зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

Львівському історичному музею передали документи Української Гельсінської групи (ФОТО)

Сьогодні, 21 вересня, Львівському історичному музею передали частину історичних документів Української Гельсінської групи, серед них статутні принципи, звернення до народу, інформаційні бюлетені, «Український вісник», членський квиток, документи про розправу 4 серпня 1988 та багато іншого. Також Богдан Горинь подарував музею третій том своєї книги «Не тільки про себе», де вміщено чимало повних документів КДБ під грифами «Секретно» та «Строго секретно».

Передачу документів здійснили депутат першого демократичного скликання Львівської міської ради Ігор Шостак та Степан Середа, голова Львівської обласної організації УРП "Собор", яка є правонаступницею Української Гельсінської спілки. Вони розповіли, що працюють над тим, аби розібрати інші документи УГС для передачі в музей.

Директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський зазначив, що як тільки працюватиме Музей визвольної боротьби, то ці документи складатимуть його експозицію.

Член політичної ради Народного руху України, народний депутат України І та ІІ скликань, один із засновників Української Гельсінської спілки Богдан Горинь розповів, що третя його книга "Не тільки про себе" охоплює найкоротший проміжок – від 1985 рік до 1991 (до проголошення незалежності), має 918 сторінок та 280 документальних фото, унікальних тим, що це архів КДБ.







Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: