зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Івано-Франківська облрада: Ухвалення ВР закону про мови стане початком національної катастрофи

Івано-Франківська обласна рада вимагає від Верховної Ради не допустити розгляду законопроекту № 1015-3 Про мови в Україні.

Про це йдеться у зверненні до Президента Віктора Януковича, голові Верховної Ради Володимира Литвина, голів обласних рад, прийнятому позачерговою сесією Івано-Франківської облради.

За прийняття звернення проголосували всі 66 присутніх депутатів (всього в облраді 120 депутатів).

"Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, висловлюючи волю півторамільйонної громади області, категорично вимагаємо від Верховної Ради України не допустити до розгляду вищезгаданий законопроект. Вже саме включення його до порядку денного може послужити детонатором непередбачуваних подій, гострих конфліктів і остаточного розколу України", - сказано у зверненні.

Депутати вважають цей законопроект антиконституційним, який, згідно з текстом звернення, "продовжує імперську традицію знищення української мови, введену Емським і Валуєвським указами Російської імперії, а також заходами більшовицьких вождів з русифікації України" і "фактично спрямований не на захист державної мови, а на її зневагу і поступове знищення ".

Облрада вважає, що зареєстрований законопроект про мови - "це прямий замах на суверенітет української держави і його наміром є через названий закон зруйнувати підвалини української державності".

Прийняття цього законопроекту, на думку депутатів, "може стати початком великої національної катастрофи".

У разі ігнорування своїх вимог депутати облради залишають за собою право взяти участь у масових акціях протесту.

Нагадаємо, 15 вересня Литвин попросив президента Національної академії наук Бориса Патона надати експертний висновок щодо зареєстрованих у парламенті законопроектів про мовну політику на предмет їх історичній обумовленості і відповідності міжнародному праву.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: