зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Вітренко: "Свободу" фiнансує Янукович! Тягнибок: Вітренко програла тендер Москви

"Партiя влади "пригрiла" "свободiвцiв". Таке переконання днями озвучила лiдер ПСПУ Наталiя Вiтренко. "Уже давно говорять, що "Свободу" фiнансують олiгархи. Я впевнена, що без Партiї регiонiв тут не обiйшлося. Їй вигiдно тримати Тягнибока при собi", - зазначила вона.

Щоб з'ясувати, чи є пiдстави для таких тверджень, "Експрес" звернувся до Наталiї Вiтренко та лiдера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

- Звiдки такi припущення про причетнiсть владної партiї до фiнансування "Свободи"?

Н. Вiтренко: - Це не мої припущення. Iнформацiя про те, що "Свободу" фiнансують регiонали i навiть деякi росiйськi бiзнесмени, давно вiдома всiй Українi. Досi вона не спростована анi самим Тягнибоком, анi його партiєю у результатi судового процесу.

Отже, факт залишається фактом: "Свобода" має колосальну пiдтримку влади та потужне фiнансування. I суспiльство має знати вiдповiдь на питання: "Звiдки йдуть цi грошi?"

О. Тягнибок: - Це все маячня! Ми заперечуємо такi бездоказовi й нiкчемнi звинувачення. На превеликий жаль, "Свобода" не є достатньо забезпеченою полiтичною силою саме через нашу принципову позицiю. Ми нiколи не були, не є i, переконаний, не будемо фiнансово залежними - нi вiд полiтичної структури, нi тим паче вiд олiгархiв, з якими, власне, i боремося.

У нас налагоджений механiзм фiнансування через Економiчну раду, яка створена ще в червнi 2006 року. Це такий собi клуб за iнтересами, до якого входять переважно представники малого й середнього бiзнесу, члени нашого об'єднання або просто симпатики. Перед кожними виборами я готовий називати й називаю конкретнi прiзвища людей, котрi вкладають грошi в нашу органiзацiю i котрi, до речi, часто мають через це проблеми з фiскальними структурами...

- Чи є конкретнi пiдстави для висновкiв про спiвпрацю регiоналiв i
"свободiвцiв"?

Н. Вiтренко: - Авжеж. Подивiться, Тягнибок i представники його партiї постiйно беруть участь у полiтичних ток-шоу та дискусiях на центральних телеканалах, виступають на радiо. Я за два роки була два рази на "Великiй полiтицi". Мене туди не пропускають! Тим часом лiдер "Свободи" з телеканалiв не сходить. Мене по всiй країнi запитують: "Чому Тягнибок постiйно на екранi?" Я їм вiдповiдаю: "Тому що його туди тягне Партiя регiонiв".

О. Тягнибок: - Де ж то я частiше буваю, нiж Вiтренко чи iншi українськi полiтики?! Насправдi ми з'являємося в ефiрi не так часто - кожен може це промонiторити.

Знаєте, полiтичнi ток-шоу стають уже нудними й нецiкавими українському глядачевi. Аби пiдвищити рейтинг цих програм, ведучi часто запрошують представникiв "Свободи". Бо, як розповiдають менi знайомi журналiсти i продюсери, коли глядачi перемикають телеканали i бачать обличчя представникiв "Свободи", то зазвичай cпиняються й дивляться ту передачу. Тому й ведучим цiкаво запрошувати мене чи моїх колег. При цьому ми нiколи не пiдлаштовуємося пiд запланований сценарiй програми, а намагаємося переламувати його i вести свою лiнiю.

- Але який сенс Партiї регiонiв пiдтримувати "Свободу"?

Н. Вiтренко: - Для регiоналiв дуже вигiдно, аби Тягнибок тиражував брехню про те, що нiбито владна партiя захищає iнтеграцiю з Росiєю. Таким чином вiн штучно пiдтримує рейтинг регiоналiв. Бо насправдi Партiя регiонiв - прозахiдна, пронатовська та русофобська. Полiтика, яку вона проводить, - це полiтика подвiйних стандартiв.

Регiонали тримають Тягнибока на короткому повiдку, як собаку, котра виконує кiлька функцiй. З одного боку, вiн "гавкає" на Партiю регiонiв й обманює електорат пiвдня та сходу країни, а з iншого - своїм ультранацiоналiзмом вiдриває частину голосiв "помаранчевих" на заходi i тим самим допомагає регiоналам їх "подрiбнювати".

О. Тягнибок: - А що, хiба голоси приватизованi, хiба їх може хтось забирати? Якби БЮТ i "Наша Україна", якi були п'ять рокiв при владi, гiдно поводилися, якби позитивно вирiшували питання українцiв, якби виконували обiцянки i брали до своїх лав людей, котрi не зраджували б, то, напевно, у виборцiв нiхто б їхнiх голосiв не забрав...

Що ж до критики Партiї регiонiв, то "Свобода" завжди, попри прiзвища й посади, критикуватиме тих, хто дiятиме всупереч українським нацiональним iнтересам. Нинi в Українi закрiпилися три кримiнально-олiгархiчнi клани: бiло-синiй (донецький), бiло-сердечний (днiпропетровський) i так званий помаранчевий (києво-печерський). Вони поставили Україну на колiна, i завдання "Свободи" - усунути їх геть вiд полiтичної дiяльностi.

Вiтренко ж розпускає таку маячню, бо програла тендер Москви на лояльнiсть. Коли нам нiчого закинути - нi корупцiї, нi зловживань, нi крадiжок, нi манiпуляцiй, то й розповiдають усiлякi нiсенiтницi.

Наталiя ВАСЮНЕЦЬ

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.expres.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: