зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.04.10

Бандеру хочуть зробити почесним громадянином Львова

У Львівській міській раді пропонують присвоїти Степану Бандері звання «Почесний громадянин міста». З такою ініціативою виступив керівник фракції «Реформи і Порядок» у міськраді Олег Бас.

Як повідомили у прес-служб фракції, «Реформи і Порядок» запропонувала ухвалити рішення про присвоєння Бандері статусу громадянина Львова. Це має стати відповіддю Донецькому суду, який позбавив Бандеру звання «Героя України», оскільки не вважає його громадянином України.

«Своєю чергою, Львів мусить підтвердити, що для нашого міста ця людина залишається героєм. Сподіваюсь, що така позиція знайде підтримку і в нашому місті, і по всій Україні. В нинішні скрутні часи, коли під загрозою національна ідея, нівелювати значення Степана Бандери, його внесок у боротьбу за незалежність України просто неприпустимо», - зазначив Олег Бас.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська організація ВО "Свобода" ініціювала надати Степану Бандері та Роману Шухевичу звання "Почесний громадянин Івано-Франківська". Таку пропозицію озвучено під час зустрічі з журналістами 29 квітня 2010 року за участі депутатів Івано-Франківської міської ради.