зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.04.10

Підприємці Львівщини заявляють про знищення середнього класу в Україні

Комітет підприємців Львівщини оприлюднив звернення до громадськості із закликом спротиву проти намагання знищити в Україні середній клас.

Про це повідомляє офіційний сайт Комітету підприємців Львівщини.

Текст звернення подаємо повністю:

«Останні зміни у державі не залишають байдужими нікого, особливо тих, хто перш за все зацікавлений у стабільності – підприємців. Ми розуміємо всю ницість політики з розпродажу батьківщини, що сталося у випадку з Чорноморським флотом. Абсолютно не сприймаємо перетворення у товар мовного питання та питання голодомору українського народу. Влада без української душі спокійно розпродає частинки цієї душі наліво і направо.

Водночас, хочемо наголосити на недолугості економічної політики, яка сьогодні вкидає державу в нове трясовиння бідності та правового хаосу.

Мова йде про заплановане фактичне знищення середнього класу!

Ми всі були свідками абсолютно непрозорого способу (одночасно і в цілому, і за основу) прийняття бюджету. Чим ж був ощасливлений український народ цього разу?

Єдині «переваги» цього бюджету у порівнянні з бюджетами-попередниками – очевидне зростання зборів з бізнесу шляхом перевірок та сплати податків наперед. Чим інакше можна пояснити збільшення плану із збору доходів для податківців аж на 61,1% ?

Як цього досягнути при планованих 3,7% зростання економіки?! Очевидно, що акцент робиться на адміністрування податків та зборів. Працівники податкової знову у примусовому порядку будуть змушені виконувати роль узаконеного рекету і процес цей уже запущено.

Механізми «прозорості прийняття рішень» нової влади наштовхують на думку, що бізнесу треба готуватися до нових випробувань. А найгірше – очевидне плановане знищення спрощеної системи оподаткування (усна та письмова творчість нового голови Держкомпідприємництва пана Бродського у цьому питанні просто вражає), причому прихильників такого кроку в уряді на сьогодні набагато більше, ніж у будь-якому попередньому. Не створивши пропозиції робочих місць, людей фактично виженуть в тінь або на вулицю! Пільги для сімейного бізнесу виглядають за таких умов нездоровим гумором!

Влада робитиме все, щоб у країні залишились лише найбагатші, а таких фактично кілька сотень привілейованих сімей, та мільйони, позбавлені грошей та права голосу.

Фактично знищується середній клас. Очевидно, що саме для людей із лише дещо вищими від мінімальних доходами (а саме таким є у нас середній клас ) стане проблемою новий податок на житлову нерухомість та земельні ділянки. Диференційовані тарифи на газ та невдовзі, як планується, на електроенергію лише доповнюють безрадісну картину псевдо-розвитку.

Саме механізм «підкилимності» став практикою влади. Чи може національний бізнес мовчки спостерігати за цим процесом і намагатися у будь-який спосіб лобіювати свої інтереси, «адаптуючи до своїх потреб» нових людей у новій владі? Частина, можливо, так. Але тоді такий бізнес не гідний свого народу.

Ми закликаємо Вас до спротиву порушенню Ваших прав і життєвих принципів усіма доступними методами в межах законодавства».