зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Дело: Суд дозволив заводу, що належить ЧФ РФ, не платити податки

Севастопольське підприємство, що належать Міністерству оборони Росії, у суді відстояло право не платити податок на додану вартість, пише видання Дело.

За даними видання, конфлікт між податковою міліцією Севастополя і Міноборони Росії спалахнув навколо 13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту.

Російські моряки в Адміністративному суді Севастополя оскаржили рішення податківців, які наполягали на тому, що судноремонтне підприємство порушило закон Про податок на додану вартість.

Зокрема, пише Дело, в жовтні-листопаді 2009 року податкова міліція Нахімовського району Севастополя провела перевірку 13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту. Податківці перевіряли діяльність підприємства за період з квітня 2008 року по жовтень 2009-го.

У результаті податкова встановила, що російські власники підприємства недоплатили як податок на додану вартість 11,5 млн грн. У результаті заводу виставили рахунок: 11,5 млн грн як основний борг, і ще 11,5 млн грн як штраф. Загалом вийшло 23 млн грн.

Представники 13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту вирішили, що підрахунки податкової не законні і подали позов до суду. У позовній заяві представники підприємства зазначили, що ремонт суден відбувався на території військових кораблів, які є територією Росії, хоча й розташовані в українській акваторії. А, отже, завод не мав би сплачувати податок на додану вартість.

У свою чергу суд визнав, що військові кораблі іноземної держави, в даному випадку Росії, не є частиною території України, в тому числі і митної, а зберігають статус території держави, під прапором якої вони перебувають.

У зв'язку з цим претензії українських податківців до російського Чорноморського флоту безпідставні. У підсумку у вересні цього року Окружний адміністративний суд Севастополя ухвалив рішення на користь 13 судноремонтного заводу і скасував рішення севастопольських податківців.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: