зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Лідер Меджлісу: Відставка Лужкова на руку Україні

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що можлива відставка Юрія Лужкова з посади мера Москви піде на користь Україні.

"Настрій москвичів, соціологічні дані говорять, що вони позитивно ставляться до українців. Тому варто очікувати, що в разі відставки Лужкова, буде мер, скажімо так, більш лояльний щодо українців", - заявив він.

"Відставка Лужкова, на мій погляд, буде позитивним фактом у російсько-українських відносинах. Оскільки його неодноразові антиукраїнські, провокаційні заяви з територіальними претензіями до України не додавали цього позитиву. Це точно", - сказав Джемілєв.

Він також відповів на запитання, чому в Росії почалася інформаційна кампанія проти Лужкова. "Те, що його збираються усунути, пов'язано з тим, що у них там давно йде кланова війна. І це результат. Як відомо, він також має власність в Севастополі. Але я не думаю, що він туди перебереться. Якщо його відправлять у відставку , то він вибере якусь європейську країну ", - прогнозує глава Меджлісу.

Кілька днів тому видання Русский Newsweek опублікувало статтю, в якій йдеться, що у разі, якщо відставка мера Москви все-таки відбудеться, нове керівництво російської столиці навряд чи буде приділяти увагу Криму й Севастополю.

"З 1994 року мерія надавала протекцію морякам Чорноморського флоту в Севастополі, будувала їм житлові будинки, дитячі садки, поліклініки, ремонтує ракетний крейсер Москва. Лужков активно займався зовнішньою політикою, при новому мерові такого ніколи не буде", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, телеканал НТВ випустив в ефір фільм під назвою Справа у кепці. Після цього Первый канал і Россия 1 показали анти лужковські сюжети. Пізніше фільм з різкою критикою діяльності московського мера вийшов на каналі Россия 24.

18 вересня в ефірі телеканалу НТВ у рамках програми Російські сенсації показали фільм Дорога Олена Миколаївна, присвячений дружині мера Москви Юрія Лужкова, главі компанії Інтеко Олені Батуриній. На даний час Лужков і його дружина перебувають в Австрії.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: