зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

08.09.10

Кримського ДАІшника захищає дядько-депутат

Історія із звільненням кримського інспектора ДАІ Федора Шкаберіна, який облаяв водія Дмитра Калініченка, набула свого політичного продовження.

Дядько ДАІшника виявився депутатом Верховної Ради Криму від "Блоку Куніцина"

За звільненого капітана заступився його дядько Володимир Шкаберін, який є депутатом кримського парламенту від провладного "Блоку Куніцина", а також генералом міліції. Як заявив депутат, історія з його племінником – це цілеспрямований чорний піар проти нього напередодні місцевих виборів. "Це все направлено проти мене", - заявив генерал Шкаберін і повідомив, що збирається захищати свою честь у суді.

Разом із тим, як стало відомо Українській службі Бі-Бі-Сі з власних джерел, помічниця депутата Шкаберіна Наталя Сатанова надіслала звернення на ім’я Клацнути міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, в якому вона стверджує, що буцімто саме водій своїми агресивними діями спровокував капітана Шкаберіна на відповідну реакцію.

"Вважаю ваше рішення незаконним й передчасним, тому що не повно виявлені всі обставини інциденту, що трапився, й не проведене у повній мірі службове розслідування, - пише у своєму зверненні помічниця депутата. – Згідно з обставинами справи й показаннями інших інспекторів та водіїв, що були присутні там, водій сам спровокував агресію інспектора, бо вів себе виклично, обізвавши співпрацівників МВС нецензурно та пригрозивши на їхню адресу, що 'Скоро вас – всіх ментів - перестріляють'."

Як стверджує пані Сатанова, Клацнути на відео сварки, котре виклав водій в Інтернеті (увага - ненормативна лексика), було представлене тільки те, що вигідно водієві. У заяві помічниці також говориться про те, що водій Калініченко начебто спеціально підлаштував сварку із інспектором Шкаберіним, щоб потім очорнити ім’я її боса.

Я написав таку заяву… Мені стало його жаль. Я, чесно кажучи, не думав, що все так закрутиться
Водій Калініченко

В кінці свого звернення Наталя Сатанова просить Могильова не гарячкувати, а "справедливо й ретельно" розібратися в інциденті, тим паче, що Дмитро Калініченко написав заяву, в якій відмовляється від будь-яких претензій до звільненого даішника.

До речі, кілька інспекторів ДАІ, які не схотіли оприлюднювати свої імена, в інтерв’ю Бі-Бі-Сі підтвердили версію про те, що саме водій Калініченко спровокував своєю агресією матюки з боку інспектора.

Але Інтернет-портал "Дорожній контроль", який створений спеціально для надання кваліфікованої консультативної допомоги водіям, повідомив, що на зв'язок із ним вийшов водій Калініченко, який заявив, що до нього приходили представники ДАІ – підполковник (ім’я та прізвище якого не відомі) та лейтенант Лозовский, який в день інциденту чергував зі Шкаберіним. Вони, за словами водія, попросили його написати заяву, в якій би він відмовлявся від претензій до капітана Шкаберіна. "Я написав таку заяву… Мені стало його жаль. Я, чесно кажучи, не думав, що все так закрутиться", - сказав водій.

Як стверджує пан Калініченко, всі заяви про те, що він ображав інспекторів й погрожував їм, не відповідають дійсності. Водій заявив порталові, що буде відстоювати у суді свою правоту.

За даними прес-служби управління кримської міліції, з початку року тільки у автономії за хамське ставлення до водіїв було звільнено 5 й притягнуто до дисциплінарної відповідальності 6 інспекторів ДАІ.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.bbc.co.uk/
http://article-blogger.blogspot.com/