зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Наливайченко погрожує "мовним майданом"

Партія "Наша Україна" починає кампанію проти ухвалення закону про мови, включаючи акції протесту біля стін Верховної Ради.

Про це повідомив глава політради "Нашої України" Валентин Наливайченко на прес-конференції у Києві.

Він підкреслив, що влада не розуміє, що ухвалення вищезазначеного законопроекту є фактично початком війни проти власного народу. За словами Наливайченка, на думку "Нашої України", можна розцінювати цей законопроект як мовний сепаратизм.

Він повідомив, що звернувся з відкритим листом до всіх народних депутатів із закликом не підтримувати законопроект, який знищує державну мову. Наливайченко зауважив, що народні депутати не мають ні права, ні мандата народу голосувати за цей документ.

У листі він також вимагає від народних депутатів публічно висловити свою позицію по цьому законопроекту: "Або ви публічно зобов'язуєтесь не голосувати, або мандати на стіл і геть з парламенту".

Також у планах "Нашої України" - проведення акцій протесту під стінами парламенту та обласних і районних держадміністрацій.

Він підкреслив, що "Наша Україна" закликає усі політичні сили, у першу чергу патріотичні, пам'ятати, що без них у Партії регіонів немає голосів.

Наливайченко зазначив, що "Наша Україна" також закликає владу зрозуміти, що цей документ є загрозою існування незалежної України.

"Ця загроза полягає у тому, що автори законопроекту - Партія регіонів, КПУ, Блок Литвина - свідомо реалізовують ворожий для наших громадян сценарій", - сказав Наливайченко.

"Ми закликаємо владу зупинитися і зрозуміти, що цей закон є ворожим, і якщо Партія регіонів, комуністи, Блок Литвина намагатимуться протягнути цей закон, це призведе до того, що постане "Мовний майдан", - підкреслив Наливайченко.

Він заявив, що "Нашу Україну" не зупинять будь-які заборони влади на проведення акцій протесту.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: