зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Інформблокада опозиції: Герман показала дані моніторингу, БЮТ звинуватив АП у маніпуляціях

Заступник глави президентської Адміністрації Ганна Герман надала журналістам дані моніторингу, які “викривають маніпуляції і зміст інформаційної політики Адміністрації Президента”.

Як повідомили у прес-службі партії Батьківщина, про це заявив народний депутат від БЮТ Олександр Сочка.

За його словами, “заперечуючи заяву прес-служби партії Батьківщина про запровадження на провідних українських телеканалах цензури щодо будь-якої критики влади Януковича з боку опозиції і міжнародної громадськості, заступник голови президентської Адміністрації Ганна Герман надала журналістам дані моніторингу, які не тільки чітко підтвердили заяву Батьківщини щодо обмеження свободи слова на українському телебаченні, але й викрили маніпуляції і зміст інформаційної політики Адміністрації Президента”.

"У моніторингу від Ганни Герман можна з подивом побачити, що до числа опозиціонерів, які мали можливість виступити на телебаченні протягом тижня, зарахували незалежних експертів Андрія Новака і Сергієнка, журналістів Миколу Вересня і Наталію Лігачову, перебіжчика Майбоженка", - сказав він.

"Щоправда, є і справжні політики-опозиціонери, російські – Борис Нємцов і Микола Касьянов. Але найбільший шок викликало те, що серед опозиційних спікерів у моніторингу Ганни Герман зазначено навіть Леоніда Кучму. З таким самим успіхом Адміністрації Президента слід було сюди записати Чечетова чи саму пані Герман", - зауважив Сочка.

За його словами, якщо вилучити тільки ці прізвища, то присутність опозиції на телебаченні, згідно з даним моніторингом, скорочується удвічі.

"А інша частина моніторингу – сюжети одного інформаційного дня про виклик Турчинова до СБУ, а також про погрози життю Тимошенко", - наголосив Сочка.

"Виходячи тільки з наданого моніторингу можна зробити висновки, що дозволено показувати на українському телебаченні, на що існують обмеження, а на що накладено табу. Наприклад, російську опозицію – можна. Кримінальні справи проти лідерів опозиції – треба, у контексті, як влада рішуче бореться з якимись начебто злочинами. Зате тема негативної для української влади резолюції ЄНП загнана у глуху інформаційну резервацію, не кажучи вже про інші критичні повідомлення" - зазначив депутат.

"Заступник керівника Адміністрації Президента Ганна Герман не тільки підписує документи "не глядя", хоча потім і обурюється цим, але й не читає документів, які передає засобам масової інформації. Або ж заступник голови Адміністрації вирішила просто допомогти суспільству і журналістам зрозуміти, як влада нищить свободу слова в Україні. Інакше вчинок, який характеризується образом відомої утер-офіцерші, пояснити неможливо", - резюмував Сочка.

Як повідомлялося, вчора, 20 вересня, Всеукраїнське об’єднання Батьківщина заявило, що влада організувала довкола партії інформаційну блокаду.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: