зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Львівська облрада обіцяє акції непокори через ціну на газ

Львівська обласна рада звернулася до Президента України Віктора Януковича з вимогою скасувати постанови Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) щодо підняття цін газ.

"Очевидно, що правляча в Україні Партія регіонів, не маючи змоги виконати передвиборчі обіцянки прагне перекласти відповідальність за свою бездарну соціальну політику на плечі українського народу", – зазначено в заяві.

На думку депутатів Львівської обласної ради підвищення ціни на енергоносії призведе до високого рівня соціальної напруги в суспільстві. Тому облрада звернулася до керівництва держави з вимогою скасувати постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13 липня 2010 року (про затвердження роздрібних ціна на природний газ, що використовується для потреб населення, Міжнародного дитячого центру "Артек" і Українського дитячого центру "Молода гвардія") та від 30 липня 2010 року "Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання".

У випадку ігнорування цих вимог Львівська обрада залишила за собою право закликати громадськість до громадянської акції непокори.

Звернення підтримало 73 депутати Львівської обласної ради.

Водночас, депутат Львівської облради від БЮТ Михайло Барбара, який представляв звернення підкреслив, що подібні звернення вже прийняті Рівненською і Закарпатськими облрадами.

Нагадаємо, що в Україні з 1 серпня відпускні ціни на природний газ для населення України зросли на 50%. Також через зростання ціни на газ можуть зрости цін на опалення та гаряче водопостачання – 20-25%.

Окрім того, влада планує з квітня 2011 року ще на 50% підняти ціни на природний газ для населення.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: