зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.10.10

Янукович заявив про загрозу поглинання економіки України Росією

Янукович визнає, що загроза поглинання економіки України Росією існує.

"Є така загроза - поглинання економіки України Росією. Вона є, але Україна така інтегрована вже у світову економіку, що сьогодні це мало впливає. Але ми стежимо. І Росія це розуміє. Я постійно кажу: ви такі великі - ну поступіться нам в одному питанні, в другому, третьому. Це завжди було так. І вони, до речі, цього дотримуються", - сказав він в інтерв’ю програмі Шустер Live.

За словами Президента, не завжди російській стороні цього хочеться, "але ми намагаємося переконувати їх фактами, прикладами у тому, що це вигідно, зокрема, і Росії".

"Їм вигідно, аби Україна розвивалася, тому що це також споживчий ринок колосальний. А нам вигідно, аби і Росія розвивалася, тому що 40 млрд. доларів у нас товарообіг з ними", - пояснив він.

Янукович також підкреслив, що підтримує постійний зв’язок з президентом і прем’єр-міністром Росії - Дмитром Медведєвим і Володимиром Путіним.

"У нас солодких розмов дуже мало. У нас дуже багато принципових розмов, і, природно, кожен захищає свої національні інтереси", - сказав він.

Інтерв’ю Януковича транслювалося на ТРК Україна у п’ятницю ввечері у записі.

Як повідомлялося, Янукович також заявив, що Верховна Рада після виборів до місцевих органів влади 31 жовтня повинна ухвалити виборчі закони і на їх основі - Виборчий кодекс.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: