чином, Тарас Стецьків, що посів перше місце, набрав 12,9 бала. Дещо менше – 12,7 бала – набрав ректор ЛНУ Іван Вакарчук. Третє місце посів народний депутат Андрій Парубій – 11,6 бала.

Учасники круглого столу, присвяченого результатам дослідження, також відзначили високі місця представників Партії регіонів. Так, Ганна Герман посіла у рейтингу п’яту сходинку із результатом 11,3 бала, а Петро Писарчук – шосту, набравши 10,4 бала.

Безпосередньо під час обговорення «переможець» дослідження Тарас Стецьків зазначив, що у порівнянні із представниками Східної України львів’яни у Верховній Раді є набагато менш активними у лобіюванні інтересів регіону, і пояснив, що для цього є свої причини.

«На мою думку, робота практично всіх депутатів (що представляють Львівщину) – і тут я і до себе дуже самокритичний – є недостатньо ефективною у відстоюванні інтересів регіону. Виникало запитання, чому львівські депутати як правило не складають земляцтво? Ну не складають. За 20 років ні одного скликання Верховної Ради не складалося тривалого регіонального земляцтва.

Вірніше, в нас земляцтво було – ми раз в рік збиралися львівським товариством на Маланки. Інколи це пробували робити губернатори: Гладій в дев’яностих роках це робив, і потім Кміть. Але відбувалося 2-3, максимум 4 зустрічі відбувалося, а потім все знову припинилося», - розповів нардеп.

«Чому ефективніше працюють лобістські групи Сходу і Півдня? Тому що там є вертикальна організація. Там, як правило, такі земляцтва організовуються або діючими губернаторами, або міністрами, які є вихідцями з того регіону», - додав Стецьків.

За словами народного депутата, ті міністри, які в різні часи представляли в центральному уряді Львів, не проявляли жодного інтересу в організації регіональної групи.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: