зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

Конституцію України мають написати Ліна Костенко, Забужко і Андрухович, – нардеп

Конституційна асамблея, що прийматиме нову редакцію українського Основного Закону, повинна складатися не з політиків, а з відомих громадських і культурних діячів. Таку думку висловив народний депутат від партії «Наша Україна» Тарас Стецьків.

Стецьків заявив, що однією із головних ідей, які він відстоює у своїй політичній діяльності, є прийняття нової редакції Конституції України на "конституційних зборах". "Туди не мали би права обиратися діючі політики, діючі чиновники і діючі судді, щоб суспільство обрало моральних авторитетів в таку конституційну асамблею. Саме такі незаангажовані люди, на моє переконання, можуть написати добру Конституцію для України", - сказав депутат.

"Моральні авторитети – їх є багато в Україні: Оксана Пахльовська, Ліна Костенка, Оксана Забужко, Юрій Андрухович і так далі. Туди могли би бути обрані і священики, і діячі культури", - уточнив Стецьків.

"Моя логіка завжди полягала в тому, що політики ніколи не напишуть доброї Конституції, бо вони – заангажовані люди, вони борються за владу і завжди будуть тягнути повноваження на себе", - додав нардеп.

Як інформував ZAXID.NET , сьогодні у Львові були представлені результати експертного дослідження, згідно з яким Тараса Стецьківа було визнано найбільш корисним для рідного міста львів’янином у центральній владі.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: