зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Саакашвілі: Росією безжально управляє Путін

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що Росією управляє прем'єр-міністр Володимир Путін, який при цьому безжально поводиться зі своїм народом.

Як приклад жорстокості Путіна Саакашвілі в інтерв'ю американському телеканалу Fox News навів справу екс-глави ЮКОСу Михайла Ходорковського. Як зазначив грузинський лідер, "найталановитіший бізнесмен" Ходорковський сидить "у ГУЛАГу, у Сибіру". За словами Саакашвілі, Ходорковський майже відсидів призначений йому судом перший термін, але його вирішили судити вдруге.

У своїй промові Саакашвілі вкотре нагадав, що Вашингтон офіційно визнав факт окупації Росією частини Грузії - Південної Осетії і Абхазії. На його думку, неможливо по-іншому оцінити ситуацію, при якій одна країна приходить в іншу, займає частину її території і виганяє звідти 80% місцевого населення.

Як наголосив Саакашвілі, ідея "окупації" частини Грузії виходила від Путіна, і російський прем'єр "дуже цим пишається". За словами президента Грузії, дивуватися цьому не слід, оскільки глава уряду РФ безжально поводиться і зі своїм народом. Саакашвілі впевнений, що Росією зараз, природно, управляє Путін, за його правління в країні склалася ціла система неповаги прав людини, прав власності, меж, сусідніх держав і основних людських цінностей.

У інтерв'ю Саакашвілі також торкнувся і війни в Афганістані, зазначивши, що військовослужбовців грузинської армії в цій країні "на душу населення" більше, ніж представників будь-якої іншої країни.

Із зауваженням телеведучого Fox News, що США в чомусь повторюють сумний досвід СРСР в Афганістані, Саакашвілі не погодився. На думку грузинського лідера, ці дві війни не можна порівнювати. Як зауважив Саакашвілі, росіяни були в Афганістані зовсім з іншої причини - з тієї ж, за якою "вони зараз у моїй країні".

Як вважає президент Грузії, росіяни хотіли підпорядкувати Афганістан. Тоді як США і їх союзники навпаки прийшли до Афганістану з наміром запровадити там принципи демократії. Як упевнений Саакашвілі, зусилля американців з наведення порядку в Афганістані роблять світ безпечнішим.

Нагадаємо, 20 вересня офіційне Тбілісі відкинуло можливість налагодження відносин між Грузією і Росією через висловлювання міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова, який заявив, що в разі виникнення нового озброєного конфлікту з Грузією російська армія розіб'є противника ще швидше, ніж в ході війни у Південній Осетії в 2008 році.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: