зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Нацрада зменшила частку української мови в ефірі ще двох радіостанцій

Нацрада з телерадіомовлення задовольнила прохання ще двох радіостанцій - Авторадіо і Ретро FM - про зменшення частки української мови в ефірі.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 вересня переоформила ліцензії ДП ТРО Довіра (Авторадіо) і ТОВ ТРК НБМ-Радіо (Радіо 5 - Ретро ФМ) у зв'язку зі змінами в їхніх програмних концепціях.

Обидві компанії попросили Нацраду зменшити відсоток української мови зі 100% до "не менше 75%". Слід зазначити, що ведення програм українською мовою було однією з умов конкурсів, в яких виграли свої ліцензії компанії.

Як пояснив програмний директор Авторадіо, компанія провела соціологічні опитування смаків і очікувань аудиторії: "Наша мережа зсунута в бік східних російськомовних регіонів. Аудиторія - дорослі люди, виховані за часів Радянського Союзу, російськомовні. Їх очікування стосуються появи російськомовних програм і більшої кількості музики".

Аналогічні пояснення щодо мовного переформатування навів і шеф-редактор Ретро ФМ. За його словами, компанія провела регіональні опитування, згідно з якими більше 75% слухачів хотіли б чути більше російської мови в ефірі. "Ядро нашої аудиторії - 35-50 років, люди, що виросли в радянські часи, спілкувалися російською мовою", - додав він і запевнив, що новини будуть виходити українською мовою.

Член Нацради Оксана Єлманова зазначила: "Якщо ви привчили аудиторію до української мови і не бачите змін до рейтингу, я б на вашому місці зробила зусилля і продовжувала б виховувати аудиторію українською мовою". Представник компанії заперечив, що рейтинги у них зростуть від появи російськомовних програм.

Загальнонаціональні мережі Ретро FM та Авторадіо входять до радіогрупи Українського медіахолдингу.

Нагадаємо, 14 вересня Нацрада дозволила телеканалу News One і радіостанції Європа плюс Україна знизити частку української мови в ефірі. 22 вересня аналогічного зниження з другого запиту домоглося Наше радіо.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: