зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Податковий кодекс загрожує безробіттям мільйонам українців - Профспілки

У випадку, якщо уряд не внесе до Податкового кодексу розроблені підприємцями поправки, зайнятість більш ніж 6 млн. українців, які задіяні в секторі ринкової торгівлі, потрапляє під загрозу, заявила Координаційна рада працівників ринків України.

На думку Національного форуму профспілок України, найважливіший пункт, який Кабмін залишив без уваги при доопрацюванні Податкового кодексу - врегулювання надання спеціальних податкових режимів, а саме права на фіксований податок.

Як зазначають в профспілках, працевлаштування 1,5 млн. фізичних осіб-підприємців у 2009 році забезпечувала спрощена система оподаткування, тому зміна умов оподаткування може призвести до припинення їх підприємницької діяльності та збільшення кількості безробітних.

Також профспілки не задоволені тим, що уряд не врахував пропозицію підприємців щодо спрощеної системи оподаткування, яка повинна надаватися підприємцям, загальний обсяг доходу яких не перевищує протягом року 500 тис. грн., а не 300 тис. грн., як передбачено законопроектом.

"Якщо Податковий кодекс, як заявляє уряд, приймається заради підвищення добробуту населення, то умови їх оподаткування ніяк не можуть бути погіршені. Це просто нелогічно", - заявляє Секретар координаційної ради працівників ринків України Володимир Мартиненко.

Крім цього, великий акцент був зроблений на актуальній останнім часом проблемі виникнення і поширення так званих чорних ринків.

"Такі тіньові ринки виникають перед територією офіційних ринків у різних регіонах України. Проблема полягає в тому, що торговці на цих ринках не платять ніяких податків, створюють нечесну конкуренцію, а їх діяльність в даний час відверто покривається місцевою владою та правоохоронними органами", - зазначає Мартиненко.

Як повідомляється, Координаційною радою буде організований збір підписів у всіх областях України під вимогою обліку в Податковому Кодексі пропозицій підприємців.

Крім того, Координаційна рада вирішила провести Всеукраїнський Форум підприємців, на якому самі підприємці зможуть викласти свою позицію і захистити власні інтереси. За підтримкою рада звернулася до профспілок і громадських організацій, які представляють інтереси підприємців, працівників ринків і сфери торгівлі.

Нагадаємо, як повідомлялося 15 вересня цього року, МВФ заявив про свій намір взяти на себе боротьбу з безробіттям у країнах світу.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: