зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

Українцям пропонують писати листи Раді та президенту

Всеукраїнське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченко вважає законопроект про мови інструментом витіснення українського зі всіх сфер суспільного життя.

Про це йдеться у зверненні до українського народу Центрального правління "Просвіти", повідомляють "Українські новини".

"Витісняє всупереч Основному закону держави, основоположним принципам європейської мовної політики та практики", - йдеться у зверненні.

У "Просвіті" вважають, що законопроект про мови в разі його прийняття узаконить тотальну русифікацію України.

Глава товариства, депутат від БЮТ Павло Мовчан повідомив, що "Просвіта" буде добиватися зустрічі з президентом Віктором Януковичем з тим, щоб попросити його переглянути мовну політику країни.

"Просвіта" закликала українців писати листи протесту Раді і президенту, позначивши, таким чином, своє ставлення до мовної політики в країні.

Представники "Просвіти" висловили впевненість у тому, що російськомовне населення поставиться з розумінням до україномовного і більше того - підтримає його в боротьбі за українську мову.

Як відомо, 7 вересня регіонал Олександр Єфремов, комуніст Петро Симоненко та член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували в парламенті законопроект про мови, яким запропонували Раді визначити порядок використання мов в Україні.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: