зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

В Україні істотно поменшало прихильників ідеї об’єднання з Росією

У квітні та вересні 2010 року зафіксовано паритет «за» і «проти» утворення єдиної держави з Росією та Білоруссю на рівні 44% на 44% та 45% на 45% відповідно. Для порівняння напередодні президентських виборів у жовтні 2009 року утворення єдиної держави з Росією та Білоруссю підтримували 67% і не підтримували 24% опитаних. Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг» 9-16 вересня цього року.

Крім зазначених факторів, цим процесам сприяла зміна риторики колишньої опозиції, а сьогодні влади. Відповідно, якщо у жовтні минулого року приєднання України до Європейського Союзу підтримували 51% респондентів і не підтримували 33%, то вже у квітні баланс змінився як 52% на 29%, а у вересні склав 57% на 28%, повідомили ZAXID.NET в соціологічній групі «Рейтинг».

Покращилось ставлення і до НАТО. Якщо у жовтні минулого року 69% виступали проти вступу України до Альянсу і лише 22% - за, то у вересні баланс змінився і становить 63% на 26%. Вступ України до НАТО досі не підтримує жоден з виборців КПУ і лише 7% виборців Партії регіонів, проте зміни відбулися серед виборців опозиційних політичних сил.

Цікаво, що з березня 2010 року зросла як кількість прибічників продовження перебування Чорноморського Флоту в Україні (з 41 до 46%), так і противників цього рішення (з 38 до 41%). Кількість прихильників цього рішення зросла передусім на Півдні, зменшилась на Заході.

Ідею скасування указу В.Ющенка щодо присвоєння С.Бандері звання Герой України як і в березні цього року підтримують 53% опитаних, а от число противників цього рішення зросло з 28 до 31%.

Довiдка

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

Терміни проведення дослідження: 9 – 16 вересня 2010 р.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: