зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Корреспондент поставив Януковичу четвірку за перші півроку

За перші півроку правління Президент Віктор Янукович і його команда напрацювали, на думку Корреспондента, може, і з натяжкою - але на четвірку.

Корреспондент, який в перші дні президентства Януковича дав Главі держави десять порад про те, як йому варто управляти країною, вирішив тепер проекзаменувати лідера нації, оцінивши його працю за п'ятибальною шкалою.

Щоб оцінка була об'єктивною, Корреспондент дізнався думку про Януковича у людей, які стикаються з роботою уряду та її результатами: керівників і власників великих іноземних компаній, що працюють в Україні, і вітчизняних підприємців. Крім того, редакція залучила експертів в економіці і політиці, а також по одному представнику Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко.

Дані опитування свідчать, що чоловік у туфлях зі страусової шкіри, антигерой Майдану, проросійський політик, який за дивних обставин отримав від держави величезне помістя Межигір'я, не такий вже й поганий. Для країни правління Януковича обернулося політичною та економічною стабілізацією, помітним поліпшенням ситуації в Києві, прогресом у справі підготовки до європейської футбольної першості, реальними спробами (хоч і досить однобокими) довести до суду справи корупціонерів.

Враховуючи всі ці чинники, Корреспондент вирішив, що Президент заробив свою четвірку з мінусом. Ще півбала редакція накинула йому не стільки за об'єктивні успіхи, скільки за те, як він працює в порівнянні зі своїм попередником - Віктором Ющенком.

Лідер Майдану дав надію на глобальні реформи, але не здійснив жодної з них. Ющенко викликав враження людини, здатної призвести Україну до економічного розквіту, але замість цього захопився історією. Зрештою, від нього чекали єднання нації, а він посварився навіть зі своїми соратниками.

Від Януковича чекали політичних репресій, закручування гайок, згортання цивільних свобод, застою в економіці. А отримали поліпшення фінансового становища держави, запуск реформ і, схоже, вміння сприймати свободу слова як нехай і неприємну, але даність. Тому в підсумку Корреспондент ставить йому чотири.

Для Корреспондента це вже не перший досвід подібного плану: у березні 2008 року, до 100 днів другого уряду Юлії Тимошенко, редакція оцінювала роботу Кабміну. Леді Ю тоді отримала чотири з мінусом.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: