зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.10.10

На Лазурному березі заможні українці своїм розмахом тіснять навіть росіян

Заможні українці - політики і бізнесмени, відкривши для себе французький Лазурний берег, тіснять там навіть росіян не тільки кількістю, але й розмахом, пише в свіжому випуску видання Корреспондент.

Останнім часом багатих і знаменитих українців на Лазурному березі можна зустріти всюди. Сімейні урочистості там постійно проводить дружина київського мера Леоніда Черновецького Аліна Айвазова, а її найкраща подруга, колишній заступник мера Ірена Кільчицька, планує з розмахом відсвяткувати тут давно анонсоване весілля.

В околицях Монако свій день народження в серпні нинішнього року відзначила і співачка Софія Ротару. А президент футбольного клубу Динамо Ігор Суркіс з нагоди 25-річчя своєї доньки Марини влаштував грандіозну вечірку в одному з найдорожчих готелів узбережжя - Monte Carlo Bay. Близько 200 гостей на торжестві в іспанському стилі розважали Потап і Настя Каменських.

Попит на відпочинок такого класу в Україні вже перевищив пропозицію. За словами директора клубу елітного туризму Сьоме небо Вероніки Тітаренко, минулого літа забронювати популярний серед українців готель у тому ж Монако можна було тільки при наявності хороших зв'язків з місцевою адміністрацією.

І це притому, що вартість номера за добу сягала 15 тисяч євро, пише Корреспондент. Ажіотаж Тітаренко пояснює просто. "У нас прийнято їздити за рекомендаціями. Популярні рік-два тому Сардинія і [італійський курорт] Форте-дей-Мармі набридли. Тепер у моді Лазурний берег", - каже директор клубу.

"Росіянам Лазурний берег проївся. Вони звідти роз'їжджаються, а святе місце порожнім не буває. Ось його і зайняли українці", - заявив ведучий Олексій Дівєєв-Церковний, який всього місяць тому повернувся з Монако. За його спостереженнями, українці на Лазурному березі багато в чому йдуть стопами сусідів-першопрохідців, повторюючи помилки і наслідуючи їх манери поведінки.

Як пише Корреспондент, охочим із шиком відпочити в Монако 1,5 тисячі євро на добу доведеться віддати за оренду дорогого спорткара Ferrari, а от за Mercedes McLaren (адаптовану версію боліда F-1) - вже 3,5 тисяч євро. Номер люкс у престижному готелі - 1-1,5 тисяч євро на добу. Вартість вечері при умові замовлення колекційного вина може коливатися в межах 10-20 тисяч євро.

Окрема стаття витрат - оренда яхт. Їх українські туристи (через дорожнечу обслуговування в зимовий період) воліють не купувати, а брати напрокат: за можливість покататися на 25-метровій яхті мандрівники викладають по 7 тисяч євро на добу. Є яхти і по 100 тисяч на добу. І на них теж є попит.

Особливим шиком серед українських туристів вважається наявність на престижному курорті власного автомобіля. У 2006 році на особистому Bentley Arnage Монако пересувався народний депутат Давид Жванія. А президент ФФУ Григорій Суркіс кілька років поспіль волів їздити вулицями Монте-Карло на розкішному Maybach орієнтовно за 400 тисяч євро. Всіх їх привезли з України, і мали вони українські номери.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: