зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Донецька міліція заявила про законне застосування сили по відношенню до журналіста (ФОТО)

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області заявляє про законне застосування сили відносно журналіста Артема Фурманюка і трьох його товаришів у Донецьку.

Про це йдеться у повідомленні відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС області.

У повідомленні уточнюється, що о 03:30 18 вересня в чергову частину Калінінського районного відділу міліції Донецька надійшло повідомлення від громадян про те, що у дворі одного з будинків по вулиці Марії Ульянової відбувається групова бійка.

"На спецавтомобілі до місця пригоди виїхали два екіпіровані співробітники міліції. Вони вимагали припинити бійку, але бійка не припинялася", - цитує прес-служба начальника міського управління внутрішніх справ Донецька Віктора Дубовика.

За його словами, побачивши, що в бійці бере участь до 8 осіб, правоохоронці викликали підмогу. "Виїжджає слідчо-оперативна група, вже п’ять чоловік. Знову вимагають припинити бійку - бійка не припиняється. Б’ються пляшки, валяються люди, ллється кров", - продовжив Дубовик.

"Як співробітники міліції повинні діяти? Бігати і просити: будь ласка, припиніть, не заважайте людям спати? Міліція насамперед повинна присікти протиправні дії. Ось вони і присікли. Вони вимагали припинити бійку. Але одних слів не вистачило. І вони змушені були застосувати спецзасоби (сльозоточивий газ) згідно з законом", - пояснив він.

Повідомляється також, що відповідно до повноважень, закріплених законом Про міліцію, були застосовані прийоми рукопашного бою і наручники, після чого всі затримані були доставлені в райвідділ.

"При спробі доставити у райвідділ для подальшого розгляду того, що сталося усіх учасників бійки, одна з її сторін, а саме брати Фурманюк і їхні товариші, виявили злісну непокору законним вимогам співробітників міліції", - пояснює прес-служба застосування сили.

За інформацією донецької міліції, непокора полягала у тому, що затримані хапали міліціонерів за одяг, обривали шеврони. "У той момент ми не знали - є там журналіст чи ні", - повідомив Дубовик.

Він також вважає, що інцидент за участю Фурманюка ніяк не пов’язаний з його професійною журналістською діяльністю. "Жодного посвідчення він міліціонерам не пред’являв, а в райвідділі заявив, що тимчасово не працює, що і було записано в підписаному ним власноручно поясненні", - додав Дубовик.

Начальник міліції Донецька заявив, що за фактом інциденту буде проведена ретельна перевірка, в ході якої будуть ретельно вивчені як обставини бійки, так і факт невиконання деякими учасниками інциденту законних вимог працівників міліції.

Правову оцінку діям співробітників міліції дадуть органи прокуратури.

За повідомленням начальника Калінінського райвідділу міліції Василя Горячева, особисто присутнього в будівлі райвідділу на момент доставки туди затриманих, жодних заходів фізичної дії до доставлених не застосовувалося.

Як повідомлялося, за словами самого Фурманюка, в ніч на 18 вересня його разом з братом і двома друзями побили співробітники Калінінського райвідділу міліції міста Донецька.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: