зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

24.09.10

Влада намагається приховати провал у зовнішній політиці, - нардеп

«Влада хоче приховати свій провал в зовнішній політиці, тому парламентська коаліція сьогодні не проголосувала за Постанову Верховної Ради про проведення парламентських слухань з теми "Зовнішня політика України: здобутки, реалії та перспективи". Про це заявив народний депутат України, голова підкомітету з питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва Комітету ВР у закордонних справах Андрій Шкіль.

Сьогодні у порядку денному сесії Верховної Ради стояв проект Постанови про проведення 9 лютого 2011 року парламентських слухань щодо зовнішньої політики України. За Постанову проголосувало лише 129 народних депутатів.

«Для успішного здійснення зовнішньої політики, - наголосив Шкіль, - необхідно якомога чіткіше визначити майбутній формат відносин з НАТО, а значить, і оптимальну модель регіональної безпеки, виробити механізм управління регіональними конфліктами, та впорядкувати відносини з Російською Федерацією. Саме ці питання і мусили стояти на порядку денному парламентських слухань. На жаль, як сьогодні стало зрозуміло, нинішня влада на бажає здійснювати реформаторські кроки у жодному із цих напрямків».

На його думку, послаблення впливу на міжнаціональні, загальнонаціональні та регіональні процеси в поєднанні з внутрішньополітичною нестабільністю несе основну загрозу національній безпеці України, і відмовою голосувати за цю Постанову провладна більшість продемонструвала своє незацікавлення у подоланні цих загроз, оскільки влада намагається приховати свою провальну політику у зовнішньополітичній сфері.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: