зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

21.09.10

У Януковича підписують документи "нє глядя"?

Адміністрація президента понад три місці не відповідала на запит видання "Телекритика" щодо призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції.

Видання надіслало запит 10 червня 2010 року, а 11 червня стало відомо, що він розписаний на заступника глави адміністрації Ганни Герман.

"Телекритика" зазначає, що Герман надіслала свою відповідь уже після того, як своє рішення з цього питання виніс суд, а видання надсилало запит ще до того, як було подано позов.

Водночас Герман вважає безпідставними твердження про те, що Хорошковський ввів в оману адміністрацію президента, не повідомивши про себе відомості, які не дають йому права обіймати посаду члена ВРЮ.

"Згідно з цими відомостями, на час видання згаданого указу президента, загальний стаж роботи Хорошковського на посадах, які передбачали його безпосередню функціональну діяльність у галузі права, становив дванадцять років і десять місяців, що повністю відповідає вимогам закону про Вищу раду юстиції", - зазначила вона.

На думку юристів адміністрації президента, до "стажу в галузі права" можна прирівняти будь-які керівні посади, які обіймав Хорошковський, про що і було заявлено в суді.

Видання також просило Герман уточнити, роботу на яких саме посадах у галузі права протягом дванадцяти років і десяти місяців вона мала на увазі.

"Відповідь нам дала одна з її помічниць, яка, по-перше, висловила незгоду з тим, що такий запит було скеровано до Герман", - пише видання.

"Кадрові призначення не в компетенції Ганни Миколаївни", - сказала помічниця.

"На питання, чому запит, адресований до адміністрації президента понад 3 місяці тому, було розписано на Герман, якщо це було не в її компетенції, помічниця відповіла, що, мабуть, вона просто підмахнула підпис під цим листом "нє глядя", - повідомляє видання.

Пізніше Ганна Герман зв'язалася з редакцією "Української правди" і заявила, що її помічниця не спілкувалася з журналістами і не могла давати ніяких коментарів.

Вона наголосила, що ретельно працювала над відповіддю на цей запит журналістів.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: