зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

22.09.10

Москаль запитав у Азарова, чому Кіпр є лідером прямих інвестицій з України

Народний депутат Верховної Ради України від Народної самооборони Геннадій Москаль закликав прем'єр-міністра Миколи Азарова перевірити зовнішньоекономічну діяльність українських підприємств і на законодавчому рівні припинити можливе використання корупційних схем, які ховаються під виглядом інвестицій.

Як повідомила прес-служба Самооборони, Москаль надіслав Азарову відповідний депутатський запит. Депутат повідомив, що його, як першого заступника Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, турбують офіційні статистичні дані по зовнішній торгівлі, що "явно вказують на корупційні схеми, за допомогою яких кошти під виглядом інвестицій вимиваються з України".

"Мене насторожує той факт, що підприємствами України в економіку Кіпру - країни з населенням 750 тисяч, вкладено 6 млрд. 300 млн. доларів США, в той же час в економіку Російської Федерації інвестовано 161,1 млн.доларів США; в економіку Польщі - 47,2 млн. доларів США; в економіку Казахстану - 23,3 млн. доларів США. Про обсяги прямих інвестицій в економіку Китаю, які так широко розрекламовані в ЗМІ, даних, згідно Статистичного бюлетеня, взагалі немає. В той же час, 86,6% прямих інвестицій з України складають операції з нерухомим майном. У видобувну промисловість, про яку також весь час говорять ЗМІ, вкладено лише 300 тисяч доларів США", - розповів Москаль.

Нардеп наголосив: "Лідером прямих інвестицій в економіку України є Кіпр - їх обсяг складає 9 млрд. 79 млн. доларів США, - продовжив депутат. - Прямі інвестиції з Російської Федерації в економіку України становлять 2 млрд. 877 млн. доларів. США, суб'єкти Сполучених Штатів Америки в економіку України вклали 1 млрд. 214 млн. доларів США".

"Виникає питання: невже Кіпр, з населенням всього 750 тис. осіб, є на сьогодні лідером як прямих інвестицій в Україну, так і прямих інвестицій з України?", - запитав Геннадій Москаль прем'єра.

"У цей факт може повірити лише людина, яка не має економічної освіти, і нічого не розуміє в економіці. Зрозуміло, що основним мотивом наявної ситуації є спроби резидентів України мінімізувати платежі до бюджетів всіх рівнів, - сказав самооборонець. - З огляду на викладене, прошу проаналізувати факти, які наведені в Статистичному бюлетені Державного комітету статистики України за січень-липень 2010 року, і на законодавчому рівні врегулювати питання можливих корупційних схем, які видаються під виглядом інвестиції".

Підписатися на нові дописи
Джерела:

http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: