зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.04.10

Держдума РФ може ввести додаткові обмеження на проведення мітингів

Фракції російських партій Справедлива Росія, Єдина Росія і ЛДПР внесли до Держдуми РФ законопроект, що вводить додаткові обмеження на проведення мітингів, пікетів та акцій протесту.

Як повідомляє РІА Новини, серед іншого поправки до закону Про зборах, мітингах, демонстраціях, ходах і пікетуваннях стосуються акцій з використанням автотранспорту. Згідно з документом, "інформація про те, чи будуть використовуватися транспортні засоби, має міститися у повідомленні про проведення публічного заходу".

Крім того, згідно запропонованої процедури, організатором масового заходу не може бути особа, громадська організація, політична партія або її регіональне відділення, якщо в момент подачі заявки вони вважаються схильними адміністративному покаранню.

Термін розгляду заявок від організаторів пропонують змінити з трьох календарних днів на три робочих дні. При цьому попередню агітацію людям дозволять вести тільки після того, як на проведення акції буде видано офіційний дозвіл.

Нагадаємо, 20 березня в десятках великих міст Російської Федерації пройшов так званий День гніву. Тільки в Москві міліція затримала тоді близько 60 протестуючих.