зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Завтра в Україні пройдуть акції проти узаконення двомовності

Завтра, 4 жовтня, у Києві відбудеться акція «Врятуй свою мову!», яку організовують громадянський рух «Відсіч», рух добровольців «Простір свободи», громадська кампанія «Новий громадянин».

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі ГР "Відсіч", акція проходитиме без партійних та організаційних прапорів. спроба використати будь-яку символіку, окрім державної, вважатиметься піаром на загальноважливій справі

Окрім київської акції з вимогою зняти законопроект "Про мови" з реєстрації аналогічний захід відбудеться у Харкові. Його організаторами є громадські організації, які об’єдналися у Молодіжний рух "Спротив". Акція в Харкові розпочнеться 4 жовтня о 10:20 на Майдані Конституції.

Також акція пройде у Чернігові біля держадміністрації, початок о 12.00, 4 жовтня.

Попереджувальні пікети активісти вже провели біля офісів партії Литвина та партії регіонів у Києві та Львові.

У повідомленні зазначено, що 4 жовтня погоджувальна рада парламенту може включити законопроект "Про мови в Україні" до порядку денного Верховної Ради. Українці, яким небайдужа доля української мови, висловлять свій протест проти антиукраїнського законопроекту, який фактично запроваджує в нашій країні двомовність, та вимагатимуть зняти проект з реєстрації. Активісти продемонструють, що чекає на українську мову в разі ухвалення законопроекту "Про мови", які влада створила "кліткові" умови для неї. На акції звучатимуть пісні мовами, які зникають.

"Якщо цей законопроект буде погоджено і допущено до ВР, то коаліціянтам вистачить кнопок і тушок, щоб прийняти цей документ. Якщо буде узаконена "українсько-російська двомовність", українська швидко зникне зі шкіл і вишів, з телебачення й кінотеатрів, книгарень і крамниць, органів влади і війська. Українці стануть людьми другого сорту у власній країні, а сама Україна після цього швидко перетвориться на російську провінцію", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, законопроект "Про мови" визнано антиконституційним в експертному висновку, ухваленому вченою радою Національного університету "Києво-Могилянська академія" на засіданні 23 вересня 2010 року.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: