зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Влада хоче змусити Західну Україну вшановувати енкаведистів, - депутат

Сьогодні у Львівській області покладатимуть квіти до могил енкаведистів, які проводили каральні операції проти українців. Про це заявила депутат обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Сех на сесії Львівської обласної ради.

Таку заяву вона зробила з нагоди відзначення у Львові Дня партизанської слави. "За розпорядженням голови Львівської ОДА Василя Горбаля, це "свято" прийшло і на нашу вулицю: у наші наукові заклади, і головне – в наші школи. Цьогоріч до підготовки дня партизана вирішили підійти ґрунтовно, і таке враження, що влада має особливе бажання змусити святкувати Західну Україну", - сказала вона.

Водночас депутат заявила, що червоний партизанський рух був ініційований не мирним населенням, а органами НКВД і військовою розвідкою.

"То до чиїх могил покладатимуть нині квіти – очевидно, до поховань енкаведистів, які загинули під час каральних операцій проти українського підпілля та мирних жителів. Інших "партизанів" у нас немає", - додала І. Сех.

Нагадаємо, сьогодні в Україні святкують День партизанської слави. У Львові чиновники спільно з ветеранами поклали квіти до пам’ятника невідомому солдату в меморіальному комплексі "Пагорб Слави".
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: